click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Τα 10 πιο περίεργα apps που είδαμε το 2020 Pin Tweet Share

Τα 10 πιο περίεργα apps που είδαμε το 2020

06/11/2020
Υπάρχουν περίεργα apps που μόλις τα κατεβάσεις, αναρωτιέσαι ποιο «δαιμόνιο» μυαλό κρύβεται από πίσω. Ποιος ήταν ο δημιουργός; Φαντάζεσαι μια παρέα προγραμματιστών σε lunch break να κάνει σχέδια για το ΣΚ, μέχρι που κάποιος προτείνει «δεν φτιάχνουμε ένα app που να κάνει απολύτως τίποτα;» και ξαφνικά όλοι να ενθουσιάζονται. 

Μπορεί να μη ξέρουμε πώς δημιουργήθηκαν, αλλά κάναμε μια βόλτα σε App Store και Play Store για να δημιουργήσουμε εμείς μια λίστα με τα 10 πιο περίεργα, αστεία και αναπάντεχα χρήσιμα apps που συναντήσαμε!

1. Nothing
 

Αυτό το app κάνει μόνο… εντύπωση. Το όνομα του είναι αντιπροσωπευτικό. Το κατεβάζεις και δεν έχει κουμπιά, μενού, λόγο ύπαρξης. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς που έμειναν πιστοί στην περιγραφή της εφαρμογής: “This app does nothing”.

2. S.M.T.H
 

“Send Me To Heaven”. Είναι από τα πιο αστεία apps που συναντήσαμε και σε αφορά αν βαριέσαι εύκολα και αποζητάς μια ξαφνική δόση αδρεναλίνης. Αν το κατεβάσεις, κάν’ το με δική σου ευθύνη και προτείνουμε να είσαι κοντά σε ένα κατάστημα iRepair. Θα σου εξηγήσουμε γιατί: η εφαρμογή υπολογίζει το ύψος που φτάνει το κινητό σου, όταν το πετάς στον αέρα. Να ευχηθούμε καλοτάξιδο; 

3. Binky
 

Όσο «ιδιαίτερο» κι’ αν ακουστεί, το Bikny είναι μία αρχική σελίδα στα social media, χωρίς το social στοιχείο. Έχει ατελείωτο άκυρο content να χαζέψεις ενώ μπορείς να δώσεις το like σου σε ό,τι σου αρέσει, να σχολιάσεις ή να κοινοποιήσεις κάνοντας “rebink” από το αντίστοιχο “retweet”. Αλλά ό,τι και αν κάνεις, δεν είναι ορατό από κανέναν άλλο, πουθενά. Γιατί στο app δεν συμβαίνει τίποτα, εκτός από εσένα που σκρολάρεις. Προειδοποιούμε: με έναν παράδοξο τρόπο, μπορεί και να σου αρέσει αυτή η μοναχική κοινωνικότητα.

4. I am Bread

Σε αυτή την εφαρμογή είσαι ψωμί  και έχεις έναν στόχο: να γίνεις τοστ. Πρέπει να αποφύγεις εμπόδια ξεκινώντας απ’ την κουζίνα και όσο ανεβαίνουν τα levels να αντιμετωπίσεις διαφορετικά αντικείμενα, για να φτάσεις στον προορισμό σου. Έχεις όλα όσα χρειάζεται για να γίνεις τοστ; Κατέβασέ την σε iOS για να δοκιμάσεις!

5. RunPee
 

Σου έχει τύχει να είσαι στο σινεμά και να θέλεις να πας τουαλέτα, αλλά να φοβάσαι μη χάσεις καλή σκηνή; Αν κατεβάσεις αυτό το app δεν θα σου ξανατύχει! Έχει μια πλούσια database με παλιές και νέες κυκλοφορίες και ξέρει πότε δεν ακολουθούν σημαντικές σκηνές. Εσύ απλώς το ενημερώνεις μόλις ξεκινήσει η ταινία και εκείνο δονείται για να σου δώσει το πράσινο φως να επισκεφτείς το WC. 

6. Is It Dark Outside?
 

Ξάπλωσες για μια ωρίτσα το μεσημέρι, σε πήρε ο ύπνος για 5, ξύπνησες σε αναστάτωση και ήθελες να μάθεις αμέσως: είναι νύχτα ή μέρα έξω; Είναι η μόνη εξήγηση που μπορούμε να σκεφτούμε για την ύπαρξη αυτού του app, που απλώς σε ενημερώνει αν ο ήλιος είναι ακόμα έξω από το παράθυρό σου ή τον έχει υποδεχτεί το φεγγάρι. 

7. Funny Dumb Questions & Beyond!
 

«Γιατί οι πιγκουίνοι έχουν γόνατα» και παρόμοιες ερωτήσεις προσφέρει αυτή την εφαρμογή. Ανόητες, βαθυστόχαστες ή και κυνικές. Απαντήσεις δεν ξέρουμε αν θα βρεις, αλλά αν ψάχνεις στο Google “αστείες εφαρμογές στο Αppstore” αυτή είναι η απάντηση για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου. Αντίστοιχα, για το  Google Play προτείνουμε την “Yes Or No – Funny Ask And Answer Question game”

8. Fake Chat Conversation
 

Υποθέτουμε ότι μπορείς να  χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή ως δικαιολογία όταν θέλεις να φανείς απασχολημένος ή για να κάνεις πλάκα στους φίλους σου. Πώς; Την κατεβάζεις και δημιουργείς μια ψεύτικη, αλλά άκρως ρεαλιστική συζήτηση στην οποία ελέγχεις τα πάντα. Προφίλ, ηχητικά μηνύματα, κλήσεις και emojis. Αν έχεις Android, μπορεί να σου φανεί χρήσιμη.

9. Pluck It
 

Περιγράφεται σαν ένα «παράξενο παιχνίδι συναίσθησης». Από τις κριτικές φαίνεται να αξίζει μια λήψη και θα συμφωνήσουμε. Πρακτικά, η εφαρμογή σε καλεί να τραβήξεις τρίχες μακριές, ταλαιπωρημένες, νευριασμένες και να ξεκλειδώσεις συναισθήματα, βάζοντας τη δημιουργικότητά σου σε δοκιμασία. Ακούγεται περίεργο και… είναι!  

10.  Σπασμένη οθόνη
 

Όπως υπονοεί, η εφαρμογή αυτή είναι τέλεια για να κάνεις πλάκα. Προσομοιώνει το φαινόμενο της σπασμένης οθόνης καταπληκτικά στο κινητό, με ήχο και εικόνα. Σίγουρα θα χρειαστούν πάνω από 20” για να καταλάβει κανείς ότι το κινητό του είναι απόλυτα ασφαλές! Το φοβερό είναι πως διαλέγεις και τις ρωγμές: σε όλη την οθόνη, κάτω δεξιά, στο κέντρο και σίγουρα θα το διασκεδάσεις πολύ, σε όποιον και αν το εφαρμόσεις!

Βέβαια, καμιά φορά η πραγματικότητα νικά και τα καλύτερα φωτορεαλιστικά. Αν αυτό το app δεν σου φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί έχεις ήδη σπασμένη οθόνη, ίσως αυτό το link σου φανεί περισσότερο χρήσιμο, με βάση το μοντέλο του κινητού σου.