click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
DIY: Πώς θα φτιάξεις βάση κινητού από χαρτί; Pin Tweet Share

DIY: Πώς θα φτιάξεις βάση κινητού από χαρτί;

11/11/2020
Έχεις φτιάξει ποτέ οριγκάμι; Αν η πρώτη σου σκέψη είναι «όχι», σε προκαλούμε να το ξανασκεφτείς. Όλοι κάποτε δημιουργήσαμε -ή τουλάχιστον το επιχειρήσαμε- μια σαΐτα ή ένα χάρτινο καραβάκι, που μόλις ακούμπησε στο νερό βούλιαξε, αφήνοντας το ταξίδι στη μέση. 
 

 

Αυτή η παιδική ανάμνηση, βασίζεται στην τέχνη του οριγκάμι: ένα καλλιτέχνημα με χαρτί που δεν επιτρέπεται να κόψεις. Έχει ρίζες από την Κίνα το 100 μ.Χ., στην Ιαπωνία ήταν δώρο που αντάλλασσαν οι Samurai για καλή τύχη και σήμερα είναι παγκοσμίως μία απ’ τις πιο διαδεδομένες τέχνες χαρτιού που γιορτάζει 11 Νοεμβρίου #OrigamiDay.
Πλέον, τα σχέδια έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Εκτός από κύβους, λουλουδάκια και όλο το ζωικό βασίλειο, συναντάς Pokémon, κότερα μέχρι και ήρωες του Star Wars, όπως ο Yoda αλλά και λιλιπούτεια οριγκάμι μεγέθους 1 εκατοστού.
 

Το καλύτερο όμως είναι ότι πλέον τα οριγκάμι δεν είναι μόνο διακοσμητική τέχνη, αλλά έχουν αποκτήσει νέες χρήσεις.

Ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις πρακτικές κατασκευές, όπως βάση στήριξης κινητού με ένα μόνο χαρτί; Αν θέλεις να τοποθετείς το κινητό σου στον «θρόνο» του και να έχεις άμεση πρόσβαση, στο βίντεο θα βρεις βήμα προς βήμα τις οδηγίες!
 

Βέβαια αν η  χειροτεχνία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, έχεις επιλογές, όπως η βάση στήριξης FoneFX  που βρίσκεις στα καταστήματα iRepair.