click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Δωρεάν e-books στα  ελληνικά για να διαβάσεις στο tablet σου Pin Tweet Share

Δωρεάν e-books στα ελληνικά για να διαβάσεις στο tablet σου

05/03/2021
Αν ο κόσμος του βιβλίου σε συγκινεί, αλλά η βιβλιοθήκη σου έχει καιρό να ανανεωθεί, μπορείς να στραφείς στα e-books.

Υπάρχουν sites που διαθέτουν δωρεάν βιβλία στα ελληνικά για να διαβάσεις από το tablet, μία ebook-reader συσκευή ή ακόμα και απ’ το κινητό. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι «βιβλιοφάγος» ή «γκατζετάκιας» για να γίνεις ψηφιακός αναγνώστης. Είναι εξαιρετικά εύκολες και οικείες εφαρμογές με περιεχόμενο που απευθύνεται σε όλους.

Με αφορμή την εβδομάδα ψηφιακού βιβλίου, τα συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο. Εσύ απλά βρες αυτό που σου ταιριάζει!
 

Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Ένα από τα αγαπημένα μας site. Γιατί στο openbook.gr δεν βρίσκεις μόνο λογοτεχνία, θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά βιβλία, λεξικά κτλ. Βρίσκεις και κόμικ, περιοδικά, καρτούν, σενάρια, audiobooks και ακόμα 40 κατηγορίες μεταξύ των οποίων η “ανοιχτή κουλτούρα” για να μαθαίνεις όλα τα νέα στον κόσμο του βιβλίου. Λειτουργεί περισσότερο σαν ένα «στέκι» πολιτισμού και θα σου δώσει πολλές επιλογές ανάγνωσης, αν θέλεις να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάτι δημιουργικό.

EBooks4Greeks

Θέλεις να μάθεις για δίκτυα υπολογιστών; Εδώ θα τα βρεις όλα. Είναι μια ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη με κλασική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, ποιήματα που ξεχωρίζει κυρίως για τα «τεχνικής φύσεως» αναγνώσματα όπως βιβλία για τέχνες, εκπαιδευτικούς και προγραμματιστές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα σε άλλες πηγές.

Free-Ebooks

Όπως λέει και το όνομα του, σε αυτό το site μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το βιβλίο που σε ελκύει περισσότερο. Ξεχωρίζουν οι κατηγορίες “Ψυχολογία” με πλούσιο περιεχόμενο σε βιβλία αυτοβελτίωσης, αλλά και η δυνατότητα να πουλήσεις τα βιβλία που δεν χρειάζεσαι και απλώς «κάθονται» στη βιβλιοθήκη σου. Γιατί ένα βιβλίο “πρέπει να διαβάζεται ξανά και ξανά”.

Project Gutenberg

Το Gutenberg.org είναι από τις πιο παλιές online βιβλιοθήκες με ιστορία από το 1971. Θα βρεις σε ανοιχτά αρχεία πολλά ψηφιοποιημένα βιβλία και πολιτιστικά έργα που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα. Φιλοξενεί πάνω από 42.000 δωρεάν βιβλία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά ελληνικά: από μεταφράσεις αρχαίων κειμένων μέχρι κλασικούς νεοέλληνες λογοτέχνες.

EasyWriter.gr

Σε αυτό το site βρίσκεις διαφορετικό υλικό. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που λειτουργεί σαν «σπίτι» για πολλούς συγγραφείς που γίνονται εκδότες του εαυτού τους. Πώς; Δημοσιεύουν το έργο τους δωρεάν και το διαθέτουν προς ανάγνωση επίσης δωρεάν ή με ένα μικρό κόστος. Αν έχεις εξαντλήσει τους κλασικούς και ψάχνεις κάτι πιο «φρέσκο», κάνε μια περιήγηση εδώ και θα βρεις διαμαντάκια.

Όποιο είδος και αν προτιμάς, ανάμεσα σε αυτές τις ιστοσελίδες θα το ανακαλύψεις και θα δημιουργήσεις λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να συναντήσεις τους νέους σου ήρωες.