click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου Pin Tweet Share

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου

17/11/2021

Αναρωτιέσαι γιατί πέφτει εύκολα η μπαταρία του κινητού σου χωρίς να το χρησιμοποιείς συνεχώς; Ή μήπως έχεις πολυάσχολη μέρα και δεν θες να μείνεις από μπαταρία; Μάλλον έχεις κάποια «κακιά» συνήθεια κατά τη διάρκεια που φορτίζεις το κινητό σου και δεν αφήνεις τη μπαταρία του να αποδώσει το μέγιστο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τι να αποφεύγεις έτσι ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα φόρτισης.

 

Μην εξαντλείς τη μπαταρία σου

Πόσες φορές συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου ενώ είναι στο όριο να κλείσει από μπαταρία; Το κόκκινο χρώμα στην ένδειξη της μπαταρίας του κινητού σου ειναι απαγορευτικό, όχι προειδοποιητικό. Σημαίνει ότι δεν πρέπει να την εξαντλείς και να περιμένεις να μείνεις από μπαταρία για να το φορτίσεις καθώς έτσι μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Η καταλληλότερη στιγμή να το βάλεις στη φόρτιση είναι όταν πλησιάσει στο 20%.

 

Μην υπερφορτίζεις το κινητό σου

Αν ανήκεις στην προηγούμενη κατηγορία που εξαντλείς το κινητό σου όλη την ημέρα και περιμένεις να το φορτίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να σταματήσεις. Με αυτόν τον τρόπο σπαταλάς ρεύμα και υπερθερμαίνεις ανούσια το κινητό σου. Καλό θα ήταν να το φορτίσεις πριν κοιμηθείς και να το αφαιρέσεις από την πρίζα όταν φτάσει το 80% για να μην το υπερφορτίσεις.

 

Μη χρησιμοποιείς άλλες πηγές ρεύματος 

Είσαι από τους ανθρώπους που φορτίζουν το κινητό τους όπου σταθούν και όπου βρεθούν; Είτε χρησιμοποιείς το λάπτοπ είτε από το αυτοκίνητό σου είτε οποιαδήποτε άλλη πηγή ρεύματος πρέπει να σταματήσεις. Ή τουλάχιστον να το κάνεις μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Όταν χρησιμοποιείς οποιαδήποτε άλλη πηγή εκτός της κλασικής πρίζας, η φόρτιση του κινητού αργεί αρκετά και απενεργοποιείται η γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας.

 

Μη φορτίζεις κινητό σου μαζί με τη θήκη του 

Η διαδικασία της φόρτισης του κινητού είναι μια διαδικασία που δημιουργεί θερμότητα στη συσκευή σου και ειδικά αν διαθέτει και μια πλαστική θήκη προστασίας η θερμότητα αυξάνεται. Καλό θα ήταν λοιπόν κατά τη διάρκεια της φόρτισης να αφαιρείς τη θήκη από το κινητό σου και να μην αφήνεις τη θερμότητα να σου καταστρέφει τη μπαταρία χωρίς να το καταλάβεις.

 

Μη χρησιμοποιείς το κινητό σου καθώς φορτίζει

Καλό θα ήταν όταν βάζεις το κινητό σου να φορτίσει, να το αφήνεις στην ησυχία του. Όταν το χρησιμοποιείς παράλληλα το βάζεις σε διαδικασία να κανει 2 ενέργειες ταυτόχρονα και αυτό οδηγεί σε πίεση της μπαταρίας. Αν θες να το χρησιμοποιήσεις απλά βγάλτο για λίγο από την πρίζα.