click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10 εφαρμογές στο κινητό για να κοιμάσαι σαν πουλάκι Pin Tweet Share

10 εφαρμογές στο κινητό για να κοιμάσαι σαν πουλάκι

19/03/2021
Κεφάλαιο: Ύπνος. Μερικοί θα πουν ότι είναι υπερτιμημένος, ενώ άλλοι τον θεωρούν πιο σημαντικό και απ’ την καλή σύνδεση στο WiFi. Όλοι μας πάντως , σε όποιο στρατόπεδο και αν είμαστε, του αφιερώνουμε περίπου το 1/3 της ημέρας και πατάμε “αναβολή αφύπνισης” αρκετές φορές μέχρι να τον αποχωριστούμε. Ας μην σχολιάσουμε και την μεσημεριανή σιέστα που είναι σαν να μπαίνουμε σε γρήγορη ασύρματη φόρτιση.

Επίσης αν το δεν ήξερες, τώρα θα μάθεις ότι υπάρχει και μία ημέρα που τον γιορτάζουμε: στις 13 Μαρτίου. Και θα σου προτείνουμε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ύπνου, 10 εφαρμογές στο κινητό για μπαίνεις εύκολα στα “night mode”, να κοιμάσαι ανάλαφρα και ίσως να κλείσεις το μάτι στην αϋπνία.
 

Calm
Βαθμολογία: 4.9

Τα παραμύθια γοητεύουν και τους μεγάλους. Γιατί λοιπόν να είναι προνόμιο των παιδιών; Σε αυτή την εφαρμογή δεν ισχύουν ηλικίες. Μία μεγάλη συλλογή από ιστορίες που διαβάζονται από αφηγητές με απαλή, ήρεμη φωνή είναι αυτό που χρειάζεσαι για “όνειρα γλυκά”. Επίσης, αν ήθελες πάντα να σε νανουρίσει ο Matthew McConaughey αυτή είναι ίσως η μοναδική σου ευκαιρία να τον ακούσεις με ποιητική φωνή να σου αφηγείται για το μεγαλείο του σύμπαντος. Ή να χαλαρώσεις με τη φωνή του  Bob Ross την ώρα που ζωγραφίζει ένα ρυάκι να αχνοφαίνεται στο βάθος του ονείρου σου.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 

Headspace
Βαθμολογία: 4.9

Φημίζεται κυρίως ως εφαρμογή διαλογισμού, αλλά τα πάει καλά και με το νανούρισμα. Στην δωρεάν εκδοχή της, έχει “sleepcasts” που περιλαμβάνουν 45-50 λεπτά ακουστικές εμπειρίες, όπως ένα τραίνο που κυλάει αργά σε ράγες ή ελαφρύ περπάτημα στη φύση και σε βοηθά να  οραματιστείς χαλαρές στιγμές. Οι ιστορίες ανανεώνονται κάθε βράδυ για να μη βλέπεις και τα ίδια όνειρα και μπορείς να ρυθμίσεις τη φωνή του ομιλητή να καλύπτει ή να καλύπτεται από το περιβάλλον. Αν δεν την έχεις κατεβάσει ακόμα, σου δίνουμε ένα λεπτό πριν προχωρήσουμε.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 

 

Tide
Βαθμολογία: 4.8
               
Το Tide μπορεί να σε φροντίσει σωματικά και ψυχικά, ανακουφίζοντας τις σκέψεις σου. Εμπνευσμένο από ταξίδια, τη φύση και τον διαλογισμό προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ήχων σε συνδυασμό με πρακτικές για να συγκεντρώσει την προσοχή σου και να σε βοηθήσει να αφήσεις πίσω τη μέρα. Έχει ένα ημερολόγιο με ανάλυση ύπνου, για να καταλάβεις πότε κοιμήθηκες «σωστά» και να συνδέσεις όλα τα κομμάτια στο μοτίβο του ύπνου σου ώστε να χτίσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξεκούρασης.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 
Pzizz
Βαθμολογία: 4.8

Αν είσαι τύπος του power nap και το μεσημεράκι σε καλεί το κρεβάτι ή ο καναπές, δοκίμασε το Pzizz. Ρυθμίζεις την ώρα που θέλεις να διαρκέσει το session χαλάρωσης και ακούς έναν συνδυασμό μουσικής, αφήγησης και sound effects ενώ στο τέλος σε ξυπνάει με ένα ευχάριστο ξυπνητήρι. Αν βέβαια δεν το ακούσεις, να θυμίσουμε έναν άγραφο κανόνα: και απόγευμα να πάει, μεσημεριανός θεωρείται ο ύπνος.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 

