click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Ποιοι τύποι ακουστικών υπάρχουν και ποιά είναι τα κατάλληλα για σένα; Pin Tweet Share

Ποιοι τύποι ακουστικών υπάρχουν και ποιά είναι τα κατάλληλα για σένα;

14/07/2021
Δεν γνωριστήκαμε χθες. Τα ακουστικά υπάρχουν στη ζωή μας από τότε που υπήρξε το walkman και το CD player. Μπορεί να φαίνονται αρχαίες οι εποχές που ανταλλάσσαμε CD, αλλά μέσα σε σχετικά λίγα χρόνια ο ήχος έχει εξελιχθεί τόσο που πλέον βρίσκεσαι σε δίλημμα, τρίλημμα, τετράλημμα: Ποια ακουστικά να διαλέξω; 

Αυτά που σε βολεύουν, θα απαντήσουμε. Που θα σου κάνουν παρέα στο «περίμενε» στην τράπεζα, χωρίς να σε κουράσουν. Που θα σε «σώσουν» απ’ τις ανοιχτές τηλεοράσεις των γειτόνων με πλήρη απομόνωση. Και φυσικά, αυτά που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σου. 

Ακουστικά ψείρες  

Οι λεγόμενες “ψείρες” ήταν το πρώτα “μικροσκοπικά” ακουστικά και έκαναν θραύση όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά. Φορητά, μικρό μέγεθος και ελάχιστο βάρος. 

Εarbuds

Σήμερα, συναντάμε 2 βασικές κατηγορίες «μικρών»  ακουστικών: η πρώτη είναι τα Earbuds. Έχουν πλατιά επιφάνεια και η τοποθέτηση τους γίνεται στο εξωτερικό μέρος του αυτιού. Ιδανικά γι’ αυτούς ενοχλούνται από τα ακουστικά που εισέρχονται μέσα στο αυτί. Επίσης καθαρίζονται πιο εύκολα και βολεύουν για μεγάλα ταξίδια που θέλεις να ξαπλώσεις σε μαξιλάρι. (Δοκιμασμένο).
 
In-ear

Η δεύτερη κατηγορία ψειρών είναι τα in-ear. «Στερεώνονται» στο πτερύγιο και εφαρμόζουν στο εσωτερικό του αυτιού για να απομονώνουν εξωτερικούς θορύβους. Προσφέρουν βαθύ μπάσο και μένουν σταθερά σχεδόν σε ο, τι κάνεις. Ιδανικά για όσους είναι on the go καθημερινά ή βρίσκονται σε χώρο με πολύ κόσμο.
 

Πρόταση: Rock Space Mutto Sports Bluetooth Earphone (Magnetic)
Πλεονεκτήματα: Έχουν νάνο-επίστρωση που προστατεύει τα εσωτερικά εξαρτήματα από τον ιδρώτα.
Τιμή: 24.99€

Βρες τα εδώ
 
Τα καλύτερα ασύρματα ακουστικά για τρέξιμο 

Ακόμα και αν δεν ετοιμάζεσαι για Μαραθώνιο, ένα ζευγάρι «αθλητικά» ακουστικά ίσως είναι τα κατάλληλα για σένα. Και υπάρχουν τα ασύρματα ακουστικά που έχουν εργονομικό σχεδιασμό για να αγκαλιάζουν το αυτί με γάντζο σιλικόνης και να μένουν πάντα  στη θέση τους. Φορτίζουν με usb και έχουν τεχνολογία Bluetooth για να έχεις ελεύθερα τα χέρια. Αν θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα, απλώς τα στηρίζεις στον λαιμό. Το λες και πρακτικό. 
 

Πρόταση: Baseus ασύρματα ακουστικά sport S17
Πλεονεκτήματα: Έχουν τεχνολογία τριών συχνοτήτων για μείωση θορύβου 97% και αδιαβροχοποίηση για αντοχή σε νερό και ιδρώτα.
Τιμή: 29.99€

Βρες τα εδώ
 
Μεγάλα ακουστικά

Για τους πιο απαιτητικούς, τα μεγάλα ακουστικά είναι εγγύηση για καθαρό ήχο σε μεσαίο και υψηλό εύρος συχνοτήτων, με δυνατό μπάσο. Το μειονέκτημά τους είναι η φορητότητα, αλλά παραμένουν επιλογή μονόδρομος για τους λάτρεις της μουσικής, του gaming και του ήχου. Χωρίζονται σε ακουστικά κεφαλής over-the-ear και on-ear και όταν έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο λέγονται headsets.

Τα Over-the-ear ακουστικά που αγκαλιάζουν πλήρως το αυτί με μεγάλα «μαξιλαράκια» και χαρίζουν ασύγκριτη ποιότητα στερεοφωνικής μουσικής και απόλυτη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους. 
 

Πρόταση: Monster Ncredible N Pulse ακουστικά
Πλεονεκτήματα: Έχει μαλακά μαξιλαράκια για να μη κουράζουν τα αυτιά και passive noise isolation αποκλείοντας με φυσικό τρόπο τον εξωτερικό ήχο.
Τιμή: 75.00€ (σε έκπτωση – 50%)

Βρες τα εδώ 
 
Τα On-ear ακουστικά κεφαλής είναι μικρότερα σε μέγεθος. Ουσιαστικά έχουν «μαξιλαράκια» που καλύπτουν μόνο το αυτί και είναι πιο άνετα στη χρήση, με κορυφαία ποιότητα ήχου, αλλά λιγότερη απομόνωση εξωτερικών θορύβων. 
 

 
Πρόταση: Baseus Encok D02 ασύρματα ακουστικά
Πλεονεκτήματα: Είναι ασύρματα ακουστικά bluetooth εμβέλειας 5.0, αλλά λειτουργούν και με καλώδιο usb.
Τιμή: 49.99€

Βρες τα εδώ
 
Τι να προσέξεις πριν την αγορά των ακουστικών;
 

  • Ohms (Aντίσταση): Όσο πιο μεγάλη η τιμή της αντίστασης, τόσο καλύτερη η δύναμη του ήχου. Αν έχεις συσκευή με δυνατό ήχο, τότε επίλεξε 32 ή 64 Ohms.
  • dB (Decibel): Όσο περισσότερα decibel, τόσο πιο καθαρός ο ήχος. Αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις με κονσόλα μίξης, προτίμησε 100 με 120 dB.
  • kHz (Απόκριση): Όσες περισσότερες συχνότητες, τόσο μεγαλύτερο βάθος στον ήχο. Αν θέλεις βαθύ μπάσο, τότε θέλεις εύρος μεγαλύτερο από 20κΗz
  • Επένδυση: Η άνεση στα ακουστικά είναι πολύ σημαντική. Μία επένδυση με «μαξιλαράκια» ή σιλικόνη, θα είναι κατάλληλη για πολύωρη χρήση χωρίς ενοχλήσεις.
 
Βρες τον «τύπο» σου στο iRepair eshop, σε μια μεγάλη ποικιλία ακουστικών και απόλαυσε τη δύναμη της μουσικής σου, χωρίς περιορισμούς!