click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
8 εκνευριστικά πράγματα που κάνει το κινητό σου το καλοκαίρι Pin Tweet Share

8 εκνευριστικά πράγματα που κάνει το κινητό σου το καλοκαίρι

10/07/2019

Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η αγαπημένη τους περίοδος, καθώς ο ήλιος, η παραλία, οι βουτιές, οι διακοπές είναι αυτά που οι περισσότεροι τα περιμένουμε όλο το χρόνο. Μπορεί όμως καμιά φορά τα πράγματα να μην είναι τόσο ευχάριστα για το κινητό σου.

Από την υπερθέρμανση μέχρι τη βρεγμένη οθόνη, η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να φέρει το κινητό σου στα χειρότερά  του. Προετοιμάσου λοιπόν γι’ αυτά που φέρνει η καλοκαιρινή σεζόν και προστάτευσε το κινητό σου.

Ακολουθούν tips & tricks για να αντιμετωπίσεις 8 ενοχλητικά πράγματα που κάνει το κινητό σου το καλοκαίρι.

1. Υπερθέρμανση

Δεν είσαι ο μόνος που θέλεις να λιαστείς αυτό το καλοκαίρι – θέλει και το κινητό σου.

Αλλά όταν η συσκευή σου παραζεσταίνεται θα έχεις παρατηρήσει και ο ίδιος πως προσπαθεί να προστατευτεί.  Όταν το κινητό υπερθερμαίνεται σου εμφανίζει την ειδική ειδοποίηση στην οθόνη και απενεργοποιείται αυτόματα. 

Εκτός από τον ήλιο η υπερθέρμανση μπορεί να προέρχεται και από την μπαταρία. Σε αυτήν την περίπτωση για να αποφύγεις τα χειρότερα, μπορείς είτε να το απενεργοποιήσεις για όσο δεν το χρησιμοποιείς, είτε να κλείσεις όλες τις εφαρμογές που έχεις αφήσει ανοιχτές και σου καταναλώνουν την μπαταρία.

Αν το κινητό σου υπερθερμαίνεται συχνά μπορεί να σημαίνει πως η μπαταρία σου έχει χαλάσει. Τότε θα ήταν καλό να το πας σε έναν ειδικό να το ελέγξει.

Tip: Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο κινητό σου. Όταν λοιπόν σε ειδοποιεί ότι πρέπει να «δροσιστεί» το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το τοποθετήσεις γρήγορα σε ένα σκιερό μέρος ώστε να μην το βλέπει ο ήλιος και το ζεσταίνει περισσότερο.

2. Ο ιδρώτας σου βρέχει την οθόνη

Ο ιδρώτας μιας μέρας στην παραλία ή της έντονης γυμναστικής έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει βλάβη στο κινητό σου.

Ο ιδρώτας όμως δεν είναι το μόνο που μπορεί να λερώσει τη οθόνη σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Λεκέδες από make up και υγρά δάχτυλα είναι πολύ συνηθισμένα επίσης. Για να καθαρίσεις την οθόνη σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό πανάκι που έχεις για να καθαρίζεις και τα γυαλιά ηλίου σου.

Tip: Με το που καταλάβεις ότι το κινητό σου έχει γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα, απενεργοποίησε το άμεσα και βγάλε το από τη θήκη του. Σκούπισε το με ένα πανάκι ή μια πετσέτα και βγάλε τη μπαταρία και την κάρτα SIM σου αν είναι εφικτό.

3. Ο φακός της κάμερας θολώνει

Βγάζεις βιαστικά το κινητό σου για να προλάβεις να φωτογραφήσεις το δελφίνι που μόλις πέρασε από μπροστά σου και τι να δεις; Τίποτα δεν θα δεις γιατί η φωτογραφία σου βγήκε θολή για άλλη μια φορά.

Ναι το καλοκαίρι ο φακός της κάμερας λερώνεται συνέχεια από τα λάδια και τα αντηλιακά της παραλίας. Καθάριζε λοιπόν το φακό σου γιατί οι θολές φωτογραφίες δεν είναι ποτέ ωραίες.

Αν αυτό δεν σε βοηθήσει και οι φωτογραφίες σου εξακολουθούν να βγαίνουν θολές τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρό. Σε αυτή την περίπτωση επισκέψου έναν ειδικό για να του κάνει τεχνικό έλεγχο και να εντοπίσει τη βλάβη.

Tip: Από ότι φαίνεται η υγρασία και το αντηλιακό βρήκαν τη θέση τους πάνω στο φακό της κάμεράς σου. Το πρώτο που θα σκεφτείς να κάνεις είναι να τον σκουπίσεις με το χέρι σου αλλά έτσι δεν θα καταφέρεις να τον καθαρίσεις και πολύ. Όπως και για την οθόνη έτσι και για την κάμερα η καλύτερη λύση είναι να την καθαρίσεις με το πανάκι των γυαλιών σου.

