click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς να βρεις τον IMEI του κινητού σου Pin Tweet Share

Πώς να βρεις τον IMEI του κινητού σου

06/05/2019

Κάθε κινητό έχει το δικό του μοναδικό αριθμό International Mobile Equipment Identity (IMEI) που είναι η ταυτότητά του. Αν σου κλέψουν το κινητό, μπορείς να καλέσεις τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς και να ζητήσεις να μπει το κινητό σου σε «μαύρη λίστα», χρησιμοποιώντας τον αριθμό ΙΜΕΙ. Έτσι θα κάνει άχρηστη τη συσκευή για τον κλέφτη, ακόμη  και αν αλλάξει την κάρτα SIM.

Ο αριθμός ΙΜΕΙ αποτελείται από 15 ψηφία και παρέχει μεγάλη ποικιλία πληροφοριών όπως τη χώρα προέλευσης της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον αριθμό του μοντέλου. Μπορείς ακόμη να τον χρησιμοποιήσεις για να βρεις το ιστορικό μιας συσκευής και αν έχει ποτέ κλαπεί μέσω άλλων υπηρεσιών όπως το CheckMend.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να βρεις τον IMEI αριθμό σου, πριν ξεκινήσουμε όμως, λάβε υπόψη σου ότι δεν πρέπει ποτέ να τον μοιράζεσαι δημοσίως. Υπάρχει ο κίνδυνος να τον χρησιμοποιήσει κάποιος για διαφόρων ειδών απάτες.

Πώς να βρεις το ΙΜΕΙ σου πληκτρολογώντας απλά ένα νούμερο

Η παγκόσμια μέθοδος εύρεσης του ΙΜΕΙ, που λειτουργεί σε όλα τα μοντέλα τηλεφώνων, είναι να ανοίξεις το πεδίο που πληκτρολογείς αριθμούς για να κάνεις κλήσεις και να πατήσεις *#06#.

Μόλις το πατήσεις θα εμφανιστεί επιτόπου ο ΙΜΕΙ σου. Μπορείς να τον σημειώσεις κάπου και μετά απλά να πατήσεις Dismiss ή OK για να κλείσεις το παράθυρο με τον αριθμό.

Πώς να βρεις τον ΙΜΕΙ σου σε κινητά Android

Σε μια συσκευή Android μπορείς να βρεις τον ΙΜΕΙ στο μενού των ρυθμίσεων.

Συνήθως τα βήματα είναι:

1.       Settings > About phone > Status

                              ή

2.       Settings > General > About device > Status

Πώς να βρεις τον ΙΜΕΙ σου σε iPhone

Είναι πολύ εύκολο να βρεις τον ΙΜΕΙ του iPhone σου. Απλά πάτα:

Settings > General > About> και κάνε scroll down για να βρεις τον IMEI στη λίστα.

Άλλοι τρόποι για να βρεις τον IMEI:

Σε κάποια μοντέλα ο ΙΜΕΙ αναγράφεται στο πορτάκι της κάρτας SIM, όπως για παράδειγμα στα iPhone 6S και τα μεταγενέστερά τους. Σε άλλα μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S7 Edge ή το iPhone 6 και τα προγενέστερά του ο ΙΜΕΙ αναγράφεται στο πίσω μέρος του κινητού. Παλαιότερα μοντέλα που μπορείς να τα ανοίξεις και να βγάλεις μόνος σου την μπαταρία τους, πολύ συχνά έχουν τον ΙΜΕΙ γραμμένο στο πίσω μέρος της μπαταρίας.

Πώς να βρεις τον ΙΜΕΙ σου αν έχεις χάσει το κινητό σου

Αν σου κλέψουν το κινητό και δεν έχεις προνοήσει να γράψεις κάπου τον ΙΜΕΙ υπάρχουν ακόμη ελπίδες να τον βρεις. Αν έχεις κρατήσει τη συσκευασία της συσκευής σου από όταν την αγόρασες, το πιο πιθανό είναι να έχει κάπου πάνω στο κουτί ένα αυτοκόλλητο που να γράφει τον IΜΕΙ του κινητού.