click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Γιατί πρέπει να κάνεις τακτικά checkup στον υπολογιστή σου Pin Tweet Share

Γιατί πρέπει να κάνεις τακτικά checkup στον υπολογιστή σου

22/05/2020

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες στον υπολογιστή σου ένα ολοκληρωμένο checkup;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουν στο PC τη φροντίδα που χρειάζεται, όπως για παράδειγμα να διαγράψουν προγράμματα και αρχεία που δεν χρειάζονται,να κάνουν update στο software, να κάνουν έλεγχο για malware κλπ.

Μπορεί να φαίνεται μια αχρείαστη διαδικασία, ειδικά εάν δεν είσαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την τεχνολογία, αλλά ένα τακτικό checkup του υπολογιστή σου μπορεί να σε γλυτώσει από αρκετά έξοδα και άγχος στο μέλλον.

Ίσως να είσαι απ’ αυτούς που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή μέχρι να μην είναι πλέον λειτουργικός και απλά στο τέλος τον αντικαθιστούν με έναν καινούργιο. Με μια πρώτη σκέψη, ίσως αυτό να φαίνεται πιο εύκολο, ακόμη και φθηνότερο, όμως αν υπολογίσεις και το χρονικό και το οικονομικό κόστος θα καταλάβεις πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά αν με μια απλή πρόληψη μπορεί να γλυτώσεις από την όλη διαδικασία.

Σκέψου την τελευταία φορά που αντιμετώπισες πρόβλημα με το PC σου: ήσουν έτοιμος να παραδόσεις την παρουσίαση που ετοίμαζες όλο το βράδυ; Ή μήπως ήσουν έτοιμος να χαλαρώσεις βλέποντας Netflix μετά από μια κουραστική μέρα αλλά τελικά κατέληξες να βλέπεις μια μπάρα να φορτώνει ατελείωτα; Ακόμη χειρότερα, μπορεί να κράσαρε το PC σου την ώρα που μετέφερες αρχεία και να έχασες πολύτιμα έγγραφα της δουλειάς σου ή όλες τις φωτογραφίες από τις περσινές σου διακοπές. 

Μπορείς να χάσεις πολύ χρόνο σκεπτόμενος εάν γι’ αυτό φταίει το ότι γέμισε η μνήμη του υπολογιστή ή ότι έχει κολλήσει κάποιον ιό ή ακόμη και ότι το ίντερνετ είναι το αργό της υπόθεσης και δεν φταίει καν ο υπολογιστής. 

Το να γίνει αργός ο υπολογιστής σου ή να κρασάρει δεν είναι και το τέλος του κόσμου αλλά σίγουρα είναι αρκετά εύκολο να το αποφύγεις. Ένα καθιερωμένο checkup μπορεί να σε γλυτώσει από την καταστροφή του να χάσεις τον υπολογιστή και τα πολύτιμα αρχεία του αλλά και από το να ξοδέψεις επιπλέον χρήματα για να αγοράσεις έναν καινούργιο.

Το να αλλάζεις υπολογιστή δεν είναι πάντα εύκολη διαδικασία, ειδικά αν αναγκαστείς να το κάνεις σε μια απροσδόκητη στιγμή και δεν έχεις προνοήσει να έχεις κάνει back up των αρχείων σου.

Διατήρησε το PC σου σε καλή κατάσταση

Σε ένα checkup δεν αρκεί μόνο να τακτοποιήσεις τα αρχεία και τους φακέλους σου. Με το να καθαρίσεις τις θύρες, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό του θα του επιτρέψεις να είναι για μεγαλύτερο διάστημα λειτουργικό και θα αποφύγεις προβλήματα όπως η υπερθέρμανση.

Ένα checkup στον υπολογιστή μπορεί να σου γλυτώσει χρήματα

Πόσο κοστίζει να φτιάξεις ένα αργό PC; Αυτό εξαρτάται από το μοντέλο του και το τι χρειάζεται για να επανέλθει στην κανονική του ταχύτητα και λειτουργία. Στα iRepair η βελτίωση του υπολογιστή κοστίζει μόλις 35€ ενώ οι περισσότερες αναβαθμίσεις δεν ξεπερνούν τα 100€. Από την άλλη, για να αγοράσεις ένα καινούργιο μοντέλο θα στοιχίσει σίγουρα 500€ ίσως και περισσότερα.

Βάλε στο πρόγραμμά σου ένα τακτικό check up για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις και τα περιττά έξοδα και να εξασφαλίσεις πως ο υπολογιστής σου δεν θα σε εγκαταλείψει πριν την ώρα του.