click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10 Airpods λειτουργίες κάνουν τ’ ακουστικά σου ακόμα πιο χρήσιμα Pin Tweet Share

10 Airpods λειτουργίες κάνουν τ’ ακουστικά σου ακόμα πιο χρήσιμα

14/06/2021

Τα AirPods είναι ο «σύμμαχος» σου για να μπορείς να συγκεντρωθείς  και να μη σε διακόπτει κανένας ήχος όσο «χάνεσαι» στο αγαπημένο σου album στο Spotify. Εμείς θα σου προτείνουμε 10 ρυθμίσεις airpods, για να μη χάνεσαι στη χρήση τους και να τα κάνεις όλα πιο εύκολα.

1. Πώς να τσεκάρεις την μπαταρία των Αirpods 

Ο έλεγχος της μπαταρίας των AirPods είναι πολύ απλός. 

Άνοιξε το καπάκι της θήκης τους και πλησίασέ τα κοντά στο iPhone. Για τα AirPods Max πλησίασέ τα στο iPhone και πάτησε παρατεταμένα το κουμπί ελέγχου θορύβου. Το ποσοστό της μπαταρίας της θήκης και των AirPods εμφανίζεται δίπλα-δίπλα στο κάτω μέρος της οθόνης. Εναλλακτικά, αν έχεις AirPods Max, AirPods Pro και AirPods 2ης γενιάς, μπορείς να ρωτήσεις τη Siri που χαίρεται να σε ενημερώνει για τέτοια πράγματα. 
 

Στο Mac άνοιξε το καπάκι ή βγάλε τα AirPods έξω από τη θήκη. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του Bluetooth στο μενού και τοποθέτησε τον δείκτη πάνω από τα AirPods με τη θήκη φόρτισης στο μενού. 

2. Μάθε ποιος σε καλεί χωρίς να κοιτάξεις το iPhone

Τα Airpods σου, μέσα σε όλα μπορούν να σου ψιθυρίσουν ποιος σε καλεί. Πήγαινε στις  Ρυθμίσεις > Siri και αναζήτηση > Ανακοίνωση κλήσεων και επίλεξε Ακουστικά μόνο. Θα γίνει από τις αγαπημένες σου AirPods λειτουργίες, για να χειρίζεσαι τα πάντα με το κινητό στην τσέπη.

3.  Προσάρμοσε το double-tap

Τα ελέγχεις πανεύκολα από την επιφάνεια αφής. Με ένα tap μπορείς να κάνεις play, pause ή skip. Αν όμως οι ρυθμίσεις touch controls δεν σε εξυπηρετούν, μπορείς να τις αλλάξεις. Για τα AirPods 1ης και 2ης γενιάς, επίλεξε το αριστερό ή δεξί AirPod στην οθόνη με τις ρυθμίσεις στο σύμβολο “i” και επαναπροσδιόρισε τις. Τι θέλεις να κάνει όταν πατάς 2 φορές ένα από τα ακουστικά; Θέλεις τη Siri; Θέλεις να πηγαίνεις στο επόμενο τραγούδι ή μήπως θέλεις να διακόπτεις τον ήχο; Από σ’ ένα εξαρτάται!

4.  Βρες τα χαμένα AirPods

Τα έχουμε ξαναπεί αναλυτικά εδώ «Δεν βρίσκεις τα Airpods; Μάθε πώς να τα εντοπίζεις», αλλά θα συνοψίσουμε γιατί είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να εξαφανίζονται και να τα ψάχνεις κάτω από μαξιλάρια. Αν τα έχεις συνδέσει με την εφαρμογή Εύρεση, ακολούθησε 4 απλά βήματα:

1. Άνοιξε την εφαρμογή Εύρεση
2. Πάτησε στην καρτέλα Συσκευές
3. Επίλεξε τα AirPods σου από τη λίστα
4. Πάτησε Αναπαραγωγή ήχου
 

5. Χειρίσου δυναμικά τα τραγούδια 

Όποιο μοντέλο και αν έχεις, υπάρχει πάντα τρόπος να σε «υπακούει». Στα AirPods Max χρησιμοποιείς το Digital Crown, στα AirPods Pro τoν αισθητήρα πίεσης και στα Airpods αγγίγματα.
 
