click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Apple Watch: πως μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου Pin Tweet Share

Apple Watch: πως μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου

11/10/2022

Θυμάσαι όταν γύρισες από τις διακοπές και δήλωσες με σιγουριά και υπερηφάνεια πως “από Σεπτέμβρη” θα ξεκινήσεις τη γυμναστική; Και το σήμερα έγινε αύριο κι έτσι έφτασε Οκτώβρης και το πλάνο σου δείχνει να ναυάγησε. Μη νιώθεις άσχημα! Δεν είσαι μόν@. Εμείς θεωρούμε πως ο Σεπτέμβρης είναι εισαγωγικός μήνας, ένα βήμα ανάμεσα στο λίγο καλοκαίρι ακόμα και στην ανυπομονησία να φορέσουμε εκείνο το χουχουλιάρικο ζακετάκι με την πρώτη ψύχρα.
Κι αφού περάσαμε κι αυτό το στάδιο, ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε ουσιαστικά στη φυσική μας κατάσταση.

Το Apple Watch σου είναι κατά κύριο λόγο μια συσκευή γυμναστικής που σε ενθαρρύνει να παραμείνεις υγιής, με κίνητρο και ασφαλής. Έτσι, σου έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου. Εκτός από αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας σου και στη ποιότητα ζωής σου γενικότερα.

1. Χρησιμοποίησε το Apple Fitness+

Το Fitness+ είναι μια συνδρομητική υπηρεσία φυσικής κατάστασης που συνδέεται με το Apple Watch σου. Διαθέτει πάνω από 180 τύπους προπονήσεων σε 10 διαφορετικές κατηγορίες όπως Strength, Yoga, Core, Rowing, High-Intensity Interval Training (HIIT), Dance, Cycling, Treadmill και Mindful Cooldown. Όλες οι προπονήσεις έχουν πολλούς προπονητές για να διαλέξεις και χωρίζονται σε διαστήματα των 10, 20, 30 και 45 λεπτών. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις και το είδος μουσικής. Κάθε προπόνηση έχει ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων. Μπορείς να προσθέσεις τις προπονήσεις που σου αρέσουν στα “Αγαπημένα” και να τα κάνεις download για offline viewing.

2. Μέτρησε το οξυγόνο του αίματος σου

Με την τελευταία Σειρά 6, μπορείς εύκολα να μετρήσεις το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα σου. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ακριβή και σε βοηθούν να κατανοήσεις καλύτερα την υγεία σου. Αφού ρυθμίσεις την εφαρμογή Blood Oxygen στο Apple Watch, φόρεσέ το ρολόι και ανοίξτε την εφαρμογή. Για 15 δευτερόλεπτα, κράτησε το χέρι σου σταθερό. Δες τα αποτελέσματα και πάτησε “Done”.

3. Χρησιμοποίησε το ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα)

Η εφαρμογή ΗΚΓ μπορεί να καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς και τον καρδιακό ρυθμό σου μέσω του ηλεκτρικού αισθητήρα καρδιακής λειτουργίας καθώς και να ελέγχει τα δεδομένα που καταγράφηκαν, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν αρρυθμίες. Έτσι, καταγράφει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα το οποίο αναπαριστά τους ηλεκτρικούς καρδιακούς παλμούς που κάνουν την καρδιά σας να χτυπά.

4. Ενεργοποίησε τη λειτουργία «Sleep Tracking»

Πρόκειται για μια λειτουργία, η οποία παρακολουθεί τις συνήθειες ύπνου σου ενώ φοράς το ρολόι σου. Δίνει έμφαση στο να κοιμάσαι και να ξυπνάς με συνέπεια, ακολουθώντας μια εξατομικευμένη ρουτίνα.

5. Κατέγραψε την περίοδο σου

Η παρακολούθηση της περιόδου και των συμπτωμάτων της είναι σημαντική για κάθε γυναίκα. Χρησιμοποιώντας το Cycle Tracking μέσα από την εφαρμογή Health, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τον κύκλο σου και να καταγράφεις τα συμπτώματα της εμμήνου ρύσεως, τη σεξουαλική σου δραστηριότητα και πολλά άλλα. Τέλος, η εφαρμογή λίγες ημέρες πριν από την προβλεπόμενη περίοδό σου, θα σε ενημερώσει για τον ερχομό της.