click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Google εργαλεία που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα Pin Tweet Share

Google εργαλεία που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα

18/01/2023

Η Google έχει μερικά κρυφά εργαλεία που λειτουργούν στην Αναζήτηση, στην εφαρμογή Google και με τον Βοηθό Google και, ίσως να μην έχεις τα ανακαλύψει ακόμα.

Είναι γνωστό πως τα smartphones κάνουν πολλά περισσότερα από την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και αποστολή μηνυμάτων. Χρησιμεύουν ως κάμερες, πλοηγοί GPS, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, φορητές τηλεοράσεις, προγράμματα περιήγησης internet, ακόμα και φακοί.

Η συσκευή σου λοιπόν μπορεί να αντικαταστήσει και άλλα εργαλεία, όπως ζάρια και μετρονόμο, με τη βοήθεια της Google. Το καλύτερο είναι πως δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές, εκτός εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Google ή Google Assistant. Εναλλακτικά, μπορείς απλώς να κάνεις μια αναζήτηση σ Google.

Κορώνα ή γράμματα;
Κάνοντας την αναζήτηση “κορώνα ή γράμματα” ή “flip a coin” έχεις πρόσβαση στο νόμισμα της Google. Το εικονικό νόμισμα θα περιστραφεί και θα αναποδογυρίσει πριν προσγειωθεί σε μια πλευρά.

Ρίξε ένα ζάρι
Εάν θέλεις να παίξεις με την παρέα σου ένα παιχνίδι και δεν έχεις τα μέσα, μπορείς να αναζητήσεις αό το smartphone σου “ζάρια” ή “roll a die” ή “roll dice” για να ρίξεις ένα εικονικό ζάρι έξι όψεων.

Υπάρχουν ζάρια με 4, 6, 8, 10, 12 και 20 πλευρές. Για παράδειγμα, το “roll 3 d12” σου δίνει ένα τρίο ζαριών 12 όψεων, ενώ το “roll 5 d20” σου δίνει πέντε ζάρια 20 όψεων. Η Google θα εμφανίσει τα ζάρια και τον συνολικό αριθμό που προκύπτει.

Γύρισε τον τροχό
Μπορείς επίσης, να περιστρέψεις τον τροχό της Google με τυχαίους αριθμούς κάνοντας την αναζήτηση “Spinner”. Γύρισε τον τροχό σύροντας τον ή πατώντας το κουμπί “SPIN” που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Στο αριστερό μέρος πάνω από τον τροχό, υπάρχει ένα μενού για να προσαρμόσεις το μέγεθος του τροχού, το οποίο διαθέτει έως και 20 αριθμούς. Πάνω δεξιά, θα δεις ένα κουμπί για εναλλαγή μεταξύ ενός αριθμού και ενός fidget spinner, το οποίο επίσης ανταποκρίνεται στις χειρονομίες αφής.

Βρες ακριβώς την απόχρωση που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε “color picker” για να βρεις ένα ανεκτίμητο εργαλείο για γραφίστες και όχι μόνο. Σύρε για να επιλέξεις να δείγμα χρώματος και, στη συνέχεια, πάτησε και σύρε τον κέρσορα στο χρωματικό φάσμα. Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις τις τιμές RGB και CMYK ή να πληκτρολογήσεις έναν κωδικό HEX για να εντοπίσεις ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Μόλις βρεις στο χρώμα που επιθυμείς, πάτησε το κουμπί αντιγραφής δίπλα στον κώδικα HEX για να αντιγράψεις τον κωδικό του χρώματος.

Εξασκήσου με το Μετρονόμο της Google
Μπορείς να βρείς το τέμπο με τον ψηφιακό μετρονόμο της Google αναζητώντας “Μετρονόμος” ή “Metronome”. Σύρε το ρυθμιστικό ή πάτησε το σύμβολο + ή – για να προσαρμόσεις το ρυθμό.

Κάνε υπολογισμούς με την Αριθμομηχανή
Ναι, μπορείς να κάνεις υπολογισμούς και χωρίς να διαθέτεις κάποια εφαρμογή απλά αναζητώντας “Αριθμομηχανή” ή “Calculator” στο Google.

Διάλεξε έναν αριθμό
Κάνοντας την αναζήτηση “Pick a Number” θα επιστρέψει ένα αποτέλεσμα μεταξύ 1 και 10. Μπορείς να τροποποιήσεις το ελάχιστο και το μέγιστο όπως επιθυμείς και, στη συνέχεια, πάτησε το κουμπί “GENERATE”.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω εργαλεία με το Google Assistant, τότε απλά πες “OK Google” και την αναζήτηση που θέλεις να σου βγάλει, π.χ. “OK Google, flip a coin”.