click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Ο Steve Jobs είχε εμπνευστεί την Apple Card από το 2004 Pin Tweet Share

Ο Steve Jobs είχε εμπνευστεί την Apple Card από το 2004

23/07/2019

Τον περασμένο Μάρτιο η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πιστωτικής της κάρτας Apple Card. Πρόσφατα όμως μάθαμε από τον Ken Segall, τέως creative director της εταιρίας, πως η ιδέα της πιστωτικής κάρτας υπήρχε στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, 15 χρόνια νωρίτερα, ο Steve Jobs ασχολήθηκε με τη δημιουργία μιας πιστωτικής κάρτας iTunes. Το concept που είχε σκεφτεί ήταν πολύ απλό: χρησιμοποιώντας την κάρτα θα κερδίζεις μουσική.

Το 2004 κατατάσσεται στην εποχή που το iPod και τα iTunes είχαν τεράστια απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Το πρώην στέλεχος λοιπόν της Apple δήλωσε πως ο Jobs ήθελε να συνδιάσει και την πιστωτική κάρτα με αυτά τα τόσο αναπτυσσόμενα προϊόντα. 

Το σκεπτικό του ήταν οι χρήστες των iTunes και iPod να έχουν τη συγκεκριμένη κάρτα και κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιούσαν για να κάνουν μια αγορά θα κέρδιζαν iPoints. Έπειτα θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν τους πόντους αυτούς για να αποκτήσουν μουσική από τα iTunes.

Χαρακτηριστικά προωθητικά motto για αυτήν την ιδέα ήταν: «Buy balloons, get Zeppelin» ή «Buy lipstick, get Kiss».

Εν τέλει όμως αυτή η ιδέα δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας καθώς η Apple δεν μπόρεσε να συνάψει, τότε, μια συμφέρουσα συνεργασία με την Mastercard. Παρόλα αυτά η σημερινή Apple Card θα κυκλοφόρησε στην αγορά σε συνεργασία με την Mastercard και την Goldman Sachs.