click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Τα οφέλη ενός refurbished laptop  για εσένα και τον πλανήτη Pin Tweet Share

Τα οφέλη ενός refurbished laptop για εσένα και τον πλανήτη

22/02/2023

Το αποτύπωμα άνθρακα, το ποσό δηλαδή του συνολικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και άλλων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις δραστηριότητες μας, είναι ένα θέμα που έχει έρθει στο προσκήνιο της κοινής συνείδησης τα τελευταία χρόνια. 

Όσον αφορά τα laptops, αυτό περιλαμβάνει τις εκπομπές που παράγονται κατά την παραγωγή, τη μεταφορά και την πραγματική χρήση της συσκευής, η οποία κυμαίνεται από τέσσερα έως πέντε χρόνια περίπου, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Η κατασκευή παράγει τις περισσότερες εκπομπές, περίπου 80% με τις μεταφορές να έχουν επίσης μεγάλο αντίκτυπο. Ο μέσος όρος εκπομπών άνθρακα για ένα laptop εκτιμάται στα 338,6 Kg CO2.

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε το αποτύπωμα του άνθρακα;

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η διαδικασία παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών παράγει πολλά υποπροϊόντα που προκαλούν ρύπανση του αέρα και των υδάτων. Η τεράστια ζήτηση για νέες συσκευές, έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή διαδικασία παραγωγής που έχει αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον. 

Είναι σημαντικό να απενεργοποιείς το laptop σου όταν δεν το χρειάζεσαι, ενώ ρυθμίσεις όπως η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης και η χρήση λειτουργιών ύπνου συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας των εκπομπών που παράγονται από την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί η συσκευή σου. Αυτές οι συνήθειες βοηθούν επίσης και στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στην παράταση της διάρκειας ζωής του laptop σου.

Προτίμησε refurbished laptop αντί για καινούργιο

Οι ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές βοηθούν στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα και των ηλεκτρονικών αποβλήτων μιας και δεν υπάρχει καμία διαδικασία παραγωγής. Τα ανακυκλωμένα ανταλλακτικά τοποθετούνται χειρωνακτικά, καθιστώντας τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο αποδοτική και οικολογική γίνεται. 

Η Second Go δίνει στις μεταχειρισμένες συσκευές μια δεύτερη ζωή καθώς όσο περισσότερο χρησιμοποιείται ένα προϊόν, τόσο καλύτερη είναι η βιωσιμότητά του. Κάνε μια συνειδητή επιλογή στην επόμενη αγορά σου και αναζήτησε refusrbished laptop SecondGo σε απίθανη τιμή online www.secondgo.eco , στα καταστήματα iRepair και σε καταστήματα iRepair εντός των Public.