click2call
GR EN
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Η ανάκτηση δεδομένων εφαρμόζεται όταν τα αρχεία σε ένα μέσο αποθήκευσης (σκληρός δίσκος, USB flash, κάρτα μνήμης κλπ.) δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Η απώλεια των αρχείων μπορεί να είναι αποτέλεσμα οριστικής διαγραφής κατά λάθος, ενός format χωρίς backup, κατεστραμμένου δίσκου, ή ακόμα και κακόβουλου λογισμικού. Σε κάθε περίπτωση θέλεις αυτή η απώλεια να είναι προσωρινή. 

«Ο σκληρός δίσκος δεν εμφανίζεται, έχασα τα αρχεία μου! Τι πρέπει να κάνω;»

Η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου σου δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρεις τα αρχεία σου, όταν δεν έχεις πρόσβαση.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό κάθε προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων σου να γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα, καθώς ένας δίσκος μπορεί εύκολα να επιβαρυνθεί και να γίνει μη-ανακτήσιμος, αν η εταιρία ανάκτησης που θα τον αναλάβει δεν διαθέτει την απαραίτητη γνώση. 

Πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία που χρειάζεται τεχνογνωσία, πολυετή εμπειρία, ακριβό εξοπλισμό και επαγγελματισμό, αλλά και ειδικές συνθήκες για το άνοιγμα των σκληρών δίσκων και την επέμβαση στα μηχανικά τους μέρη, μέσα σε ειδικά σχεδιασμένο  “Clean Room” που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Επιπλέον, όταν ο δίσκος εμφανίζει προβλήματα, είναι καλό να απευθυνθείς άμεσα σε τεχνικό, για να αυξήσεις τις πιθανότητες να «σώσεις» τα αρχεία σου. Αν προσπαθείς επανειλημμένα να τον «διαβάσεις», ελαχιστοποιείς τις δυνατότητες ανάκτησης.

Το εργαστήριο iLab της iRepair δημιουργήθηκε με υψηλές προδιαγραφές, τόσο σε επίπεδο υψηλά καταρτισμένων ηλεκτρονικών απ’ όλο τον κόσμο, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, για να προσφέρει εγγυημένη τεχνική υποστήριξη σε υπολογιστές, smartphones, laptop, tablet και άλλες συσκευές. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ελέγξουν τον δίσκο σου και θα σε ενημερώσουν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάκτηση των δεδομένων. 

«Γιατί χάλασε ο σκληρός δίσκος μου;»

Ένας δίσκος μπορεί να εμφανίσει μηχανικό, λογικό ή ηλεκτρονικό πρόβλημα. Οι συνηθέστερες αιτίες και τα συμπτώματα της βλάβης είναι τα εξής:

  • Λογικά προβλήματα: χαμένο partition, διαγραφή αρχείων κατά λάθος, καταστροφή αρχείων από επίθεση ιού, πρόβλημα σε λειτουργικό σύστημα ή βάση δεδομένων κ.ά.
  • Ηλεκτρονικά προβλήματα: βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση, δεν παίρνει ρεύμα ο δίσκος, υπάρχει καμένο chip κ.ά.
  • Μηχανικά προβλήματα: πρόβλημα στις κεφαλές του δίσκου, πτώση δίσκου εν ώρα λειτουργίας, έντονος θόρυβος από το εσωτερικό του δίσκου κ.ά.
  • Πρόβλημα στο εσωτερικό πρόγραμμα (firmware): ο δίσκος δεν επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα, δεν εμφανίζεται στο σύστημα ή δεν μπορεί να ξεκινήσει κ.ά. 

«Πώς μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα του σκληρού δίσκου μου;»

Αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από δίσκους όλων των τύπων:

  • Ανάκτηση δεδομένων σε σκληρό δίσκο: Επαναφορά αρχείων από σκληρούς δίσκους όλων των τύπων συνδεσμολογίας (IDE, SATA, SCSI κλπ), για όλο το φάσμα λειτουργικών συστημάτων (MacOS, Windows, Linux κλπ) καλύπτοντας όλους τους γνωστούς κατασκευαστές (Western Digital, Seagate, Samsung, Hitachi/ΙMB, Maxtor, Fujitsu, Toshiba, Quantum κλπ).
  • Ανάκτηση δεδομένων σε σκληρό δίσκο SSD: Επαναφορά αρχείων σε δίσκους SSD (Solid-state drive).
  • Ανάκτηση δεδομένων σε εξωτερικό δίσκο: Επαναφορά αρχείων από USB Flash Drives και κάρτες μνήμης όλων των τύπων (StickPro, SD, MicroSD, MS κλπ). 
  • Ανάκτηση δεδομένων σε Raid δίσκους/Servers: Αντιμετώπιση προβλημάτων όλων των τύπων RAID (RAID 0, 1, 4, 6, 10, 50, xRAID, JBOD κλπ). Τα Raid συστήματα είναι ένα σύνολο σκληρών δίσκων που συνεργάζονται μεταξύ τους. Το πρόβλημα με αυτές τις συστοιχίες είναι πως όταν αντιμετωπίζουν δεδομένα που εμφανίζουν δυσλειτουργίες στην πρόσβαση, τα διαγράφουν για να επανέλθουν σε λειτουργική κατάσταση.
  • Ανάκτηση δεδομένων λόγω Ransomware ιών: Επαναφορά αρχείων, αν ο δίσκος έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό. Οι Ransomware Viruses (Cryptowall, Troldesh, Locky, Helpme κλπ.) κρυπτογραφούν αρχεία με απώτερο στόχο την καταβολή χρημάτων του κατόχου ως προϋπόθεση για να “ξεκλειδώσουν” τα δεδομένα του.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ανάκτησης των αρχείων σου, αλλά δεν καθίσταται δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του δίσκου.