click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Δουλεύεις στο σπίτι; Μάθε πώς να καθαρίζεις τις συσκευές σου. Pin Tweet Share

Δουλεύεις στο σπίτι; Μάθε πώς να καθαρίζεις τις συσκευές σου.

21/09/2020

Σήμερα, όλοι μιλούν για το remote working. Ελληνιστί τηλεργασία ή δουλειά από απόσταση. Ακούγεται challenging για κάποιους, είναι πιο αποτελεσματικό για άλλους, δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο και σίγουρα ήρθε για να μείνει, αφού απαντά στις ανάγκες της Covid-19 εποχής και τις δυνατότητες της digital γενιάς. 

Η έρευνα του Upwork μας δείχνει σε ποσοστά πώς έχει διαμορφωθεί το νέο εργασιακό μοντέλο το 2020, κάνοντας μια πρόβλεψη για τα επόμενα 5 χρόνια. 

«Key remote work» στατιστικά!

  • 65% αύξηση των επιχειρήσεων που θα έχουν μόνο remote workers μελλοντικά.
  • 48% των επιχειρήσεων αξιοποιούν τώρα freelancers.
  • 6/10 υπεύθυνους προσλήψεων πιστεύουν ότι οι remote ομάδες θα γίνουν σύντομα ο κανόνας. 

Φυσικά, η νέα πραγματικότητα πατάει πάνω στις δυνάμεις της τεχνολογίας

Έτσι, ανάμεσα στις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει το remote working, όπως: overloading, αδυναμία συγκέντρωσης, skype meetings με πιτζάμες, ξαφνικός ύπνος στον καναπέ ή αυθόρμητες επισκέψεις στο ψυγείο, βρίσκεται και μία ακόμα «παγίδα»: η καθαριότητα των συσκευών μας


 
Όταν δουλεύεις στο σπίτι πόσο συχνά καθαρίζεις τις συσκευές σου;

Σύμφωνοι, είσαι μέσα στο σπίτι και δεν νιώθεις την ανάγκη να τα καθαρίζεις συχνά. Όμως αν αναφέρουμε -εντελώς τυχαία- ότι ο Covid-19 μπορεί να ζήσει μέχρι και 96 ώρες πάνω στο κινητό σου, ίσως αλλάξεις γνώμη. Με τις παρακάτω «οδηγίες», θα αλλάξεις σίγουρα και τρόπους καθαρισμού! 

Όλα τα do’s and don’ts για να «λάμπουν» οι συσκευές σου!

#1 Smartphone & Tablets

Τι δεν πρέπει να κάνεις: να χρησιμοποιήσεις προϊόντα καθαρισμού επιφανειών όπως τζάμια. Μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στο “oleophobic”, το υλικό επίστρωσης της οθόνης των smart gadgets, ειδικό για να αντιμετωπίζει τα σημάδια από δαχτυλιές. 

Τι μπορείς να κάνεις: μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αντι-βακτηριακό υγρό μαντηλάκι, αν υπάρχουν λεκέδες ή υπολείμματα στη θήκη. Συνέχισε με ένα στεγνό πανί μικροϊνών ή πανάκι γυαλιών με λίγο οινόπνευμα (έως 70%) ανακατεμένο με νερό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις τη σκόνη ή τη βρωμιά απ’ την οθόνη. 

Για τις Apple συσκευές, η επίσημη οδηγία της εταιρίας είναι η χρήση προϊόντων με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη
 

Αν βέβαια κάθε φορά που βγαίνεις έξω, σκέφτεσαι τι μικροοργανισμούς επιστρέφεις μέσα με τη συσκευή σου, η τεχνολογία είναι πάλι ένα βήμα μπροστά: υπάρχει συσκευή καθαρισμού με UV light, το Sterilize Pro UV που βάζεις μέσα το smartphone σου και εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων σε μόλις 2 λεπτά

#2 Laptops

Τι δεν πρέπει να κάνεις: Να έχεις ανοιχτή τη συσκευή και συνδεδεμένη στην πρίζα. 

Τι μπορείς να κάνεις: χρησιμοποίησε ένα βαμβακερό απαλό πανί, ελαφρώς βρεγμένο με νερό, για να αφαιρέσεις τη σκόνη και τη βρωμιά από το πλαστικό καπάκι. Για το πληκτρολόγιο προτίμησε τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Εναλλακτικά ένα πινέλο make up ή μια μπατονέτα θα απομακρύνουν αποτελεσματικά τις βρωμιές από την επιφάνεια του πληκτρολόγιου.  

#3 Πληκτρολόγιο σε PC

Τι δεν πρέπει να κάνεις: Μην χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, αν δεν θέλεις να ρουφήξει και κανένα πλήκτρο.

Τι μπορείς να κάνεις: Μπορείς να περάσεις ένα βαμβάκι με λίγο οινόπνευμα (έως 70%) για να καθαρίσεις κάθε πλήκτρο. Για να διώξεις τα σκουπιδάκια ανάμεσα στα πλήκτρα, μπορείς να διπλώσεις ένα post-it στη μέση και να το σύρεις πολύ απαλά ανάμεσα τους. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζεις το λάπτοπ και το ανακινείς προσεκτικά, για να φύγουν όλες οι βρωμιές. 

Επίσης, να σε ενημερώσουμε ότι υπάρχει ειδικό Gel keyboard cleaner που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, για να δουλεύεις εσύ σε πιο καθαρό πληκτρολόγιο!
 
Λεπτομέρειες για τον καθαρισμό των ακουστικών σου έχουμε πει και στο παρελθόν, αλλά στο παρόν του 2020 καλό είναι να μη παραβλέπεις τον καθαρισμό σε USB/καλώδια με ένα αντι-βακτηριακό υγρό μαντηλάκι, τις gaming κονσόλες με βρεγμένο πανάκι σε νερό με οινόπνευμα (έως 70%) και αντίστοιχα την οθόνη του smartwatch και το λουράκι του με πανάκι και σαπουνόνερο, εφόσον είναι από ανθεκτικό υλικό όπως πλαστικό!


 
Τα Do’s and Don’ts για σένα που δουλεύεις απ’ το σπίτι.

Τι δεν πρέπει να κάνεις: Να αγνοείς τον καθαρισμό των συσκευών σου, γιατί έχεις κάθε μέρα επαφή μαζί τους. 

Τι μπορείς να κάνεις: Nα προμηθευτείς ένα πανάκι μικροϊνών, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.