click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Οι παγίδες του καλοκαιριού για τα smartphones και πως να τις αποφύγεις Pin Tweet Share

Οι παγίδες του καλοκαιριού για τα smartphones και πως να τις αποφύγεις

13/08/2020

Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η αγαπημένη τους περίοδος, καθώς ο ήλιος, η παραλία, οι βουτιές, οι διακοπές είναι αυτά που οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε όλο το χρόνο. Μπορεί όμως καμιά φορά τα πράγματα να μην είναι τόσο ευχάριστα για το κινητό σου.

Από την υπερθέρμανση μέχρι τη βρεγμένη οθόνη, η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να φέρει το κινητό σου στα χειρότερά  του. Προετοιμάσου λοιπόν γι’ αυτά που φέρνει η καλοκαιρινή σεζόν και προστάτευσε το κινητό σου.

Ακολουθούν tips για να αντιμετωπίσεις τους 4 βασικούς εχθρούς του κινητού σου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ζέστη

Οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις ώρες που περνούν στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο φροντίζοντας να αποκτήσουν ένα εντυπωσιακό μαύρισμα. Αν και το καλοκαίρι μπορεί να επιθυμούμε την ζέστη του ήλιου στο δέρμα μας, δεν ισχύει το ίδιο και για το smartphone μας.

Τo κινητό σου δεν θα πρέπει να ξεπερνά την θερμοκρασία των 46 βαθμών Κελσίου. Εάν σου ακούγεται υπερβολικό θα πρέπει να γνωρίζεις πως αυτή είναι μια θερμοκρασία που εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί εάν η συσκευή μείνει εκτεθειμένη στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για παράδειγμα το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να αγγίξει εύκολα τους 38 βαθμούς Κελσίου σε μια απλά ζεστή ημέρα, φαντάσου τι θερμοκρασίες μπορούν να προκύψουν σε ένα καύσωνα! Το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου λειτουργεί σαν φούρνος, αναπτύσσοντας θερμοκρασίες αρκετά πιο υψηλές από αυτές που επικρατούν εξωτερικά.

Φρόντισε η συσκευή σου να βρίσκεται πάντα σε σκιερό σημείο ή κοντά σε κάτι δροσερό για να μην υπερθερμαίνεται. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην μπαταρία και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της. 

Σπορ

Το καλοκαίρι είναι λογικό πως όλοι θέλουν να γυμναστούν για να βγουν στην παραλία με ένα καλοσχηματισμένο κορμί. Ή ακόμη και στην παραλία υπάρχουν τόσα καλοκαιρινά σπορ που κάποιος μπορεί να επιλέξει να κάνει για να περάσει ευχάριστες καλοκαιρινές στιγμές.

Που βάζεις όμως την συσκευή σου όταν κάνεις κάποιο σπορ ή γυμνάζεσαι;

Εάν συνηθίζεις να ασκείσαι κρατώντας το smartphone στο χέρι σου ή την τσέπη σου (ακούγοντας μουσική, μιλώντας με κάποιον φίλο κτλ.) αυτός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να πέσει η συσκευή σου και να σπάσει ή ακόμη και να προκύψει κάποια βλάβη λόγω της εφίδρωσης του σώματος από την άσκηση.

Βεβαιώσου ότι προστατεύεις τη συσκευή σου με μια ανθεκτική θήκη ή ένα armband κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι η συσκευή σου θα είναι ασφαλής από μια ενδεχόμενη πτώση αλλά ταυτόχρονα θα την προστατέψει από την υγρασία που μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό της λόγω της έντονης εφίδρωσης.

Άμμος

Κάθε φορά που πάμε στην παραλία μεταφέρουμε λίγη από αυτή και στο σπίτι μας, είτε το θέλουμε είτε όχι. Η άμμος της θάλασσας όλοι γνωρίζουμε καλά πως έχει την ιδιότητα να εισχωρεί με ευκολία παντού. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό μας!

Εάν έχεις φροντίσει να βάλεις στην οθόνη της συσκευής σου ένα προστατευτικό τζάμι για να αποφύγεις γδαρσίματα και γρατσουνιές που μπορεί να προκληθούν από την τριβή με την άμμο, είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο. Βέβαια δεν είναι αρκετό για την πλήρη προστασία της συσκευής και στο εσωτερικό της. 

Εάν επενδύσεις σε μια ανθεκτική θήκη ή εάν κάθε φορά που πας στην παραλία κρατάς το κινητό σου μέσα σε ένα τσαντάκι που κλείνει αεροστεγώς, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να κρατήσεις με επιτυχία άμμο και σκόνη μακριά από το εσωτερικό της συσκευής σου.

Νερό

Το καλοκαίρι δεν μπορείς εύκολα να συγκρατήσεις την ορμή σου να κάνεις μια βουτιά για να δροσιστείς, σε όποια πισίνα ή παραλία και αν βρίσκεσαι. Θα πρέπει να θυμηθείς όμως να βγάλεις το κινητό από την τσέπη σου! 

Νερό θάλασσας, λίμνης, πισίνας, μπανιέρας… δεν έχει μεγάλη διαφορά. Το νερό και οποιοδήποτε άλλο υγρό δεν μπορεί ποτέ να είναι φιλικό προς τη συσκευή σου. 

Όταν ένα τηλέφωνο βραχεί, εσωτερικά μπορεί να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και οξείδωση στην μητρική πλακέτα. Και αυτό είναι κακό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο το νερό που σπέρνει τον όλεθρο στο εσωτερικό της συσκευής σου, όσο τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία που εμπεριέχει. Τα υγρά λειτουργούν ως αγωγοί ηλεκτρισμού και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στη συσκευή σου

Μπορείς να προβλέψεις την καταστροφή και για να την αποφύγεις να επενδύσεις σε μια ανθεκτική αδιάβροχη θήκη. Έτσι θα είσαι ξέγνοιαστος από την πιο ύπουλη αλλά και πιο συνηθισμένη παγίδα του καλοκαιριού. Εάν η συσκευή σου δεν αντισταθεί τελικά στη βουτιά, σκούπισέ την καλά και μην προσπαθήσεις να τη βάλεις σε λειτουργία καθώς μπορεί να προκαλέσεις βραχυκύκλωμα αλλά και μια ακόμη πιο σοβαρή βλάβη.

Η πιο ασφαλής λύση σε μια τέτοια την περίπτωση είναι να επισκεφτείς ένα κατάστημα iRepair όσο πιο άμεσα μπορείς και να το παραδώσεις στα έμπειρα χέρια των τεχνικών μας για να μπορέσει η συσκευή σου να επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργικότητα χωρίς προβλήματα.