click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10 δωρεάν εφαρμογές για ταξίδια στο εξωτερικό Pin Tweet Share

10 δωρεάν εφαρμογές για ταξίδια στο εξωτερικό

04/06/2021
Ετοιμάζεις ταξίδι στο εξωτερικό; Καλές οι εφαρμογές για αξιοθέατα, αλλά αυτές οι 10 δωρεάν εφαρμογές για ταξίδια δεν πρέπει να λείπουν απ’ το κινητό σου!

Πολλές φορές μέχρι σήμερα, όταν ήθελες να ξεφύγεις, σκεφτόσουν τον εαυτό σου σε ένα αεροπλάνο να φτάνει σε έναν εξωτικό προορισμό. Ή κοιτούσες τιμές πτήσεων για να περάσει η ώρα. Τώρα που οι σκέψεις αυτές δεν είναι τόσο μακριά, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα καλύτερα και δωρεάν 10 travel apps που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του, γιατί είναι πραγματικά χρήσιμα.

Τα καλύτερα applications για ταξίδι στο εξωτερικό!

1. Google Lens, για να μαθαίνεις τα πάντα

Πόσο συχνά τυχαίνει να σου τραβάει την προσοχή ένα αξιοθέατο ή ένα φαγητό και να μην ξέρεις τι είναι; Τώρα, αντί να ρωτάς περαστικούς ή ντόπιους, κατεβάζεις την εφαρμογή σε Android ή iOS και απλώς το φωτογραφίζεις για να μάθεις. Με αυτή την εφαρμογή ουσιαστικά το google googlάρει για να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν.
 
 

2. Travello, για σένα που είσαι solo traveller

Πλέον, το solo travelling είναι ένα από τα must της εποχής μας. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι δωρεάν εφαρμογές που κάθε μοναχικός ταξιδιώτης αξίζει να γνωρίζει. Το Travello σε Android και iOS, είναι το καλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να έρχονται σε επαφή ταξιδιώτες που βρίσκονται στον ίδιο προορισμό και να ανταλλάσσουν ταξιδιωτικά tips. Το υπέροχο είναι πως έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και σίγουρα θα κάνεις «νέους φίλους» όπου κι αν είσαι στον χάρτη και θα μάθεις πώς να το αξιοποιήσεις τον προορισμό σου!
 

3. Currency Converter, για να υπολογίζεις τα πάντα

Δίκαια αυτή η εφαρμογή έχει 4,8 αξιολόγηση, αφού εμφανίζει με ακρίβεια όλες τις τιμές συναλλάγματος σε real time χρόνο. Το κατεβάζεις σε Android ή iOS και ξέρεις ακριβώς τι δικαιούσαι, αλλά και πώς θα βρεις το budget σου όταν γυρίσεις στην πατρίδα.

4. BringFido, για να μην αποχωριστείς το τετράποδο φιλαράκι

Αν δεν πας πουθενά χωρίς το κατοικίδιό σου, τότε δεν θα πας και χωρίς το BringFido. Είναι μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να δεις έναν προορισμό με… τετράποδη ματιά. Θα την κατεβάσεις σε Android ή iOS, και θα βρεις ένα ξενοδοχείο φιλικό για το σκυλάκι/γατάκι σου, αλλά και εστιατόρια, παραλίες και αξιοθέατα. Φυσικά, θα έχεις πρόσβαση σε κτηνιάτρους, καταστήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται ο φίλος σου για να κάνει καλές.
 

5. Wifi Finder, για να μη μένεις ποτέ εκτός δικτύου

Ένα από τα προβλήματα στο εξωτερικό, είναι τα MB. Τελειώνουν γρήγορα τα άτιμα, λίγο το GPS, λίγο οι βιντεοκλήσεις, δεν έχεις πολλά περιθώρια. Έχεις όμως το Wifi Finder που θα σου δείξει που μπορεί να βρεις δωρεάν internet στην περιοχή σου και εσύ θα το βρεις εδώ για Android και iOS.
 
 

6 Flush Toilet Finder, για αυτό που φαντάζεσαι!

Το όνομά του τα λέει όλα. Δεν θα μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Πρόκειται για ένα app που θα φανεί πολύ χρήσιμο την ώρα που κάνεις βόλτα σε μια ξένη πόλη και αναζητάς μια δημόσια τουαλέτα. Έχει περισσότερες από 100.000 προτάσεις, πιάνει όλο τον κόσμο και σου δίνει οδηγίες πώς να φτάσεις στον… εναλλακτικό προορισμό σου. Θα το βρεις σε Android και iOS.
 
 

7. Google Translate, για να μη ξεμένεις από λόγια

Είναι μια αλήθεια, με τη γλώσσα του σώματος δεν μπορείς να φτάσεις στο αξιοθέατο. Θα πας δεξιά, αριστερά, δεξιά και μετά θα βρεθείς σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό και υπάρχει πάλι η Google και μας προσφέρει μία από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για ταξίδια σε Android και iOS, που μεταφράζει όσα ακούει για να βγάλεις άκρη ακόμα και στα κινέζικα. Μπορεί όχι 100%, αλλά μια προσέγγιση θα γίνει.
 
 

8. PackPoint Packing List Travel Companion, για βαλίτσα

Αν είσαι από αυτούς που εύχονται να εφευρεθεί η σμίκρυνση ντουλάπας, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι να πάρεις, τώρα μάθε ότι έχεις βοηθό. Λέγεται Packpoint στο μικρό του, είναι διαθέσιμος σε Android και iOS και θα σε βοηθήσει να φτιάξεις βαλίτσα καλύτερα και απ’ τη μαμά σου. Που σημαίνει: υπολογίζει χρόνο παραμονής, καιρικές συνθήκες και δραστηριότητες, για να σου προτείνει τύπους ρούχων που θα σου χρειαστούν. Οργανωμένα. Όπως θα είναι και η βαλίτσα σου.
 

9. Happy Cow, για όσους είναι vegan

Σε ένα ταξίδι, το σίγουρο είναι πως δεν θα αφιερώσεις χρόνο στην κουζίνα. Αν είσαι vegan, μπορεί η ζωή σου να γίνει λίγο δύσκολη μέχρι να βρεις το κατάλληλο μέρος για το γεύμα σου. Αυτό σκέφτηκε και αυτή η ταξιδιωτική εφαρμογή Happy Cow και έγινε διαθέσιμη σε Android και iOS, ώστε να μπορείς να φας. Έχει πάνω από 100,00 μαγαζιά σε 195 χώρες, για vegetarian, vegan και gluten-free επιλογές.
 

10 Been, για να βλέπεις τον κόσμο που σε περιμένει

Αυτή είναι η ιδανική εφαρμογή για την επιστροφή σου. Όταν πια μπαίνεις στο αεροπλάνο και συνειδητοποιείς ότι έρχονται οι τίτλοι τέλους και γυρνάς σπίτι. Τότε, μπορείς να κατεβάσεις το Been σε Android και iOS και να επιλέξεις τη χώρα που έχεις επισκεφτεί, μαζί με όλα σου τα ταξίδια, για να δεις πόσο ποσοστό της κάθε Ηπείρου έχεις καλύψει… και πόσο σε περιμένει!
 
Μπορεί ένα ταξίδι να τελειώνει, αλλά υπάρχει πολύς ακόμα κόσμος να ανακαλύψεις. Είμαστε σίγουροι πως αυτές οι εφαρμογές για ταξίδια θα σου δώσουν και 10 τρόπους να ζήσεις καλύτερες εμπειρίες όσο ανακαλύπτεις.