Κλείσε ραντεβού για
Express Επισκευή
Το iPhone κρατάει λίστα με όλα τα μέρη που έχετε πάει – Πώς να την σβήσετε Pin Tweet Share

Το iPhone κρατάει λίστα με όλα τα μέρη που έχετε πάει – Πώς να την σβήσετε

11/04/2016

Στην εποχή του Facebook οι περισσότεροι φαίνεται να είναι πιο χαλαροί με τα προσωπικά τους δεδομένα και με όλες αυτές τις πληροφορίες που ηθελημένα ή άθελα τους μοιράζονται online. Υπάρχει όμως μια λειτουργία στο iPhone που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, είναι κρυμμένη (αρκετά βαθιά) στις ρυθμίσεις απορρήτου της συσκευής σας και καταγράφει σχεδόν κάθε μέρος που έχετε επισκεφτεί, κάθε φορά που το έχετε επισκεφτεί. 

Ουσιαστικά το iPhone σας φτιάχνει μια λίστα με όλες τις ακριβείς τοποθεσίες από τις μεγάλες πόλεις που έχετε επισκεφθεί πρόσφατα. Εάν αυτό δεν είναι κάτι που σας προκαλεί κάποια ανησυχία, να σας ενημερώσουμε ότι σε αυτή τη λίστα καταγράφεται κάτω από την κάθε τοποθεσία οι φορές που την έχετε επισκεφθεί μαζί με την ημερομηνία της κάθε επίσκεψης. Πχ. Εάν κάποιος σας είδε σε ένα συγκεκριμένο bar ή σε μια άλλη πόλη και εσείς το αρνείστε, εάν έχει πρόσβαση στο iPhone σας,  μπορεί εύκολα η συσκευή σας να του αποδείξει το αντίθετο.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λίστα, που πιθανότατα θα θέλετε, από τo μενού των ρυθμίσεων επιλέγετε Settings > Privacy > Location Services. Kάνετε scroll down μέχρι το τέλος της λίστας και επιλέγετε System Services > Frequent locations. Μόλις δείτε πόσα γνωρίζει το iPhone που κρατάτε στα χέρια σας για εσάς μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε το ιστορικό και να απενεργοποιήσετε την λειτουργία > Clear history > Frequent Locations (off). 

Πώς μπορείτε να εμποδίσετε το iPhone σας να εντοπίζει την τοποθεσία σας εξαρχής; Κρατήστε το Location Services πάντα απενεργοποιημένο και ενεργοποιήστε το μόνο όταν το χρειάζεστε, πχ. εάν θέλετε να χρησιμοποιήστε τους χάρτες.