click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
4 apps που βοηθούν στο άγχος και την ψυχική υγεία Pin Tweet Share

4 apps που βοηθούν στο άγχος και την ψυχική υγεία

03/10/2022

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κατάθλιψη λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάθλιψη, με στόχο να βελτιώσει την αντίληψη για την ασθένεια. Η κατάθλιψη και τα συμπτώματά τους χρειάζονται φροντίδα από ειδικούς και χρειάζεται καθημερινή προσωπική μέριμνα από το άτομο που πάσχει.

Ξεχωρίσαμε 4 εφαρμογές που μπορούν να είναι χρήσιμα εργαλεία για την ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Headspace

Η εφαρμογή αυτή ιδρύθηκε από έναν πρώην βουδιστή μοναχό που έγινε προγραμματιστής εκδηλώσεων. Στόχος της είναι να παρέχει στους χρήστες της καθοδηγούμενους διαλογισμούς, ανά πάσα στιγμή. Περιλαμβάνει επίσης κινούμενα σχέδια, άρθρα και βίντεο.

Προσφέρει διαλογισμούς τόσο για προχωρημένους όσο και για αρχάριους και επιτρέπει τη δημιουργία στόχων και παρακολούθησης τους. Οι διαλογισμοί ποικίλλουν σε διάρκεια και μπορείς να επιλέγεις διαφορετικά επίπεδα (καθοδηγούμενο, ημι-καθοδηγούμενο, μη καθοδηγούμενο) και φωνές (γυναικεία ή ανδρική).

Calm

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εφαρμογές για ύπνο, με πάνω από 200 ιστορίες ύπνου με μερικές γνωστές φωνές όπως ο Matthew McConaughey, ο Idris Elba, η Ariana Grande και Kate Winslet. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα με στυλ ιστοριών για να διαλέξεις συμπεριλαμβανομένων των παραμυθιών και του ASMR.

Επίσης, διαθέτει και συνεδρίες για να κλείσεις τα μάτια σου για λίγα λεπτά το μεσημέρι, χαλαρωτικούς ήχους φύσης, τοπία και μουσική και σου επιτρέπει να καταγράφεις τη διάθεσή σου. Τέλος, έχει την επιλογή “Gently Back to Sleep” για όταν ξυπνάς στη μέση της νύχτας.

Sanvello

Στόχος της είναι να «βοηθήσει τους ανθρώπους να χτίσουν τις δεξιότητες ζωής που χρειάζονται, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, με όποιον τρόπο επιλέξουν». Παρέχει κλινικά επικυρωμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης και εργαλεία γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας.

Με την εγγραφή θα σου ζητηθεί να παρακολουθείς τη διάθεσή σου καθημερινά. Η εφαρμογή παρέχει απλές ερωτήσεις που σε βοηθούν να παρατηρήσεις καλύτερα τη διάθεσή σου και να αναγνωρίσεις μοτίβα στη διάθεσή σου.

Υπάρχει επίσης μια κοινότητα που σου επιτρέπει να συνδεθείς με άλλους ανώνυμα, όπου μπορείς να συνομιλήσεις με άτομα που καταλαβαίνουν τι βιώνεις, να κάνεις ερωτήσεις ή να βοηθήσεις εσύ κάποιον άλλο.

SuperBetter

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε από ένα σχεδιαστή παιχνιδιών που ζούσε με κατάθλιψη. Στόχος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα εικονικό κόσμο για να σε βοηθήσει να χτίσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Έχει σχεδιαστεί για σε βοηθήσει να αναπτύξεις ανθεκτικότητα, να παραμένεις δηλαδή με αισιοδοξία και με κίνητρο για σε δύσκολες στιγμές. Οι παίκτες ξεκλειδώνουν τις ηρωικές τους δυνατότητες για να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις και να φτάσουν στους στόχους τους.

Οι «μάχες» στην εφαρμογή μιμούνται την πραγματική ζωή, όπως μια πρόκληση να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις μόνο ένα βήμα ή ακόμα και να πιεις νερό.

Οι παραπάνω εφαρμογές είναι μια επιπλέον βοήθεια. Εάν η καθημερινότητα σου είναι αρκετά πιο δύσκολη, φρόντισε να απευθυνθείς σε ειδικό ή κάλεσε σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:

10306: Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη, Δευτέρα έως Παρασκευή
1018: Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία, κάθε μέρα, όλο το 24ωρο