click2call
5 tips για να βγάλεις τις καλύτερες γιορτινές φωτογραφίες Pin Tweet Share

5 tips για να βγάλεις τις καλύτερες γιορτινές φωτογραφίες

17/12/2021

Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τόσο πιο πολλές φωτογραφίες θέλεις να βγάζεις για να κρατήσεις ζωντανή τη εικόνα των εορτών και των αγαπημένων σου προσώπων στο κινητό σου. Αν είσαι απ’ αυτούς που δεν αφήνουν καμία χαρούμενη στιγμή χωρίς να αποτυπωθεί στη κάμερα του κινητού σου και να τη μοιραστείς στα social media με τους διαδικτυακούς σου φίλους, σου έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές για τις να βγάζεις τις  καλύτερες φωτογραφίες μόνος σου, χωρίς να είσαι επαγγελματίας!

 

1. Σωστός φωτισμός

Νούμερο 1 κανόνας για να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες είναι ο σωστός φωτισμός. Το φυσικό φως της ημέρας είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.  Γι’ αυτό  προσπάθησε να έχεις την πηγή φωτός μπροστά σου, είτε αυτή είναι ο ήλιος είτε κάποιο τεχνητό φως, καθώς αν κάτσεις κόντρα σε αυτά θα έχεις ως αποτέλεσμα μια σκοτεινή φωτογραφία. 

Extra tip: Όταν το φυσικό φως δεν επαρκεί στην αποφυγή σκιών στο πρόσωπο, δοκίμασε ένα gadget με δυνατό λευκό φωτισμό, παραδείγματος χάρη ένα ring light. Μπορείς ακόμη να πειραματιστείς και με ένα ring light σε μικρό μέγεθος που εφαρμόζει στο κινητό σου και θα δεις στην πράξη πόσο θα αλλάξει η ποιότητα των φωτογραφιών σου!

2. Background

Όταν βγάζεις φωτογραφίες πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου και τι φαίνεται πίσω από σένα ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Φρόντισε να στηθείς σε ένα μέρος με περιποιημένο background για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα. Κατά προτίμηση διάλεξε πιο «ήσυχες» μεριές της πόλης ή του σπιτιού, έτσι ώστε να μη περάσει κάποιος από πίσω και σου χαλάσει το τέλειο κλικ με μια γκριμάτσα. 

Extra tip: Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα Instagram corner σε μια γωνία του σπιτιού σου με όμορφα διακοσμημένο background και καλό φωτισμό. Έτσι θα είσαι σίγουρος για το τι υπάρχει από πίσω σου και δε θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις όταν κοιτάς πίσω στη συλλογή σου.

3. Βρες τη σωστή γωνία 

Πόσες φορές έχει τύχει να σε τραβήξουν μια φωτογραφία και ενώ ο φωτισμός και το background είναι σωστά να μη σου αρέσει η γωνία του προσώπου σου ή η στάση του σώματός σου; Καλό θα ήταν να γνωρίζεις λοιπόν, ότι πιο κολακευτική γωνία της κάμερας είναι ελαφρώς πιο ψηλά από το ύψος των ματιών σου. Αρχικά προσάρμοσε τη θέση του φακού και ύστερα βρες το λεγόμενο καλό σου προφίλ. Όλοι έχουμε μια αγαπημένη πλευρά του προσώπου μας, το μόνο που μένει είναι να την στρέψεις προς την κάμερα!

Extra tip: Αν θέλετε να δώσετε τη ψευδαίσθηση του ψηλότερου σώματος σε ολόσωμες φωτογραφίες τοποθετήστε την κάμερα χαμηλά έτσι ώστε ο φακός να σας φωτογραφίζει από κάτω προς τα πάνω. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε το ένα πόδι σας λίγο πιο μπροστά από το άλλο για μια αίσθηση αυθόρμητης κίνησης.

 

4. Βάλε χρονόμετρο

Μια απλή και έξυπνη κίνηση που θα σε βοηθήσει να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες είναι το timer. Βάζοντας μερικά δευτερόλεπτα χρονόμετρο από την ώρα που θα πατήσεις το κλικ μέχρι αυτό να βγει, έχεις το χρόνο να πάρεις την κατάλληλη πόζα. Ειδικά σε περιπτώσεις που είναι πολλά άτομα πίσω από το φακό και πρέπει να συντονιστούν ταυτόχρονα αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα θα αποδειχθούν σωτήρια.

Extra tip: Αν θες να «στήσεις» κάπου το κινητό σου και δε ξέρεις που, μπορείς να επενδύσεις σε ένα μικρό τρίποδο. Έτσι μπορείς να το τοποθετήσεις σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή του χεριού σου και με τη χρήση χρονομέτρου να χωρέσουν όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο κάδρο.

5. Επεξεργασία φωτογραφίας

Αφού λοιπόν απαθανατίσεις τη στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπορείς να την επεξεργαστείς. Φυσικά δε χρειάζεται να υπερβάλεις με τα φίλτρα για να ανεβάσεις μια όμορφη φωτογραφία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσαρμόσεις τη φωτεινότητα και τις σκιάσεις, ή να κάνεις πιο έντονα ή πιο αχνά τα χρώματα ανάλογα με την κάμερα του κινητού σου και το πώς σου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα. Θυμήσου ότι δε χρειάζονται να το παρακάνεις με τα φίλτρα του προσώπου γιατί το αποτέλεσμα θα είναι παραμορφωτικό αντί για βελτιωμένο.

Extra tip: No extra tip! Απλά ακολούθησε το παραπάνω βήματα και βγάλε τις καλύτερες γιορτινές φωτογραφίες.