Rain Rain Sleep Sounds
Βαθμολογία: 4.8

Υπάρχει καλύτερο soundtrack για ύπνο απ’ τον ήχο της βροχής; Αν σκέφτηκες “όχι” τότε βρήκες και την εφαρμογή σου και το πας και ένα βήμα παρακάτω. Δεν θα βρεις μόνο ψιλή ή δυνατή βροχή, αλλά τη φύση σε όλες τις νανουριστικές μορφές της από κύματα θάλασσας μέχρι ήχο φωτιάς σε τζάκι. Ο πιο παράδοξος ήχος της εφαρμογής είναι ένα το “τικ-τοκ” ενός ρολογιού. Κάποιος, κάπου, κάποτε τον έχει επιλέξει για να αποκοιμηθεί.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 

Pillow
Βαθμολογία: 4.3

Φταίνε οι καφέδες ή έφαγες βαριά; Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για να ανακαλύψεις την αιτία της αϋπνίας σου. Καταλαβαίνει πότε πέφτεις στην αγκαλιά του Μορφέα και ανιχνεύει τις κινήσεις σου και τα στάδια του ύπνου, για να μπορείς να συγκρίνεις την ποιότητα ύπνου κάθε βράδυ και να ανακαλύψεις αν φταίει ο έξτρα καφές που ήπιες μέσα στη μέρα ή ότι έμεινες για ώρα μπροστά στην οθόνη του κινητού.
Διαθέσιμη σε iOS
 

Sleep Cycle – Sleep Tracker
Βαθμολογία: 4.6
                   
Αν η δυσκολία εντοπίζεται στο πώς θα ξυπνήσεις και όχι πώς θα κοιμηθείς, αυτή η εφαρμογή «γεννήθηκε» για σένα. Παρακολουθεί το μοτίβο του ύπνου σου και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν, όπως ο καιρός, ο βήχας, οι κινήσεις σου κτλ. για να έχεις πλήρη εικόνα για τις βραδινές σου συμπεριφορές. Το καλύτερο όμως χαρακτηριστικό του είναι πως σε ξυπνάει ευγενικά και ανάλαφρα με ένα έξυπνο ξυπνητήρι, όταν είσαι στο ελαφρύτερο στάδιο του ύπνου, για να φαίνεται η καλή μέρα απ’ το πρωί και να την απολαμβάνεις ξεκούραστα.
Διαθέσιμη σε iOS και Android.
 
Breethe: Meditation & Sleep
Βαθμολογία: 4.7

Πάρε μια βαθιά ανάσα και αμέσως θα χαλαρώσεις. Όπως προτείνει το όνομα της εφαρμογής, η αναπνοή είναι η καλύτερη θεραπεία για το άγχος. Έτσι, με μια σειρά από sessions υπνοθεραπείας που συνδυάζουν αναπνευστικές ασκήσεις, μουσική και εικόνες θα κάνεις την καλύτερη εισαγωγή για να αφήσεις το μυαλό σου να καθαρίσει. Ακόμη στην εφαρμογή θα βρεις και μια σειρά από sessions διαλογισμού, εμπνευσμένες ομιλίες και masterclasses από ειδικούς και life coaches για να αντιμετωπίζεις τις καθημερινές προκλήσεις.
Διαθέσιμη σε iOS or Android.
 

Noisli
Βαθμολογία: 4.1

Ένα επεισόδιο ακόμα στο Netflix δεν μπορεί να σε νυστάξει όπως το Noisli. Δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης για σένα αφού μπορείς να κάνεις customize τους ήχους και να τους συνδυάσεις για να βρεθείς στο κέντρο της ατμόσφαιρας που σε ξεκουράζει. Στην free έκδοση έχεις 16 ήχους και 15 ώρες streaming κάθε μέρα.
Διαθέσιμη σε iOS or Android.
 

Sleepy Sounds
Βαθμολογία: 4.7
      
     
Υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ο λόγος που δεν μπορείς να κοιμηθείς να είναι παιδικές φωνές. Έχουν μια τάση να ξυπνάνε την ώρα που εσύ θέλεις να παραδοθείς στο κρεβάτι σου. Υπάρχει ένα app και για σένα για να μη παραδώσεις πνεύμα. Το Sleepy Sounds αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα του ύπνου των παιδιών με νανουρίσματα, φυσικούς ήχους αλλά και animated σχέδια που φωτίζουν όλο το δωμάτιο και το ταξιδεύουν σε ονειρικούς κόσμους. Ένα πλανητάριο ίσως είναι αρκετό για να κοιμηθεί.
Διαθέσιμη σε iOS or Android.
 

Για να μη μετράς προβατάκια ή κοιτάς το ρολόι και αγχώνεσαι με τον χρόνο, δοκίμασε μια από τις εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για σε χαλαρώσουν. Και μη ξεχνάς: ο ύπνος και το γέλιο είναι η καλύτερη θεραπεία για τις δύσκολες ημέρες, γι’ αυτό χάρισέ τα στον εαυτό σου με κάθε ευκαιρία.