click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Αύξηση παραγωγικότητας: τα apps που θα σε βοηθήσουν να την κατακτήσεις! Pin Tweet Share

Αύξηση παραγωγικότητας: τα apps που θα σε βοηθήσουν να την κατακτήσεις!

21/01/2022

Η είσοδος των έξυπνων συσκευών στην καθημερινότητά μας έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της καθημερινότητά μας, στον τρόπο που εργαζόμαστε ή διαβάζουμε και στην διαχείριση του χρόνου μας. Στο μεγαλύτερο ποσοστό η συμβολή αυτή είναι θετική, αλλά υπάρχει και ένα μέρος όπου οι συσκευές αυτές μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή, να χάσουμε την συγκέντρωσή μας, και τελικά να μειώνεται η παραγωγικότητά μας. Οι παρακάτω εφαρμογές έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας και στη μείωση της απόσπασης προσοχής μας από εξωτερικούς παράγοντες και κυρίως τα κινητά μας!
 

Todoist: To-Do List & Tasks

Αν έχεις πολλά και διαφορετικά πράγματα να κάνεις μέσα στη μέρα σου και συνήθως ξεχνάς κάποιο απ’ αυτά, αυτή η εφαρμογή θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου. Θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τη μέρα σου, θα σου υπενθυμίζει τι έχεις να κάνεις και θα ακολουθεί τις συνήθειές σου. Μπορείς να καταχωρήσεις εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε εργασία θυμηθείς και να θέσεις υπενθύμιση όταν πρέπει να γίνει. Μπορείς επίσης να το συνδέσεις με άλλες χρήσιμες εφαρμογές της καθημερινότητάς σου, όπως για παράδειγμα το google calendar, Dropbox, Αlexa. Στόχος του app είναι να σε βοηθήσει να παραμένεις σε ηρεμία και να έχεις τον έλεγχο της κάθε μέρας σου. Η βασική έκδοση διατίθεται δωρεάν.
 

Brain.fm

Δεν είναι μύθος, πράγματι κάποια είδη μουσικής μπορούν να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς, να χαλαρώσεις ή να κοιμηθείς καλύτερα. Η εφαρμογή αυτή έχει βασιστεί σε επιστημονικές μελέτες και περιέχει μουσική που επηρεάζει τον εγκέφαλο με διαφορετικό τρόπο από άλλα είδη μουσικής. Έτσι είναι ιδανική για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα που χρειάζεσαι για συγκεντρωση, χαλάρωση, διαλογισμό και ύπνο σε 15 λεπτά. 

 

Evernote – Notes Organizer & Daily Planner

Αν θέλεις να μπορείς να σημειώνεις ανα πάσα στιγμή στο κινητό σου κάθε ιδέα ή σκέψη σου, αυτή η εφαρμογή είναι για εσάς. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο που σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως: κείμενο, σκίτσα, φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, pdf, web περιεχόμενο και άλλα. Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς τη δουλειά σου με άλλους χρήστες και να εργαστείτε ταυτόχρονα ή να την κοινοποιήσεις σε όλες τις συσκευές σου. To Evernote αποτελεί πραγματικά μια ιδανική πρόταση για την οργάνωση των σκέψεων και των καθημερινών εργασιών, δραστηριοτήτων και υποχρεώσεών σου, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, στο σπίτι ή όπου εσύ επιθυμείς. 
 

Engross: Focus Timer, To-Do List & Day Planner

Ακόμα μια εφαρμογή που σε βοηθάει να οργανώσεις τη μέρα σου αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή. Αυτό που κάνει το Engross ξεχωριστό είναι το χρονόμετρο βασισμένο στην τεχνική Pomodoro για καλύτερη συγκέντρωση.  Η συγκεκριμένη τεχνική βοηθά στην βελτίωση της παραγωγικότητας με το να «σπας» την εργασία σε μικρότερα διαστήματα, συνήθως της τάξης των 25-30 λεπτών, που το καθένα χωρίζεται με μίνι διαλείμματα λίγων μόνο λεπτών. Το χρονόμετρο της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα διαστήματα με βάση το χρόνο που θέλουν να εργαστούν και το χρονικό διάστημα που θέλουν να διακόψουν. Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ο ιχνηλάτης απόσπασης της προσοχής. Απλώς πατήστε ένα κουμπί στην οθόνη κάθε φορά που σας αποσπάται η προσοχή και η εφαρμογή θα συγκεντρώσει στατιστικά σχετικά με το πότε αποσπάτε περισσότερο την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Freedom

Τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σχεδιασμένα για να σε κρατούν συνδεδεμένο και να επιστρέφεις σε αυτά, το Freedom είναι σχεδιασμένο να σε «αποκόβει» από αυτά. Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει έναν τρόπο για να αποκλείσεις ιστοτόπους και εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή σου και σου χάνουν χρόνο για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Μπορείς να προσαρμόσεις τη δική σου λίστα ιστοτόπων προς αποκλεισμό ή ακόμη και να αποκλείσεις ολόκληρη την πρόσβαση στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο χρονικό που θα θέσεις, ώστε να μπορείς να διατηρήσεις την εστίασή σου πλήρως υπό έλεγχο.

 

Trello

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για διαχείριση της ροής εργασιών, ειδικά αν καθημερινά συνεργάζεται και με άλλους ή μοιράζεσαι πληροφοριες. Συγκεκριμένα, το Trello σε βοηθά να οργανώσεις τις εργασίες σου με εύχρηστη διάταξη. Οι επιμέρους εργασίες μπορούν να ομαδοποιηθούν σε “κάρτες” και “πίνακες”, οι οποίες μπορούν να ανατεθούν σε μέλη της ομάδας και στη συνέχεια να οριστεί ημερομηνία λήξης. Έτσι διευκολύνεται η παρακολούθηση της προόδου εργασιών και η διαχείριση του χρόνου.