click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν απαλλαχθείς από μια παλιά συσκευή Pin Tweet Share

4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν απαλλαχθείς από μια παλιά συσκευή

05/09/2019
Αποφάσισες να ξεφορτωθείς τις παλιές σου συσκευές; Και πολύ καλά έκανες! Είτε πρόκειται να τις πουλήσεις, είτε να τις χαρίσεις είτε να τις ανακυκλώσεις καλό είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να μην διακινδυνεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα. 

1. Κάνε back up

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν αποχωριστείς μια παλιά σου συσκευή είναι να σιγουρευτείς πως έχεις κρατήσει κάπου ένα αντίγραφο των δεδομένων που περιείχε. Αν πρόκειται για υπολογιστή μπορείς να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου σε ένα σκληρό δίσκο ή ένα USB stick ενώ αν πρόκειται για κινητό επέλεξε την εκάστοτε υπηρεσία Cloud που διαθέτει.

2. Διέγραψε όλα σου τα δεδομένα

Μην είσαι σίγουρος πως αυτός που θα πάρει την παλιά σου συσκευή θα σβήσει πρώτα και τα δεδομένα που είχες αποθηκευμένα. Για να είσαι σίγουρος πως τα δεδομένα σου δεν θα πέσουν σε ξένα χέρια καλύτερα κάνε μόνος σου το restore και επανέφερε τη συσκευή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

3. Ανακύκλωσε με το σωστό τρόπο

Είτε χαρίσεις είτε πουλήσεις την παλιά σου συσκευή οι πιθανότητες κάποια στιγμή να ανακυκλωθεί είναι πολύ υψηλές. Για να σιγουρευτείς ότι το «ηλεκτρονικό σκουπίδι» σου θα ανακυκλωθεί σωστά, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή του για να σε ενημερώσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να ανακυκλωθεί.

 

4. Αν δεν μπορείς να κάνεις restore κατέστρεψε το 

Αν δεν μπορείς να κάνεις restore ή να ανακυκλώσεις τη συσκευή σου, κατέστρεψέ τη για να βγάλεις και τα απωθημένα σου. Δεν είναι βέβαια και η πιο οικολογική λύση καθώς μπορεί κάποια εξαρτήματά της να αποφανθούν χρήσιμα, αλλά σίγουρα είναι ένας τρόπος εκτόνωσης.