click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Εφαρμογές & gadgets που χρειάζεσαι για εκδρομή στο βουνό Pin Tweet Share

Εφαρμογές & gadgets που χρειάζεσαι για εκδρομή στο βουνό

14/01/2022
Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και σίγουρα θα σχεδιάζεις κι εσύ να κάνεις μια εξόρμηση στο βουνό (αν δεν την έχεις κάνει ήδη) έτσι εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τις εφαρμογές που θα σου φανούν χρήσιμες στις εξορμήσεις σου!
 

Καιρός

1Weather Widget Forecast Radar

Μια εφαρμογή για την πρόβλεψη του καιρού είναι πάντα χρήσιμη, πόσο μάλλον όταν σχεδιάζεις μια εκδρομή σε κάποιο ορεινό μέρος που ο καιρός είναι πιο άστατος. Καλό θα ήταν λοιπόν να ρίξεις μια ματιά πριν την αναχώρησή σου στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν για να προετοιμαστείς αναλόγως. Αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδρομής τόσο για το μέρος που θα διαμένεις όσο και για το μέρος που θελεις να επισκεφθείς. Βεβαιώσου πως ο καιρός θα σου επιτρέπει να επιστρέψεις στη βάση σου για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις που θα σου ανατρέψουν τα σχέδια.
 

Χάρτες

Χάρτης 3D απεικόνισης

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα πολυεργαλείο που μπορείς να έχεις στο κινητό σου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα υπαίθριας περιπέτειας και δραστηριοτήτων με τρισδιάστατο χάρτη υψηλής ανάλυσης. Σου δίνει τη δυνατότητα προγραμματίσεις την κατάλληλη διαδρομή για σένα είτε κάνεις πεζοπορία ή ποδηλασία, είτε κάνεις σκι ακόμα και ελεύθερη οδήγηση. Βρίσκεις σχεδόν όλες τις κορυφές με τις ονομασίες τους, τις πλαγιές με τις κλίσεις τους σε μοίρες και την κατεύθυνσή τους, αποστάσεις, τον ενδεχόμενο κίνδυνο χιονοστιβάδας σε κάθε πλαγιά με βάση τις μοίρες. Περιέχει σηματοδοτημένα μονοπάτια, ρεματιές, γκρεμούς, βραχώδεις περιοχές και όλες τις άλλες ιδιομορφίες του εδάφους που πρέπει να γνωρίζεις. Είναι ιδανικό καθώς λειτουργεί ακόμα και χωρίς σύνδεση στο ιντερνετ, η οποία σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο μπορεί να μην είναι εφικτή.

Μονοπάτια

Wikiloc Outdoor Navigation GPS

Αν είσαι φανατικός οπαδός της πεζοπορίας στα βουνά τότε αυτή η εφαρμογή θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Μπορείς να ακολουθήσεις τις ήδη υπάρχουσες διαδρομές ή να πάρεις ιδέες και να κάνεις τη δική σου διαδρομή.  Η εφαρμογή είναι πολύ εύχρηστη και έχει πάρα πολλές καταχωρημένες διαδρομές από τους χρήστες της για όλη την Ελλάδα. Επίσης διαθέτει φίλτρα με τα οποία μπορείς να περιορίσεις τις επιλογές σου με βάση διάφορα χαρακτηριστικά, όπως τη συνολική απόσταση, τη υψομετρική διαφορά, το βαθμό δυσκολίας, το είδος δραστηριότητας και το αν η διαδρομή είναι κυκλική. 
 

Οδηγός Επιβίωσης

Offline Survival Manual

Επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, καλό θα ήταν να έχεις στο κινητό σου μια εφαρμογή σαν αυτή. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι όποια κατάσταση και να βιώσεις θα μπορείς να ανταποκριθείς άμεσα και αποτελεσματικά. Η συγκεκριμένη θα σου πει από το πως να ανάψεις μια φωτιά μέχρι το πως να αντιμετωπίσεις καταστάσεις ψυχολογικού στρες ή το πως να βρεις μόνος σου τροφή στη φύση. Ίσως σου φαίνεται υπερβολικό ένα τέτοιο σενάριο αλλά “better safe than sorry”. Η εφαρμογή λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και έχει αναλυτικές οδηγίες σε συνδυασμό με εικόνες για παν ενδεχόμενο. 

 

Φυσικά δε μπορείς να φύγεις για εκδρομή στο βουνό χωρίς τα gadget που θα σε σου λύσουν τα χέρια και θα σε σώσουν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το είχες προβλέψει.

FoneFX ασύρματος φορητός φορτιστής 5000mAh

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές θα σου φανουν χρήσιμες αλλά πολύ πιθανό να μειώσουν κατακόρυφα την μπαταρία της συσκευής σου. Για να μη μείνεις λοιπόν από μπαταρία, ένας φορητός φορτιστής είναι απαραιτητος. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει και διπλή χρήση, μπορείς δηλαδή να φορτίσεις μια συσκευή με USB και μια δεύτερη ασύρματα απλά ακουμπώντας την στην επιφάνεια του φορτιστή. Είναι ελαφρύς και χωράει στην τσέπη ή στην τσάντα σου, επιτρέποντάς σου να φορτίζεις το κινητό σου εν κινήσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις! Βρες τον εδώ

 

Baseus εκκινητής αυτοκινήτου

Καλό θα ήταν να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου ένα τέτοιο gadget, πόσο μάλλον όταν πας εκδρομή σε κάποιο ορεινό ή απομακρυσμένο μέρος. Ο Baseus εκκινητής αυτοκινήτου μπορεί να ξεκινήσει μια νεκρή μπαταρία αυτοκινήτου και να φορτίσει το τηλέφωνο ή το tablet σου ταυτόχρονα! Έχει τη δυνατότητα να βάλει μπρος οχήματα τόσο με κινητήρα βενζίνης, όσο και με diesel και ταυτόχρονα έχει και ενσωματωμένο φακό που θα διευκολύνει τις κινήσεις σου το βράδυ. Παράλληλα, χάρη στη χωρητικότητα μπαταρίας 8000mAh, μπορείς να το φορτίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά συνδέοντας απλά το καλώδιο φόρτισης USB στη θύρα USB. Βρες τον εδώ

 

Lemonda Innovative DIY Smart watch

Τι πιο χρήσιμο να έχεις μαζί σου από ένα smartwatch, που έχει τη δυνατότητα να κρατάει αρχείο όλων των καθημερινών σου δραστηριοτήτων! Το συγκεκριμένο παρακολουθεί αυτόματα τα βήματα άσκησης, την κατανάλωση θερμίδων, τον καρδιακό ρυθμό και τη φυσική σου κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα άσκησης όπως τρέξιμο, κολύμπι, περπάτημα και άλλα. Εκτός από αυτά, σου επιτρέπει να παραμένεις συνδεδεμένος με το τηλέφωνό σου μέσω Bluetooth, όποτε θέλεις να ελέγξεις για νέο μήνυμα, κλήση ή email. Βρες το εδώ

 

Baseus Ultra mini-Bluetooth folding Selfie Stick (BA24)

Το selfie stick θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος για να απαθανατίσεις όλες τις αγαπημένες σου στιγμές κατά τη διάρκεια της εκδρομής σου! Είναι πολύ μικρό όταν είναι κλειστό (15 εκατοστά) και 48 εκατοστά όταν είναι τελείως ανοιχτό. Μπορεί να περιστραφεί πάνω, κάτω και γύρω-γύρω, έτσι ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε οριζόντια ή κατακόρυφη λειτουργία (landscape/portrait). Βρες το εδώ