click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Lumos Matrix: κράνος με φωτεινές ενδείξεις για να ανάβεις ακόμη και φλας! Pin Tweet Share

Lumos Matrix: κράνος με φωτεινές ενδείξεις για να ανάβεις ακόμη και φλας!

05/11/2019

Οι περισσότεροι ποδηλάτες προσπαθούν να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να τους παρατηρούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Άλλοι βάζουν φώτα στο ποδήλατό τους και άλλοι φορούν κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα. Τώρα πλέον μπορούν να έχουν και φλας όπως τα αυτοκίνητα!

Η Apple έχει ξεκινήσει να πουλά στα καταστήματά της αλλά και online τα κράνη ποδηλάτου Lumos Matrix. Βγαίνουν σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο και πωλούνται στην τιμή των 250 δολαρίων.

Ο CEO και συνιδρυτής της Lumos Matrix, Eu-wen Ding, δήλωσε πως προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κράνος για τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα που να ακολουθεί περισσότερο τα τεχνολογικά trend. 

«Το design των περισσότερων κατασκευαστών προσπαθεί να βελτιώσει προβλήματα απόδοσης του κράνους όπως για παράδειγμα να το κάνει πιο ελαφρύ ή πιο αεροδυναμικό», λέει ο Ding, «εμείς επικεντρωθήκαμε στο πώς θα δημιουργήσουμε ένα κράνος με πολλά φώτα, που να φαίνεται από μακριά και να το αναγνωρίζουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων».

Εκτός από ένα φωτεινό εμπρόσθιο φως, το κράνος διαθέτει ένα κινούμενο LED πάνελ στο πίσω μέρος του για να σηματοδοτεί στα αυτοκίνητα πότε ο ποδηλάτης στρίβει ή φρενάρει.

Ο ποδηλάτης μπορεί να ενεργοποιήσει τα φώτα με ένα touchpad που προσκολλάται στο τιμόνι του ποδηλάτου ή κατευθείαν με μια εφαρμογή του Apple Watch που αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών. Το app για το κράνος σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα, τη συχνότητα του φλας ακόμη και επιλογές για να διαλέξεις ποια σχέδια θες να εμφανίζονται στο πάνελ.

«Τα κράνη βρίσκονται στην καθημερινότητά μας για πολύ καιρό, δεν έχουμε δει όμως καμία αξιόλογη αλλαγή τα τελευταία 20-30 χρόνια» λέει ο Ding. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το κράνος της επόμενης γενιάς. Το κράνος δεν πρέπει να προστατεύει μόνο σε περίπτωση χτυπήματος αλλά και να προλαμβάνει ατυχήματα».