click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Τα 5+1 apps για να αποκαλύψεις τον foodie που κρύβεται μέσα σου Pin Tweet Share

Τα 5+1 apps για να αποκαλύψεις τον foodie που κρύβεται μέσα σου

16/10/2020
Η λαχτάρα να βουτήξεις σε ένα ταψί με γεμιστά. Η όρεξη να κρατήσεις στα χέρια σου ένα σπιτικό burger. Η επιθυμία να γεμίσει το σπίτι τη μυρωδιά φρεσκοψημένου κέικ. Πολλές φορές μπορεί να τα έχεις νιώσει, γιατί -ας το παραδεχτούμε- το φαγητό είναι πρώτα συναίσθημα. Αλλά μερικές φορές είναι και μπελάς.

Από το «τι θα μαγειρέψω σήμερα» μέχρι το «πώς», μπορεί να μεσολαβήσει ταπεράκι απ’ τη μαμά, delivery μέχρι και 8ωρη δίαιτα. Όλοι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς, αλλά ευτυχώς έχουμε και smartphones. Γι’ αυτό  εντοπίσαμε αυτές τις  εφαρμογές φαγητού που μπορεί να καταφέρουν να αλλάξουν τη σχέση σου με τη μαγειρική και να αποκαλύψουν τον foodie που κρύβεις μέσα σου!

1.  Pinterest

Το Pinterest είναι σαν την βιτρίνα ενός τεράστιου mall: μπορείς να δεις τα πάντα. Φυσικά, είναι και το κατάλληλο μέρος για foodies που ψάχνουν έμπνευση. Υπάρχουν ολόκληροι πίνακες με κέικς, σαλάτες, σούπες και οτιδήποτε έχεις όρεξη. Αρκεί να ψάξεις το όνομα του φαγητού που θέλεις και θα σου εμφανιστούν δεκάδες αποτελέσματα από δημοφιλή blog και ιστοσελίδες για να μάθεις πώς να το μαγειρέψεις βήμα προς βήμα. 

2. Cookpad
 

Cookpad τη λένε και είναι η δωρεάν εφαρμογή που έρχεται να αντικαταστήσει τις συμβουλές της μαμάς. Είναι σαν μια μεγάλη μαγειρική κοινότητα όπου ο χρήστες μοιράζονται με άλλους χρήστες τις συνταγές τους. Έχει πάνω από 150.000, μεταξύ των οποίων πάρα πολλές ελληνικές, για να βρεις ακριβώς ό,τι σου ταιριάζει, με βάση τα συστατικά που βρίσκονται στο ψυγείο σου. Επίσης, μπορείς να αποθηκεύσεις συνταγές και να βρεις σχόλια και κριτικές από άλλους για να έχεις «δοκιμασμένο» αποτέλεσμα. Είναι διαθέσιμη σε iOS και σε Android.

3. Τι να μαγειρέψω σήμερα
 

Το ερώτημα που προκύπτει -με μαθηματική ακρίβεια- μόλις ανοίξεις το ψυγείο, βρήκε επιτέλους απάντηση: μια δωρεάν ελληνική εφαρμογή. Το app «Τι να μαγειρέψω σήμερα» έχει συνταγές από Ελλάδα και εξωτερικό και δίνει λύση στο αιώνιο πρόβλημα με μια social προσέγγιση. Μπορείς να δημιουργήσεις λίστα με γρήγορες συνταγές βάσει του αν είσαι φοιτητής, νέος γονιός κτλ., να ακολουθήσεις το πρόγραμμα της εβδομάδας και να αποθηκεύσεις μια λίστα για τα ψώνια σου. Επίσης στο μενού της εφαρμογής θα βρεις και επιλογές για vegetarian αλλά και συνταγές χωρίς λακτόζη ή γλουτένη. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε Android.

4. Buzzfeedtasty

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, έχει tasty συνταγές. Εμείς θα σου μαρτυρήσουμε ότι έχει και 40 εκατομμύρια περίπου ακολούθους στο Instagram. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι τα βίντεο. Έχει μια τεράστια ποικιλία συνταγών σε σύντομα βίντεο, επομένως όχι μόνο βρίσκεις τη συνταγή αλλά παρακολουθείς και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της. Επίσης, στο home page του app βλέπεις συνταγές που θα σε ενδιαφέρουν και ιδέες ανάλογα την εποχή ή τις διατροφικές σου συνήθειες. Είναι διαθέσιμη και δωρεάν σε iOS και σε Android.

5. efood

Μπορεί βέβαια, μια μέρα να μη θέλεις να μαγειρέψεις. Δικαίωμα. Μπορεί να έχεις όρεξη για sushi ή να μη πρόλαβες ανοιχτό το σούπερ μαρκετ. Μπορεί επίσης να μη χρειάζονται συστάσεις, αλλά στο efood θα βρεις τη λύση και 10.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, για να διαλέξεις αυτό που πραγματικά τραβάει η όρεξή σου, χωρίς περιορισμούς. Ειδικά αν δεν κάνεις συλλογή με τους καταλόγους που αφήνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας τα γειτονικά μαγειρεία και έχεις iOS ή Android, αξίζει να κεράσεις τον εαυτό σου ένα ωραίο γεύμα, χωρίς να σκέφτεσαι αν σου έπεσε πολύ το αλάτι.

6. Foodie – Camera for life

Bρίσκεις τη συνταγή, φτιάχνεις το φαγητό με τόσο κόπο, δεν θα το βγάλεις και μια φωτογραφία να’ χεις να καμαρώνεις; Το Foodie είναι ένα camera app, ειδικά σχεδιασμένο για φωτογράφιση φαγητού που μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο Foodstagram. Την κατεβάζεις δωρεάν σε iOS και Android και έχεις έναν έξυπνο οδηγό να σε καθοδηγεί κατά τη λήψη της φωτογραφίας και πολλές ακόμα δυνατότητες για την τελική της επεξεργασία. Μπορείς να θολώσεις το background ή να χρησιμοποιήσεις ένα από τα 30 φίλτρα. Εσύ επιλέγεις.

Όμως μη ξεχνάς το food photography θέλει προσοχή, για να μη πέσουν υπολείμματα φαγητού ή υγρό πάνω στο κινητό σου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου κοπεί η όρεξη, σε κάθε περίπτωση! Τα απρόοπτα μπορεί να γίνουν μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.