click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Be Real: Η νέα εφαρμογή που σε προκαλεί να είσαι αληθινός Pin Tweet Share

Be Real: Η νέα εφαρμογή που σε προκαλεί να είσαι αληθινός

27/06/2022

Η εφαρμογή BeReal είναι η τελευταία είσοδος στον κόσμο των social media και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Έχει συστηθεί στο κοινό ως η νέα, αντι-ινσταγκραμ εφαρμογή και αυτή τη στιγμή είναι η νούμερο ένα δωρεάν εφαρμογή στο App Store στις Η.Π.Α., καθώς υπόσχεται «έναν νέο και μοναδικό τρόπο να ανακαλύψεις ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι σου στην καθημερινότητά τους». 

Η εφαρμογή έγινε γνωστή για την πολιτική της, η οποία επιτρέπει τη χρήση της μόνο μια φορά την ημέρα, προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική ματιά στη χρήση των κοινωνικών δικτύων από την καθιερωμένη μέχρι στιγμής. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνουν οι φίλοι σου σε τυχαίες ημέρες ή άκυρες ώρες τότε αυτή εφαρμογή θα γίνει η αγαπημένη σου!
 

Τρόπος λειτουργίας 

Καθημερινά οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση τύπου amber- alert με ένα μήνυμα ότι είναι «time to BeReal». Αυτη η ειδοποίηση είναι τυχαία, επομένως μπορεί να έρθει στις 5 το απόγευμα, μπορεί να είναι 11 το πρωί, κανείς δεν ξέρει. Μόλις οι χρήστες λάβουν αυτο το μήνυμα, ανεβάζουν μια φωτογραφία με το τι κάνουν εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ανεξάρτητα από το αν τυχαίνει να χορεύουν σε ένα κλαμπ με τους φίλους τους ή να κάθονται μόνοι στον καναπέ τους και να κοιτάζουν τον τοίχο. 

Η εφαρμογή τραβάει ταυτόχρονα ένα στιγμιότυπο από την μπροστινή και την πίσω κάμερα. Τελευταίο και σημαντικότερο στοιχείο της εφαρμογής αυτής, είναι ότι δεν μπορείς να δεις την ανάρτηση κανενός άλλου φίλου σου μέχρι να δημοσιεύσεις τη δικό σου και όλα αυτά εντός 2 μόλις λεπτών! 

Έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις ξανά τις φωτογραφίες εάν δεν σου αρέσει η πρώτη, αλλά η εφαρμογή θα ενημερώσει τους φίλους σου για το πόσες φορες την ξανατράβηξες. Εάν η ανάρτησή σου είναι εκτός της περιόδου των δύο λεπτών, οι φίλοι σου θα λάβουν μια ειδοποίηση, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι άλλαξες το περιβάλλον σας ή ότι αφιερωσες λίγο χρόνο για να φανείς εμφανίσιμος. Με άλλα λόγια, σκοπός της εφαρμογής είναι να σε κρατάει σε εγρήγορση, αλλιώς χάνεται ο αυθορμητισμός.
 

Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα

Το βασικό συστατικό της επιτυχίας για το BeReal είναι η αυθεντικότητα. Η έλλειψη φίλτρων και το αίσθημα του επείγοντος έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείψουν κάθε έννοια επιμέλειας, κατι που φαινομενικά έχουν εξαλειφθεί γενικά από το Instagram και ειδικά στα προφιλ των influencers. Στο BeReal δεν μπορείς καν να δεις τι καταγράφει η μπροστινή κάμερα για να σε βοηθήσει να επιλέξετε τουλάχιστον μια κολακευτική γωνία στη σελφι. Η εφαρμογή θα μοιραστεί και τις δύο εικόνες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μέσα στα δύο λεπτά να ξανα τραβήξεις κάποιο στιγμιότυπο και να τα μοιραστείς με φίλους όταν είσαι έτοιμος.

Η εφαρμογή ενθαρρύνει τους χρήστες να δημοσιεύουν μία και μόνο μία φωτογραφία την ημέρα για να δείχνουν στον κύκλο τους τι κάνουν σε πραγματικό χρόνο. Αφαιρώντας τη δυνατότητα επεξεργασίας των φωτογραφιών και προσθήκης φίλτρων, το BeReal θέλει να προσφέρει μια πιο αυθεντική ματιά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε σχέση με άλλους ιστότοπους όπου οι αναρτήσεις με υψηλή επιμέλεια είναι ο κανόνας. 

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο από την πλατφόρμα δεδομένων εφαρμογών data.ai έδειξε ότι η BeReal αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση στις λήψεις εφαρμογών για κινητά στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ακολουθώντας το Instagram, το Snapchat και το Pinterest. 


 

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του έχουν επίσης αυξηθεί κατά 315% από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με την Apptopia. Το γεγονός αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή προσπαθεί να ενισχύσει τις πιο γνήσιες και λιγότερο συχνές αναρτήσεις και φαίνεται να έχει ιδιαίτερη απήχηση στις νεότερες γενιές, με το data.ai να αναφέρει ότι οι Gen Zers και οι millennials αποτελούν την πλειοψηφία της βάσης χρηστών της εφαρμογής.