click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
5 apps  για να κάνεις καλύτερες διακοπές φέτος το καλοκαίρι Pin Tweet Share

5 apps για να κάνεις καλύτερες διακοπές φέτος το καλοκαίρι

04/08/2021
Φαντάσου ότι είσαι μια παραλία και απολαμβάνεις τη σκιά, ακούγοντας μόνο τον ήχο των κυμάτων ενώ βυθίζεσαι σε υπαρξιακές σκέψεις, όπως «πόσο μακριά να ταξιδεύουν οι γλάροι;». Πάμε τώρα να κάνουμε ένα reality check. Το πιο πιθανό είναι ότι ψάχνεις ξαπλώστρα καμία ώρα και μόλις αρχίσεις να συνηθίζεις τον ήχο «τάκα τούκα» της διπλανής ρακέτας, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κουνούπια.

Ευτυχώς, με λίγο ψάξιμο σε Play store και App store, βρίσκεις 5 εφαρμογές για το κινητό που θα σε γλιτώσουν από τις άβολες καταστάσεις του ελληνικού καλοκαιριού, για να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου λίγο περισσότερο.
 


 
Plazz για να κρατήσεις θέση στην ξαπλώστρα

Σου πρότειναν μια οργανωμένη παραλία που «πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς». Αν φτάσεις και δεν βρεις ξαπλώστρα, αντιμετωπίζεις τη μεγαλύτερη «αναποδιά» που μπορεί να τύχει. Εκτός κι αν έχεις την Plazz, την βραβευμένη εφαρμογή, που σου επιτρέπει να κάνεις κράτηση στην παραλία που θέλεις. Καλύπτει 3.500 ξαπλώστρες και συνεργάζεται με δεκάδες παραλίες και προορισμούς που μπορεί φέτος να επισκεφτείς. Αξίζει μια δοκιμή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

Mosquito vision, ο «ντετέκτιβ» των κουνουπιών

Αναιρούμε. Η μεγαλύτερη αναποδιά που μπορεί να σου τύχει είναι τα κουνούπια. Κάνουν την εμφάνισή τους καλοκαίρι, αλλά ποτέ δεν είναι διακριτικά. Η ανθρωπότητα είναι ενωμένη απέναντι στην αντιπάθειά της για τα κουνούπια και το Mosquito vision προστατεύει όσους φέτος επιλέξουν την Χαλκιδική.  Είναι μία σούπερ χρήσιμη εφαρμογή που κάνει πρόγνωση κουνουπιών με βάση τις καιρικές συνθήκες στην κεντρική Μακεδονία, για να ξέρεις προς τα πού να κατευθυνθείς ή τουλάχιστον πόσο πρέπει να προετοιμαστείς. 

Διαθέσιμη σε Android.

Για το iOS προτείνουμε το Anti Mosquito Repellent Sound που τα απομακρύνει και τα ενοχλεί με χαμηλές συχνότητες ήχου, για να πάρεις «το αίμα σου πίσω».

Keeano, η τέλεια παραλία με βάση τη διάθεσή σου 

Το Keeano σε βοηθά να βρεις την τέλεια παραλία στην Ελλάδα. Θέλεις ερημική ή γεμάτη ζωή; Θα σου προτείνει την κατάλληλη, με βάση τη διάθεσή σου και τα ενδιαφέροντά σου. Θα σε ρωτήσει αν έχεις σκυλάκι, αν ενδιαφέρεσαι για ψάρεμα, αν θέλεις κόσμο ή ησυχία και διάφορα άλλα, για να σου προτείνει την παραλία που σου ταιριάζει «γάντι» στο μέρος που βρίσκεσαι. Επίσης έχει φωτογραφίες αλλά και την υποκειμενική άποψη των ταξιδιωτών σχετικά με την παραλία, για να έχεις δοκιμασμένη πρόταση. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Διαθέσιμη σε iOS και Android

UV-shield, μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία εκεί που είσαι;

Η UV-shield θα σου απαντήσει. Μετράει την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε πραγματικό χρόνο και σου δείχνει πώς πρέπει να συμπεριφερθείς με βάση τον ήλιο. Η τιμή του δείκτη κυμαίνεται από 0-10 για να σου δείξει με μία εύκολη ανάγνωση, που βρίσκεται στην περιοχή που είσαι και αν θα καταλήξεις με γιαουρτάκι στην πλάτη. 

Διαθέσιμη σε iOS και Android

FuelGR, βρίσκεις βενζινάδικο χωρίς να φας όλη τη βενζίνη

Είτε είσαι ο/η οδηγός που «έχει πάντα βενζίνη», είτε φοβάσαι ότι θα μείνεις στη μέση του πουθενά, το FuelGR θα σου φανεί εξίσου χρήσιμο, ειδικά στο νησί. Ανοίγεις τον χάρτη και εμφανίζονται από 2 έως 40 κοντινά βενζινάδικα (ανάλογα με το που είσαι), συγκρίνοντας τις τιμές για να διαλέξεις το πιο οικονομικό (ανάλογα με τα περιθώρια που έχεις στο ντεπόζιτο). 

Διαθέσιμη σε iOS και Android

Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, έχεις 5 επιλογές ελληνικών εφαρμογών για το κινητό σου. Βρες του και μια θήκη ή ένα τζαμάκι προστασίας στο iRepair e-shop για να είναι προστατευμένο από άμμο, νερό και απρόβλεπτα και θα έχεις τις διακοπές που υποσχεθήκαμε: χωρίς έννοιες και άβολες καταστάσεις. Καλές βουτιές!