click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Google Maps: νέα λειτουργία εμφανίζει τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά περιοχή Pin Tweet Share

Google Maps: νέα λειτουργία εμφανίζει τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά περιοχή

05/10/2020
Το Google Maps πλέον δεν μας δείχνει μόνο τον δρόμο, αλλά και τις περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.   

Η Google απάντησε στις ανάγκες της εποχής με μια νέα προσθήκη στις λειτουργίες του Google Maps. Πρόκειται για μια λειτουργία ανίχνευσης στους χάρτες, η οποία ενημερώνει τους χρήστες για τα ποσοστά εξάπλωσης του ιού Covid-19 σε περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, ώστε να τους βοηθά να μετακινηθούν με περισσότερη ασφάλεια.

Η εφαρμογή εμφανίζει με χρωματική κωδικοποίηση τον μέσο όρο νέων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών, ανά 100.000 χιλιάδες κατοίκους. Επίσης, παραθέτει και συνολικά στοιχεία για την διασπορά της πανδημίας ανά περιοχή, με ένδειξη για τον αριθμό αύξησης η μείωσης.

Η χρήση της είναι πολύ απλή:

  1. Ανοίγεις τον Χάρτη του Google Maps
  2. Πατάς πάνω στα δεξιά της οθόνης με τα τρία layers
  3. Επιλέγεις το «COVID-19 Info»
Τα στοιχεία για τα κρούσματα προέρχονται από πηγές όπως το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τους New York Times και τη Wikipedia, οι οποίες με τη σειρά τους αντλούν δεδομένα  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και άλλους τοπικούς φορείς υγείας.

H Google θα δώσει σύντομα πρόσβαση στη πειραματική λειτουργία στις πλατφόρμες Android και iOS και σταδιακά θα εμφανιστεί σε 220 χώρες, ανοίγοντας τον δρόμο προς την ασφαλέστερη μετακίνηση τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων που την χρησιμοποιούν καθημερινά.