Stop, please: Παύση του ήχου

  • AirPods Max: Πάτησε το Digital Crown μία φορά. 
  • AirPods Pro: Πάτησε τον αισθητήρα πίεσης σε οποιοδήποτε από τα AirPods. 
  • AirPods Pro και AirPods (1ης και 2ης γενιάς): Κατά την ακρόαση με τα δύο AirPods, αφαίρεσε το ένα. 

Next, please: Επόμενο τραγούδι 

  • AirPods Max: Πάτησε δύο φορές το digital Crown.
  • AirPods Pro: Πατήστε δύο φορές τον αισθητήρα πίεσης σε οποιοδήποτε AirPod.
  • AirPods: (1ης & 2ης γενιάς) Άγγιξε δύο φορές οποιοδήποτε από τα AirPods. Στα 1ης πρέπει πρώτα να κάνεις τη ρύθμιση 2.

6. Διπλασίασε την μπαταρία

Τα AirPods πρώτης γενιάς, αντέχουν 2 ώρες κλήσης. Τα δεύτερης γενιάς 3 ώρες κλήσης και 5 ώρες μουσικής. Τα AirPods Pro 3,5 ώρες κλήσης και 4-5 ώρες μουσικής. Αν έχεις μια «γεμάτη» μέρα με πολλά τηλέφωνα, τα AirPods είναι το απόλυτο wireless εργαλείο για σένα.  Χρησιμοποίησε το 1 ακουστικό, όσο το άλλο φορτίζει και αντικατέστησε τα μόλις σε προειδοποιήσει πως αδειάζει.

7.  Ενεργοποίησε τον χωρικό ήχο σε AirPods Pro και AirPods Max

Ο χωρικός ήχος είναι αυτός που θα μετατρέψει τα ακουστικά σου σε 3D ηχητική εμπειρία, σαν να βρίσκεσαι σε κινηματογραφική αίθουσα. Αν έχεις iPhone 7 ή νεότερο μοντέλο, μπορείς να το ενεργοποιήσεις από Ρυθμίσεις > Bluetooth, βρίσκεις τη συσκευή από τη λίστα, πατάς Πληροφορίες και ενεργοποιείς Χωρικός ήχος. Τώρα μάλιστα! Τώρα μιλάμε για ήχο!
 

8. Πώς συνδέονται τα airpods σε android

Φυσικά, τα AirPods δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορείς να τα συνδέσεις με το smartphone σου, ακόμα και αν δεν είναι iPhone.

1. Άνοιξε τη θήκη φόρτισης των AirPods
2. Πάτησε το μικρό λευκό κουμπί στο πίσω μέρος της θήκης μέχρι να γίνουν ανιχνεύσιμα από συσκευές Bluetooth 
3. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Bluetooth > Εκκίνηση > επίλεξε το Airpods από τη λίστα και πάτησε Επιβεβαίωση 

9. Σωστός καθαρισμός AirPods

Τα AirPods 1ης και 2ης  γενιάς και τα AirPods Max δεν είναι αδιάβροχα, οπότε καλό είναι να προσέχεις όταν τα φοράς κοντά σε μία πισίνα. Τα AirPods Pro είναι ανθεκτικά στο νερό με IPX4, που σημαίνει πως μπορούν να διαχειριστούν κάποιες πιτσιλιές, αλλά με μέτρο. Γι’ αυτό, φρόντισε να τα καθαρίζεις χρησιμοποιώντας ένα πανί ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό και να τα σκουπίζεις με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Εδώ θα βρεις έναν πλήρη οδηγό καθαρισμού και για τις θήκες των AirPods και στο iRepair Eshop μία 2η  backup θήκη για AirPods Pro και AirPods 1/2, για να μη χρειάζεται να καθαρίζεις την πρώτη τόσο συχνά.   
 

X-Doria Defense Trek θήκη για Airpods Pro 24.90€

10. Αυτόματη εναλλαγή για χρήση σε iPhone  

Τα AirPods είναι ιδιαίτερα «κοινωνικό» gadget και συνδέονται με όλες τις Apple συσκευές σου. Αν έχεις iOS14 μπορείς να τα ρυθμίσεις να αλλάζουν αυτόματα σύνδεση από τις Ρυθμίσεις > Bluetooth > άγγιξε το “i” δίπλα στο όνομα των AirPods > Σύνδεση με αυτό το iPhone > Πιο πρόσφατη σύνδεση με αυτό το iPhone.

Με αυτά τα 10 tips, ζεις πραγματικά την true wireless εμπειρία που υπόσχεται η Apple.