click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Οι 9 ρυθμίσεις του iPhone που σίγουρα δεν ξέρεις ότι υπάρχουν Pin Tweet Share

Οι 9 ρυθμίσεις του iPhone που σίγουρα δεν ξέρεις ότι υπάρχουν

20/01/2021
Αν έχεις iPhone ξέρεις πώς έχεις ένα εργαλείο στα χέρια σου με πολλές ρυθμίσεις που σου “λύνουν τα χέρια”. Είναι πολλοι όμως αυτοί που δεν γνωρίζουν όλες τις δυνατότητες του και εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες «κρυφές» και πολύ βολικές ρυθμίσεις που θα κάνουν τη χρήση του ακόμα πιο εύκολη, ασφαλή αλλά και πιο ενδιαφέρουσα.

1. Διατήρησε τα ηχητικά μηνύματα σε iMessage

Τα ηχητικά μηνύματα μεταξύ των iPhone σβήνονται μετά από 2 λεπτά.
Για να εμποδίσεις την αυτόματη διαγραφή τους:
 

  1. Πάτησε “Settings”
  2. Βρες το “Audio Messages” και πάτησε “Expire” και την επιλογή “Never”
     
2. Κάνε τα αρχεία σου να «αυτοκαταστραφούν» σε περίπτωση κλοπής

Υπάρχει μια ρύθμιση, που διαγράφει όλα τα αρχεία στο κινητό σου μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής του κωδικού. Μπορεί η απώλεια να ακούγεται τρομακτική, αλλά σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι το κινητό σου να βρίσκεται στα χέρια ενός ξένου και όχι της ανιψιάς σου. Αν σκεφτείς πως με την εισαγωγή λάθος κωδικού το κινητό κλειδώνει για 1’ ενώ μετά τις 6 προσπάθειες το κινητό κλειδώνει για 5 λεπτά, μετά τις 7 για 15 λεπτά και συνεχίζει αναλογικά… για να φτάσει κάποιος στις 10 απόπειρες χρειάζεται 3 ώρες. Αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις:
 

  1. Πάτησε “Settings”
  2. Βρες το “Touch ID & Passcode” και βάλε τον κωδικό σου
  3. Ενεργοποίησε το “Erase data”
     
3. Μπλόκαρε τα apps που ζητούν συνέχεια feedback

Το να κατεβάζεις ένα app και να σου ζητάει συνέχεια αξιολόγηση, μπορεί να είναι σημαντικό για τους δημιουργούς του, αλλά ενοχλητικό για τους χρήστες. Για να σταματήσεις τις αξιολογήσεις:
 

  1. Πάτησε τα “Settings” της εφαρμογής
  2. Πάτησε “iTunes & App Store”
  3. Απενεργοποίησε το “In-App Ratings & Reviews”
     
4. Μέτρησε τις διαστάσεις αντικειμένων

Αν δεν βρίσκεις το μέτρο, αλλά πρέπει να μάθεις τις διαστάσεις ενός αντικειμένου ή αποστάσεις, έχεις το Measure app για iOS 12, 13 και 14. Ακολούθησε τα εξής βήματα για χειροκίνητη μέτρηση:
 

  1. Άνοιξε την εφαρμογή “Measure App”
  2. Κούνησε το iPhone για αργή σάρωση της περιοχής μέχρι να εμφανιστεί ένας άσπρος κύκλος
  3. Ευθυγράμμισε τον κύκλο στο σημείο που θέλεις να ξεκινήσει η μέτρηση και άγγιξε το σύμβολο +
  4. Μετατόπισε αργά το iPhone προς το σημείο τερματισμού και μετά άγγιξε πάλι το + και η εφαρμογή θα υπολογίσει την απόσταση
     
