click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Χνούδι και Σκόνη: Oι ύπουλοι εχθροί του υπολογιστή σας Pin Tweet Share

Χνούδι και Σκόνη: Oι ύπουλοι εχθροί του υπολογιστή σας

19/03/2015

Η σκόνη που υπάρχει στους χώρους του σπιτιού μας αποτελείται από οτιδήποτε μεταφέρεται με τον αέρα από έξω, αλλά και από διάφορες άλλες ακαθαρσίες όπως χνούδι, τρίχες κατοικιδίων και βρωμιά. Σκόνη υπάρχει πάντα στους χώρους που κινούμαστε και ενώ κυκλοφορεί στον αέρα που αναπνέουμε συνήθως είναι αόρατη σε γυμνό μάτι. 

Ο στατικός ηλεκτρισμός που παράγει ένας υπολογιστής λειτουργεί ως μαγνήτης για τα χνούδια και την σκόνη που βρίσκονται στον χώρο μας. Η σκόνη που εισχωρεί στο εσωτερικό του «χορεύει» γύρω από τον σκληρό δίσκο, κολλάει πάνω στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και περιφέρεται πάνω από την μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Αυτά δεν είναι καλά νέα για την λειτουργία του! Η συσσώρευση ακαθαρσιών και σκόνης στο εσωτερικό του εκτός από το να του δημιουργεί προβλήματα, από υπερθέρμανση μέχρι και βλάβη στις επαφές, παράλληλα επιβραδύνει τις λειτουργίες του και μειώνει τη διάρκεια ζωής του.

Παραδείγματα σκόνης σε εσωτερικό κάποιων υπολογιστών που έχουν έρθει στην iRepair με προβλήματα λειτουργίας:

Τι μπορείτε να κάνετε;

Δεν υπάρχει απόλυτα αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε και να απαλλαγούμε εκατό τις εκατό από την σκόνη μέσα στο σπίτι μας, αλλά τουλάχιστον να μην ξεχνάμε στην ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού να φροντίζουμε αντίστοιχα και τον υπολογιστή μας. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο, μια μπατονέτα ή σπρευ πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε σκουπιδάκια και ακαθαρσίες. Επίσης καλό θα ήταν να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας σε μια βάση ή σε κάποιο υπερυψωμένο σημείο για να μην ακουμπάει απευθείας στο πάτωμα. Για την σωστή συντήρηση του υπολογιστή σας ο εσωτερικός καθαρισμός του είναι απαραίτητος και συνιστάται να επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε έξι μήνες.