click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
4 τρόποι να κάνεις το Android σου σαν καινούργιο Pin Tweet Share

4 τρόποι να κάνεις το Android σου σαν καινούργιο

07/09/2022

Ξέρουμε ότι το κινητό σου είναι η συσκευή που ίσως χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλη μέσα στην ημέρα σου. Αν νιώθεις τελευταία πως δε λειτουργεί το ίδιο καλά με το πρώτο διάστημα, μη βιαστείς να την αντικαταστήσεις. Σου προτείνουμε 4 λύσεις που με απλά βήματα που μπορεί να κάνουν το Android σου πάλι σαν καινούργιο!
 

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Το ίδιο ισχύει και με το κινητό σου. Αφιέρωσε χρόνο και διέγραψε επιτέλους εκείνες τις εφαρμογές που κατέβασες απλά από περιέργεια και δε τις χρησιμοποίησες ποτέ. Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν αρκετό από τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού σου. Όσο περιορίζεις αυτό το χώρο, τόσο αυτό δυσκολεύεται να λειτουργήσει σωστά. Αξίζει επίσης να θυμάσαι, πως συχνά οι εφαρμογές κρατούν τα προσωπικά μας δεδομένα. Γιατί λοιπόν να μη διαγράψεις όσες δε χρειάζεσαι; 
 

Μήπως να ξεφορτωθείς κι εκείνα τα αρχεία που κατέβασες τυχαία πριν μήνες και τα ξέχασες στο φάκελο με τα downloads;

Ναι, μιλάμε για εκείνα τα αρχεία που είτε κατέβασες κατά λάθος είτε προσωρινά και είχες πει πως θα τα σβήσεις “μετά”. Ε, αυτό το “μετά” ήρθε! Όπως και με τις εφαρμογές που αναφέραμε παραπάνω, το ίδιο ισχύει και για τα ξεχασμένα αρχεία που δε χρειάζεσαι. Καταναλώνουν πολύτιμο για το κινητό σου χώρο. Εμπρός λοιπόν,σβήσ’ τες!
 

Ώρα να βελτιστοποίησεις τις ρυθμίσεις της συσκευής σου.

Το κινητό σου έχει άπειρες ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες δεν παρατήρησες ποτέ ή δεν συνειδητοποίησες πόσο σημαντικές είναι. Για παράδειγμα, αν επιλέξεις το dark mode, δε θα δεις αλλαγή μόνο στην εμφάνιση του κινητού σου αλλά και στη διάρκεια της μπαταρίας! 
 

Έλεγξε και εξατομίκευσε τις επιλογές του απορρήτου σου

Τσέκαρε τις επιλογές απορρήτου και εξατομίκευσέ τις περισσότερο. Άνοιξε τις Ρυθμίσεις, πήγαινε στο Απόρρητο και στη συνέχεια Διαχείριση Αδειών. Έλεγξε ποιές εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα και σβήσε όσες δεν θες να έχουν. Κάνε το ίδιο για το ημερολόγιο, τις επαφές και την κάμερα σου.