5. Ρύθμισε τη δόνηση ανάλογα με το άτομο που σε καλεί

Μπορεί να έχεις ήδη διαφορετικό ringtone για όλη την οικογένεια, αλλά τι γίνεται όταν έχεις το κινητό στη δόνηση; Το iPhone φροντίζει ακόμα και τότε να ξέρεις ποιος σε καλεί, δημιουργώντας διαφορετική δόνηση για τις επαφές που θέλεις. Ενεργοποίησε το για τις κλήσεις σου:
 

  1. Πάτησε στα “Settings”
  2. Επίλεξε “Sounds & Haptics” και μετά “Ringtone” > “Vibration”
  3. Πάτησε στη δημιουργία νέας δόνησης “Create New Vibration” αγγίζοντας το κουμπί με όποιον τρόπο θέλεις για να διαμορφώσεις τον ήχο
  4. Πάτησε “Stop” και “Save” για να το αποθηκεύσεις
  5. Άνοιξε τις επαφές σου, επεξεργάσου αυτή που θέλεις με το “Edit” και διάλεξε τη δόνηση “Select Vibration” που μόλις δημιούργησες για ήχο κλήσης
     
6. Κρύψε προσωπικές φωτογραφίες

Σίγουρα υπάρχουν και ορισμένες φωτογραφίες που δεν θέλεις να πέσουν σε λάθος χέρια. Γι’ αυτό μπορείς να αποκρύψεις κάποιες με μια απλή ρύθμιση:
 

  1. Άνοιξε τις φωτογραφίες και το άλμπουμ που βρίσκονται
  2. Επίλεξε αυτές που θέλεις να κρύψεις
  3. Πάτησε το κουμπί κοινής χρήσης και επίλεξε απόκρυψη “Hide”
  4. Επιβεβαίωσε ότι θέλεις να αποκρύψεις το αρχείο
Φυσικά, μπορείς να τις επαναφέρεις από το “Hidden” αλμπουμ με αντίστοιχες ρυθμίσεις.
 
Και κάποια νέα features που ήρθαν με το iOS14

7. Ρύθμισέ το κινητό σου για να αναγνωρίζει ήχους

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το iPhone σου φροντίζει να έχεις έγκαιρη ενημέρωση. Αναγνωρίζει 14 περιβαλλοντικούς ήχους όπως το κλάμα μωρού, το κουδούνι της πόρτας, τον συναγερμό πυρκαγιάς και σε ειδοποιεί αμέσως για να βρίσκεσαι σε εγρήγορση.

Πχ. αν έχεις τα ακουστικά σου και ακούς δυνατά μουσική και χτυπήσει το κουδούνι, η μουσική διακόπτεται και το κινητό σου σε ειδοποιεί ότι έχει χτυπήσει το κουδούνι.

Θα βρεις το νέο χαρακτηριστικό στις ρυθμίσεις Settings > Accessibility > Sound Recognition και μέσω της επιλογής “Sounds” μπορείς να ενεργοποιήσεις αυτούς που θέλεις να αναγνωρίζει το κινητό σου.

8. Απενεργοποίησε το ξαφνικό φλας

Αν ενεργοποιήσεις το φλας του κινητού σε ακατάλληλη στιγμή, μπορείς να το απενεργοποιήσεις αμέσως, χωρίς να ψάχνεις το κουμπί. Απλώς σύρε ελάχιστα την οθόνη του κινητού προς τα αριστερά και πίσω προς τα δεξιά και θα κλείσει αυτόματα.

9. Κάνε διπλό κλικ στην πλάτη του για εύκολη πρόσβαση

Το Back Tap πιθανόν να το έχεις ακούσει. Πατώντας δύο ή τρεις φορές στο πίσω μέρος της συσκευής μεταβαίνεις εύκολα στις ρυθμίσεις ή στις εφαρμογές που θα επιλέξεις. Η νέα δυνατότητα μπορεί να βρεθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας Accessibility > Touch > Back Tap. Μπορείς να αναθέσεις στο iPhone σου 2 ενέργειες, ανάλογα με τον αριθμό των χτυπημάτων στο πίσω μέρος.