click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Ό,τι νέο έρχεται στο Instagram το 2022 και πρέπει να ξέρεις Pin Tweet Share

Ό,τι νέο έρχεται στο Instagram το 2022 και πρέπει να ξέρεις

24/03/2022

Το Instagram είναι ένας από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αν σκεφτούμε οτι το Δεκέμβριο του 2021  έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως ενώ δεν σταματά ποτέ να αναπτύσσεται, πράγμα που σημαίνει ότι προσθέτει συνεχώς νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά και εισάγει νέες λειτουργίες. 

Σύμφωνα με τον Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, «Το Instagram δεν είναι πλέον μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών» και είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τι είναι το Instagram και πώς οι επιχειρήσεις και οι δημιουργοί κερδίζουν χρήματα από την πλατφόρμα. Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην παραγωγή βίντεο, στην ανταλλαγή μηνυμάτων και στη διαφάνεια και τον έλεγχο ευαίσθητου περιεχομένου.

 

Reels

Τα Reels αυξάνουν συνεχώς δημοτικότητα από τότε που το Instagram τα παρουσίασε το 2020. Το Instagram πραγματικά επενδύει σε αυτή τη νέα μορφή και προσπαθεί συνεχώς να την αναβαθμίζει, όπως είδαμε τον Ιούλιο του 2021, όταν η πλατφόρμα αποφάσισε να διπλασιάσει τη μέγιστη διάρκεια των Reels. Η νέα λειτουργία του Instagram ενημερώνεται τακτικά με ακόμη περισσότερες επιλογές επεξεργασίας, όπως το χρονόμετρο. Βασικά, τα Reels είναι κάθετες αναρτήσεις πλήρους οθόνης που μπορούν να διαρκέσουν από 15 δευτερόλεπτα έως και 1 λεπτό. Αυτή η λειτουργία σου επιτρέπει επίσης να συνδυάσεις πολλά σύντομα βίντεο σε ένα. Επιπλέον, η εφαρμογη εξετάζει μια ποικιλία πρόσθετων για να κάνουν το περιεχόμενο ακόμα πιο ελκυστικό όπως:

  • Διάταξη βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν πολλά βίντεο σε ξεχωριστά παράθυρα το ένα μετά το άλλο και στη συνέχεια να τα αναπαράγουν συνδυαστικά.

  • Λειτουργία διπλής έκθεσης που επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία και στη συνέχεια να εγγράψουν ένα βίντεο από πάνω της.

 

Κοινές αναρτήσεις

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι τώρα μπορείς να ανεβάσεις κοινές αναρτήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η ανάρτηση φωτογραφίας ή βίντεο δηλαδή, θα εμφανίζεται τόσο στη ροή σου όσο και στο προφίλ του φίλου σου. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται και στα Reels.

 

Έλεγχος ευαίσθητου περιεχομένου

Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει να περιορίζεις και να ελέγχεις τον τύπο περιεχομένου το οποίο εκτίθενται στη σελίδα «Εξερεύνηση» του Instagram. 

Υπάρχουν τρεις επιλογές για να διαλέξεις:

  • Να επιτρέπεται να εκτεθείς σε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσαν να είναι ακατάλληλα ή/και προσβλητικά για το νεότερο κοινό. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε χρήστες κάτω των 18 ετών.

  • Να περιορίσεις την εκθεση σε ορισμένες φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να είναι ακατάλληλα ή/και προσβλητικά για νεότερο κοινό. Αυτή η επιλογή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για όλους τους χρήστες.

  • Να περιορίσεις ακόμη περισσότερο φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσαν να είναι ακατάλληλα ή/και προσβλητικά για νεότερο κοινό.

Αυτό γιατί αν και το Instagram έχει θέσει κατώτατο όριο ηλικίας για είσοδο στην εφαρμογή τα 13 έτη, πολλά παιδιά δηλώνουν ψευδή ηλικία. Σε περιπτωση λοιπόν που δηλώσουν ανω των 18 μπορούν πολύ εύκολα να εκτεθούν και σε ευαισθητο για αυτά περιεχόμενο.

 

Ταμπλό δραστηριοτήτων

Αυτή η δυνατότητα προσφέρει ένα μέρος για τη διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων στην εφαρμογή. Ο πίνακας ελέγχου παρέχει μια συνολική επισκόπηση της δραστηριότητας του λογαριασμού σου στο Instagram. Περιλαμβάνει τον χρόνο που αφιερώθηκε στην εφαρμογή, τις διευθύνσεις URL που επισκεφτήκατε και το ιστορικό αναζήτησης.

Μπορείς επίσης να κατεβάσεις ένα αντίγραφο όλων των προσωπικών πληροφοριών που έχεις μοιραστεί με το Instagram από τότε που δημιουργήθηκε ο λογαριασμός σου. Εάν θέλεις να διαγράψεις ή να αρχειοθετήσεις τις αναρτήσεις σου, μπορείς πλέον να το κάνουν μαζικά μέσω μιας λίστας ελέγχου στον πίνακα ελέγχου.

 

Λειτουργία διαλείμματος 

Πλέον μπορείς να επιλέξεις την ενεργοποίηση ενός συστήματος ειδοποιήσεων που θα διακόπτει τη δραστηριότητά σου εντός εφαρμογής με ένα μήνυμα «Κάντε ένα διάλειμμα» μετά από μια επιλεγμένη περίοδο: 10, 20 ή 30 λεπτών. Αυτό περιλαμβάνει μια λίστα πιθανών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως «Πηγαίνετε για μια βόλτα», «Ακούστε λίγη μουσική» ή «Γράψτε τι σκέφτεστε». Οι δοκιμές έδειξαν ότι το 90% των χρηστών κράτησαν αυτή τη δυνατότητα ενεργοποιημένη. Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα προς το παρόν.

 

Like σε story

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε άτομα να πατήσουν «μου αρέσει» σε ένα story. Προηγουμένως, η αντίδραση σε μια ιστορία θα έστελνε αυτόματα ένα άμεσο μήνυμα (DM). Τώρα θα μπορείς να αντιδράσεις σε μια ιστορία γρήγορα και χωρίς να «φράξουν» τα DM κάποιου. Αυτά τα like δεν θα είναι δημόσια.

 

Οδηγός

Εσύ ήξερες ότι τώρα έχεις τον δικό σου ξεναγό μέσω του Instagram; Κι όμως η εφαρμογή δίνει πλέον τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε μέρη, προϊόντα ή αναρτήσεις και ο οδηγός να σου προτείνει αναλογα τις προτιμήσεις σου τις ιδανικές τοποθεσίες ή προϊοντα για σένα. Μπορείς να βρεις τον Οδηγό στο προφίλ σου και να το μοιραστείς σε ιστορίες και σε DM.