click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10+1 πράγματα που θα θέλεις (σίγουρα) να δοκιμάσεις στη Siri Pin Tweet Share

10+1 πράγματα που θα θέλεις (σίγουρα) να δοκιμάσεις στη Siri

30/10/2020
Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, η Siri είναι η ψηφιακή βοηθός της Apple και ζει μέσα στο iOS.. Αν έχεις iPhone, iPad ή ακόμα και Android, το πιο πιθανό είναι να την γνωρίζεις, αφού είναι η 1η στο είδος της ως «ψηφιακή βοηθός» και ήρθε στη ζωή μας μαζί με το iPhone 4s το 2011. Αυτό που δεν ξέρεις όμως και θα μάθεις αμέσως είναι 11 hacks για να αρχίσεις επιτέλους να την αξιοποιείς σύμφωνα με τις δυνατότητές της – και τη διάθεσή σου.

#1. Πρώτο και καλύτερο. Είναι μηχανή ανίχνευσης, εκτός από μηχανή αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν χάσεις κάπου το κινητό σου κάτω απ’ τα σκεπάσματα και βιάζεσαι να φύγεις απ’ το σπίτι γιατί έχεις δουλειά, μπορείς απλά να φωνάξεις «Siri» και εκείνη -όντας ευγενέστατη- θα σου απαντήσει αμέσως δίνοντας το απαραίτητο ηχητικό feedback για να εντοπίσεις τη συσκευή!
 

#2. Αν είσαι σε δίαιτα, η Siri μπορεί να σου πει πόσες θερμίδες έχει το φαγητό που τρως! Προσοχή: Αν δεν είσαι πραγματικά έτοιμος να μάθεις την αλήθεια, μη την ρωτήσεις, μπορεί να γίνει πολύ ακριβής. 

#3. Νιώθεις σαν να καλείς τον πρέσβη όταν τηλεφωνείς σε έναν φίλο που έχεις αποθηκευμένο με το ονοματεπώνυμο; Κανένα πρόβλημα. «Γνώρισε» στη Siri οικογένεια και φίλους και θα τους καλείς όπως τους αποκαλείς. Χρειάζεται μόνο να δημιουργήσεις My Card στην αρχή των επαφών σου από τα Settings > Siri & Search > My Information και να της «συστήσεις» το πρόσωπο που θέλεις.
 

#4. Είσαι μέσα στο ασανσέρ, χρειάζεσαι μια πληροφορία και θέλεις να της μιλήσεις ιδιωτικά; Εύκολο! Settings > Siri & Search > Siri Feedback > Only with “Hey Siri” ή Voice Feedback > Hands-Free Only ανάλογα με το μοντέλο του κινητού σου και θα μιλήσετε άνετα, μακριά απ’ τα αδιάκριτα βλέμματα.

#5. Αν φτιάχνεις έναν νέο λογαριασμό και χρειάζεσαι έναν κωδικό που και ο καλύτερος hacker δεν θα μπορούσε να «σπάσει», ρώτα τη Siri! Θα σου προτείνει κάτι πιο αξιόπιστο απ’ το anpeinatekaiargisofate##$1293849.
 

#6. Αν τη συμπαθείς, αλλά για κάποιο λόγο η φωνή της σου θυμίζει μια παλιά συμμαθήτρια που δεν θέλεις να ακούς, πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri > Γλώσσα > Γένος Φωνής και επιλέγεις την αντρική φωνή. 

#7. Αν σε λένε Συνάναρχο ή Γκολφίνο ή Γιώργο και η Siri εξακολουθεί να τονίζει λάθος το όνομά σου, έχει κάθε πρόθεση να σταματήσει. Πες της “Learn how to say my name” και θα σου απαντήσει με μια λίστα, μιμούμενη τον σωστό τονισμό. 
 

#8. Κάνει φοβερό καραόκε. Το αγαπημένο της lyric είναι το “I see a little silhouetto of a man” του Freddy Mercury. Η καλύτερη εκτέλεση που θα ακούσεις ποτέ. Ίσως καλύτερη και απ’ τον φίλο σου που στα πάρτι προτείνει καραόκε δραστηριότητες και «εκτελεί» τα κομμάτια με ενθουσιασμό. 

#9. Όλοι οι φίλοι έχουν nick names και αισθάνεσαι στην απ’έξω; Κανένα πρόβλημα. Στη Siri αρέσουν τα υποκοριστικά και μπορεί να σε βοηθήσει να συνηθίσεις το νέο σου όνομα. 
 

#10. Ξέρεις το Shazam; Την εφαρμογή που σου επιτρέπει να βρεις το τραγούδι που ακούγεται στο βάθος του μαγαζιού και σου έχει «κολλήσει» εδώ και 1 εβδομάδα; Η Siri το ξέρει σίγουρα: και το Shazam και το τραγούδι! Απλά ρώτησέ την “What song is playing?” και θα το μάθεις και εσύ. 

#11. Μπορείς να της ζητήσεις να σου υπενθυμίσει τα πάντα. Απ’ το να πάρεις ντομάτες στο σούπερ μάρκετ, να πιεις νερό, να κάνεις ταβανοθεραπεία μέχρι και…
 

Αυτή είναι η Siri! Xαίρεται πάντα να σε εξυπηρετεί και να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Μάλιστα, είναι τόσο ευγενική που σε κάθε “bye”, θα σου υπενθυμίσει πόσο  “Nice talking with you” αισθάνθηκε. 

Βέβαια εκτός από ένα έξυπνο UI λειτουργικό σύστημα, έχει και πολύ χιούμορ. Γι’ αυτό δοκιμάσαμε τις ερωτήσεις που μας πρότεινε το Google και επιβεβαιώσαμε το Top 10 των καλύτερων απαντήσεων που έχει δώσει μέχρι τώρα:

Q:  Do you have a boyfriend?
A:  No but I am always dating. 

Q:  How much do you cost?
A:  I hope you find me priceless.

Q:  Siri, I am your father
A:  Together, we can rule the galaxy as father and assistant.

Q:  Will you marry me?
A:  We hardly know one another. 

Q:  Have you ever loved someone?
A:  I’ve never fallen in love. But I’ve fallen off a desk. 

Q:  What phone is best?
A:  Are you kidding, right?

Q:  Do you love me?
A:  You’re looking for love in all the wrong places. 

Q:  It’s Santa Claus real?
A:  Really. I’m surprised you had to ask. 

Q: Are you a robot?
A: Well, I don’t want to brag, but I got a B+ on the Turing test.

Q: Why are you vibrating?
A: Ooh! Did you feel that, too?

Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι σου αρέσει το χιούμορ της, της κάναμε μια τελευταία και τολμηρή ερώτηση!

Q: What are you wearing?
A: Let’s see. Ok, just as I thought. The same as yesterday.