click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς να κρατήσεις ασφαλή  tablet και κινητό αυτό το καλοκαίρι Pin Tweet Share

Πώς να κρατήσεις ασφαλή tablet και κινητό αυτό το καλοκαίρι

27/06/2021
Καλοκαιρινοί κίνδυνοι και προστασία για το smartphone και το tablet σου!

Καλοκαιράκι, και ποιος δεν ονειρεύεται μια τέλεια μέρα δίπλα στην θάλασσα; Ενώ για σένα είναι μια «δροσιστική» εμπειρία, η ζέστη, το νερό και η άμμος μπορεί να είναι επικίνδυνα για το tablet και κινητό σου. Γι’ αυτό σου προτείνουμε 7 tips που θα τα κρατήσουν ασφαλή και θα βάλουν μια τελεία στα άγχη της παραλίας. Στην παραλία θέλεις μόνο χαλάρωση. 
 

1. Δώσε στις συσκευές σου λίγο χρόνο «προσαρμογής»

Τη στιγμή που αντικρίζεις το γαλάζιο, θέλεις να τρέξεις αμέσως για βουτιά. Οι συσκευές σου όμως διαφωνούν. Η ζέστη και η υγρασία είναι ένας «φυσικός» εχθρός και θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν. Αν το tablet και το κινητό είναι ανοιχτά μέσα στο αμάξι με το air condition στο τέρμα, καλύτερα να τα κλείσεις για λίγο μέχρι να βρεθούν στην παραλία και να «αφουγκραστούν» σταδιακά τη νέα θερμοκρασία μέσα στην τσάντα σου, χωρίς πίεση. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία στο εσωτερικό τους και να προκληθεί βλάβη. 

2. Κράτησέ τα καθαρά

Το κινητό και το tablet σου σίγουρα δεν θέλουν να αποκτήσουν «μαύρισμα» και να είναι εκτεθειμένα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Να τα γεμίσεις όμως με άμμο ή αντηλιακό δεν είναι η λύση. Τα χέρια σου δεν μπορείς να τα έχεις απόλυτα καθαρά κάθε φορά που τα ακουμπάς, μπορείς όμως να έχεις την οθόνη τους απόλυτα προστατευμένη με ένα προστατευτικό τζάμι για ipad ή ένα προστατευτικό τζαμάκι οθόνης κινητού. Ρίξε μια ματιά στις επιλογές σου για προστασία οθόνης, για να μη ρίξεις λάδι σε ακατάλληλα σημεία. 
 

3. Κράτησέ τα στεγνά

Όσο εσύ λατρεύεις το νερό, τόσο το αντιπαθεί η συσκευή σου. Γι’ αυτό αυτά τα 2 πρέπει να μένουν σε απόσταση. Υπάρχουν πολλές επιλογές «ασπίδας» όπως μία αδιάβροχη θήκη θαλάσσης για το κινητό σου και μία Merge Smart θήκη για το iPad σου. Αν η συσκευή σου έρθει σε επαφή με το νερό, βγάλε τη θήκη και στέγνωσέ τη με μία πετσέτα. Μη μπεις στον πειρασμό να την ανοίξεις, γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσει.

Να θυμάσαι: εντός της ίδιας ημέρας, οι πιθανότητες να «σώσεις» το βρεγμένο κινητό σου με μία επισκευή στα καταστήματα iRepair, είναι πάνω από 90%.

Εδώ θα δεις Τι να ΜΗΝ κάνεις εάν βραχεί το smartphone σου

4. Μείνε στη σκιά 

Μια συμβουλή που ταιριάζει και σε εσένα. Οι ακτίνες του ήλιου όταν πέφτουν για ώρα απευθείας πάνω στη συσκευή σου, όπως και το δέρμα σου, είναι «ανθυγιεινές». Όταν δεν μπορείς να διαβάσεις την οθόνη γιατί ο ήλιος κρύβει τη φωτεινότητα, τότε πρέπει να μεταφερθείς στη σκιά. Μη περιμένεις να σβήσει από υπερθέρμανση, για να καταλάβεις ότι και η συσκευή σου έχει ανάγκες.
 

5. Μη τοποθετείς τις συσκευές τη μία πάνω στην άλλη

Βάζεις το κινητό πάνω στο tablet και πιστεύεις ότι προστατεύεται από την άμμο της ψάθας. Στην πραγματικότητα, έτσι οι συσκευές εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα και μαζί με την καλοκαιρινή ζέστη, ενισχύονται οι πιθανότητες υπερθέρμανσης και των δύο.

6. Απόφυγε τα παιχνίδια στην παραλία 

Το παιχνίδι που συστήνουμε για την παραλία είναι ρακέτες. Σε ο,τι έχει να κάνει με τη συσκευή σου, καλύτερα να το ξεχάσεις. Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή της συσκευής, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν την θερμοκρασία. Αν μπει και η ζέστη στο παιχνίδι, τότε η συσκευή σου θα ταλαιπωρηθεί πολύ και μπορεί να βλάψεις την μπαταρία της. 

7. Μην αφήνεις τις συσκευές στο αμάξι 

Ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι το αμάξι είναι το πιο ασφαλές μέρος για το κινητό και το tablet σου, δεν ισχύει. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο είναι ένας «αόρατος» κίνδυνος και μπορεί εύκολα να προκαλέσει βλάβη στις συσκευές σου. Γι’ αυτό καλύτερα να τις προσέχεις στην παραλία, παρά να τις αφήσεις στο αμάξι που θα γίνει σαν «φούρνος». 
 

 
Μπορεί οι συσκευές να συνδέονται με δορυφόρους και να σε  δικτυώνουν σε δευτερόλεπτα, αλλά μπροστά στην υγρασία και τη θερμότητα δείχνουν τις «αδυναμίες» τους. Γι’ αυτό το καλοκαίρι, πρέπει να τις φροντίζεις λίγο περισσότερο, για να σου προσφέρουν την καλύτερη απόδοση και τον χειμώνα.

Σε κάθε περίπτωση, τα iRepair είναι κοντά σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, για ό,τι απρόοπτο συμβεί στο κινητό ή το tablet σου, χειμώνα-καλοκαίρι!