click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Δεν σου φτάνει η μπαταρία; Βρες το σωστό power bank για σένα και τη συσκευή σου Pin Tweet Share

Δεν σου φτάνει η μπαταρία; Βρες το σωστό power bank για σένα και τη συσκευή σου

22/09/2021
Υπάρχει χειρότερο από το να παρακολουθείς μια σειρά και το laptop να ξεμένει από μπαταρία ενώ είσαι μακριά απ’ την πρίζα; Ίσως υπάρχει. Να είσαι στην εξοχή και να βλέπεις την ψηφιακή σου κάμερα να ξεφορτίζει και να σε «εγκαταλείπει» στα μισά του δρόμου. 

Ευτυχώς, όπως σε κάθε πρόβλημα, υπάρχει και μία λύση και για την μπαταρία των συσκευών μας και λέγεται Power bank.
 

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις Power Bank ανάλογα με τη συσκευή σου

1. Την χωρητικότητά του

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ενός Power bank μετριέται στη μονάδα mAh και είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις. Αυτό ουσιαστικά καθορίζει και τη χρήση του. 

Για παράδειγμα, για ένα κινητό με χωρητικότητα μπαταρίας  2.815 mAh όπως το iPhone 12, ένα powerbank με 2.000 mAh δεν επαρκεί. Θα φτάσει τη συσκευή στο 60-70%, αλλά δεν θα κάνει ούτε μία πλήρη φόρτιση. Σε αντίθεση με ένα powerbank 6.000 mΑh που θα επαναφορτίσει 2,5 το κινητό και μπορεί να καλύψει τη συσκευή 100%.

Γενικά, περισσότερα mAh = περισσότερες φορτίσεις.

Στην αγορά θα βρεις από 750 έως 30.000 mAh και στο iRepair e-shop το ιδανικό Power bank για τη συσκευή σου. 

2. Αριθμός εξόδων φόρτισης 

Εδώ έχεις πολλές επιλογές. Υπάρχουν τα απλά Power Bank με μία υποδοχή φόρτισης και τα πιο «multitasking» μοντέλα με περισσότερες υποδοχές για να φορτίζουν πολλά gadget ταυτόχρονα. Συνήθως όσες περισσότερες οι υποδοχές, τόσα περισσότερα τα mAh ώστε να υποστηρίζουν τις ταυτόχρονες φορτίσεις, όπως ο 4Smarts
 

 
4Smarts Volthub Go φορητός φορτιστής 20000mAh σε τιμή 27.99€
Χωρητικότητα: 20000 mAh
Αριθμός θυρών: 3 συσκευές ταυτόχρονα
 
3. Την ταχύτητα φόρτισης

Τα powerbank έχουν και ταχύτητα, εκτός από χωρητικότητα. Η ταχύτητα ορίζεται με Α (Αmpere) και δείχνει την τάση φόρτισης κατά την έξοδο του USB. Με λίγα λόγια, πόσο γρήγορα φορτίζει η συσκευή. 

Κάποια μοντέλα προσφέρουν 5V 1A, κάποια 5V 2 ή 5V 2.1A. Αυτά που έχουν μεγαλύτερη ένταση ρεύματος φόρτισης κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους και φορτίζουν τη συσκευή ακόμα και αν τη χρησιμοποιείς, ενώ όσο μικρότερη είναι η ένταση π.χ. 1A η συσκευή θα αποφορτίζεται αν τη χρησιμοποιείς παράλληλα. Επίσης, σε ένα Powerbank με πολλές θύρες, μπορεί κάθε υποδοχή να ισοδυναμεί με άλλη τάση π.χ. η θύρα Α να δίνει τάση 1Α ενώ η θύρα Β 2.1Α

Άλλα χαρακτηριστικά

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό των Power Bank είναι η φωτεινή ένδειξη για το ποσοστό της μπαταρίας. Πολλά μοντέλα έχουν LED φωτάκι για να σου δείχνουν πόσο ενέργεια τους απομένει, ώστε να σε προειδοποιούν ότι θέλουν και αυτά φόρτιση.

Επίσης, σημαντικό είναι να έχουν και κύκλωμα διακοπής ρεύματος που διακόπτει την ροή σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και κύκλωμα υπερφόρτισης για να σταματά την φόρτιση μόλις φτάσει στο 100% ώστε να μην υπερθερμαίνεται.

 
Rock Powersack Power bank 10000mAh σε τιμή 19.99€
Χαρακτηριστικό: Ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας για προστασία από υπερφόρτωση και υπερθέρμανση.
Με ένα PowerBank μπορείς να απολαμβάνεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις συσκευές σου και επειδή είναι πολλές οι φορές που δεν είσαι κοντά σε πρίζα, ας είσαι κοντά στο «υποκατάστατό» της και ένα αξεσουάρ πραγματικά χρήσιμο.