click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
WorkFlow: το πληκτρολόγιο της Microsoft για το iPhone Pin Tweet Share

WorkFlow: το πληκτρολόγιο της Microsoft για το iPhone

29/01/2016

Η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει το ψηφιακό πληκτρολόγιο Word Flow που χρησιμοποιεί ήδη στα Windows Phone και στο iOS και στους χρήστες iPhone και iPod touch, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικάνικου The Verge.

To blog που έχει πρόσβαση στη πρώτη beta έκδοση του πληκτρολογίου αποκάλυψε ότι το πληκτρολόγιο υπόδειγμα εργονομίας, ειδικά για αυτούς που συνηθίζουν να γράφουν με το ένα χέρι στο smartphone. Tο πληκτρολόγιο εμφανίζεται σε διάταξη ημικυκλίου στα αριστερά ή στα δεξιά της οθόνης, ανάλογα με το αν ο χρήστης είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας. Αυτό το πληκτρολόγιο φαίνεται ότι θα εξυπηρετήσει τους χρήστες μεγάλων iPhone όπως το 6 Plus, ώστε να πληκτρολογούν με ευκολία μόνο με το ένα χέρι (one-handed mode).

To Word Flow θα διατεθεί ως εφαρμογή για τα iOS και θα είναι παρόμοιο με την έκδοση για Windows Phone. Θα είναι απλό στη χρήση, θα υποστηρίζει emojis, θα διαθέτει τη λειτουργία swipe, θα υποστηρίζει πολλές γλώσσες ενώ θα μπορεί να κάνει και αυτόματη διόρθωση λέξεων. 

Η αυθεντική ιδέα του εργονομικού πληκτρολογίου της Microsoft είναι σε φάση τεσταρίσματος και χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί το πότε θα κυκλοφορήσει στο app store, το Verge αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες μέσα στο επόμενο τρίμηνο.