click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς να απολυμάνεις το κινητό σου εύκολα και αποτελεσματικά Pin Tweet Share

Πώς να απολυμάνεις το κινητό σου εύκολα και αποτελεσματικά

17/03/2020
Καθώς το κινητό είναι το αντικείμενο που αγγίζουμε πιο συχνά από κάθε τι άλλο μέσα στη μέρα μας, πρέπει και για αυτό να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να το απολυμαίνουμε όσο το δυνατόν πιο τακτικά.

Επειδή όμως πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή – και ο χειρότερος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών είναι η υγρασία – ο καθαρισμός του απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρχουν δυσάρεστα ατυχήματα κατά την απολύμανση του κινητού μας, βεβαιώσου ότι θα ακολουθήσεις αυτές τις βασικές οδηγίες για το καθαρισμό του:
 

  1. Αποσύνδεσε ότι καλώδια έχεις συνδεδεμένα στο κινητό (φορτιστές, ακουστικά κλπ). Για επιπλέον ασφάλεια καλό θα ήταν να το απενεργοποιήσεις.
  2. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς νωπό πανάκι μαλακό και καταπροτίμηση από μικροϊνες (ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά μας).
  3. Αν το πανάκι αυτό δεν καταφέρει να απομακρύνει επιτυχώς όλους τους λεκέδες μπορείς να το βρέξεις ελαφρώς με λίγο σαπουνόνερο και να επαναλάβεις τον καθαρισμό.
  4. Απόφυγε κατά τον καθαρισμό να περάσει υγρασία στις εσοχές του κινητού.
  5. Μην χρησιμοποιήσεις συμπιεσμένο αέρα ή άλλα καθαριστικά προϊόντα που έχεις στο σπίτι. 
Τα περισσότερα smartphone διαθέτουν μια ολεοφοβική επικάλυψη στις επιφάνειές τους, η οποία υποχωρεί με το πέρασμα του χρόνου, και τα περισσότερα καθαριστικά θα την απομακρύνουν ταχύτερα. Σε χειρότερη περίπτωση, αν χρησιμοποιήσεις κάποιο ισχυρό καθαριστικό μπορεί να διαβρώσει τις επιφάνειες του κινητού.

Πειράζει να ρίξω αντισηπτικό στο κινητό μου για να το καθαρίσω;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να σκουπίσεις προσεκτικά τις λείες επιφάνειες του κινητού σου. Πρέπει όμως να προσέξεις πάρα πολύ να μην περάσει υγρό στις εσοχές του και προκαλέσει βραχυκύκλωμα της συσκευής. Σε καμία περίπτωση μην ψεκάσεις τη συσκευή σου με κάποιο καθαριστικό.

Με τη θήκη μου τι μπορώ να κάνω;

Με την ίδια διαδικασία που ακολούθησες για τον καθαρισμό του smartphone σου, μπορείς να προχωρήσεις και στον καθαρισμό της θήκης του. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ισχυρά καθαριστικά σπιτιού (όπως πχ. χλωρίνη) γιατί ενδεχομένως να διαβρώσουν την επιφάνειά της ή να την αποχρωματίσουν.