4. Η άμμος τρυπώνει σε όλες τις εσοχές του κινητού

Βρίσκεσαι μόλις στις δύο πρώτες μέρες των διακοπών και κάθε κουμπί στο κινητό σου είναι γεμάτο άμμο;

Μπορεί να χεις απομακρυνθεί μίλια μακριά από την παραλία και παρόλα αυτά να βγάζεις άμμο από τη συσκευή σου.

Αν έχει ήδη γεμίσει άμμο, απενεργοποίησε το πριν ξεκινήσεις να το καθαρίζεις. Χρησιμοποίησε το πιστολάκι μαλλιών σου (στον κρύο αέρα πάντα) ή την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσεις την άμμο που έχει χωθεί στις εσοχές. 

Tip: Πριν πας για μπάνιο στη θάλασσα βεβαιώσου πως το κινητό σου είναι κλεισμένο καλά στην τσάντα σου και μακριά από την άμμο.

5. Το κινητό μπορεί να κάνει βουτιά

Μπορεί να ξεχάσεις να το βγάλεις από την τσέπη του μαγιό ή να σου γλιστρήσει από τα χέρια όσο βγάζεις selfie στην παραλία.

Αν το κινητό σου έκανε βουτιά απενεργοποίησε το άμεσα και πήγαινε το για επισκευή. Μην δοκιμάσεις σε καμία περίπτωση το κόλπο που το αφήνεις όλο το βράδυ σε ωμό ρύζι για να στραγγίξει. Εξακριβωμένα δεν πιάνει και όσο αργείς να το πας για επισκευή τόσο ρισκάρεις να του προκαλέσεις πιο σοβαρή ή ακόμη και μόνιμη βλάβη.

Tip: Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι να διπλοτσεκάρεις αν έχεις πάνω σου το κινητό πριν πας για βουτιά ή ακόμη πιο εύκολο και πρακτικό, να του αγοράσεις μια αδιάβροχη θήκη.

6. Το κινητό σου έχει προκαλέσει FOMO (Fear Of Missing Out).

Χάρις στα social media μπορούμε να δούμε φωτογραφίες από ένα σωρό παραδεισένια μέρη, συναυλίες, διακοπές και τα cool πράγματα που κάνουν οι φίλοι μας.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως έτσι θα νιώσεις λιγότερο αγχωμένος, θα κοιμάσαι καλύτερα και θα ξεφορτωθείς τα αρνητικά σου συναισθήματα.

Tip: Θα μπορούσες για λίγες μέρες να αφήσεις το κινητό σου στην άκρη για να κάνεις πιο ήρεμες διακοπές και να ξεκουραστείς ουσιαστικά. Είτε αυτό σημαίνει να το απενεργοποιήσεις τελείως είτε απλά να σβήσεις την εφαρμογή του Fecebook για λίγο.

7. Η ορατότητα στην οθόνη μειώνεται 

Η οθόνη του κινητού σου είναι ολοκάθαρη όταν βρίσκεσαι εντός σπιτιού. Όταν βγαίνεις όμως στον ήλιο τα πράγματα σκοτεινιάζουν λίγο… Η πρώτη σου κίνηση είναι να ανεβάσεις τη φωτεινότητα στην οθόνη αλλά αυτό θα καταναλώσει πολύ περισσότερη μπαταρία.

Tip: Μπορείς να αγοράσεις μια ειδική προστασία οθόνης που θα αυξήσει την απόδοση της οθόνης σου υπό το φως. Αυτά τα προστατευτικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μπλοκάρουν τον αντικατοπτρισμό από τις ακτίνες UV του ήλιου και έτσι αποτρέπουν τις ενοχλητικές λάμψεις στην οθόνη σου. 

8. Έχει γεμίσει η μνήμη του κινητού σου όταν την χρειάζεσαι 

Απολαμβάνεις ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, βγάζεις το κινητό από την τσέπη σου για να το απαθανατίσεις και ξαφνικά πετάγεται το “Cannot Take Photo – not enough storage available” στην οθόνη σου.

Έτσι καταλήγεις να χάνεσαι στις φωτογραφίες σου προσπαθώντας να διαλέξεις με ποιες από αυτές θα μπορούσες να ζήσεις και χωρίς, για να τις διαγράψεις και να ελευθερώσεις χώρο στη μνήμη του κινητού σου. 

Tip: Αν βγάζεις πολύ συχνά φωτογραφίες με το κινητό σου τότε είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τη δωρεάν εφαρμογή Google Photos που είναι στην ουσία ένα δωρεάν cloud για να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες σου.