click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Η διαφήμιση σταθμός της Apple από το 1984 Pin Tweet Share

Η διαφήμιση σταθμός της Apple από το 1984

12/09/2019

Το «1984» ήταν το διαφημιστικό της Apple που παρουσίαζε τον υπολογιστή Macintosh στο καταναλωτικό κοινό και προβλήθηκε στις διαφημίσεις της τρίτης περιόδου του τελικού του Αμερικάνικου Super Bowl (τον αγώνα με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Αμερική ετησίως).

Στο σποτ φαίνεται μια νεαρή κοπέλα (η οποία συμβολίζει το Macintosh) που σπεύδει να σώσει την ανθρωπότητα από τον κομφορμισμό (ή αλλιώς τον Big Brother που βλέπουμε στη διαφήμιση), δηλαδή την τάση του ανθρώπου να θέλει να μιμείται αυτά που κάνουν οι περισσότεροι γύρω του. Αυτές οι εικόνες ήταν μια παραπομπή στο μυθιστόρημα του George Orwell, “1984”, το οποίο περιγράφει ένα δυστοπικό μέλλον που κυβερνάται από έναν τηλεοπτικό «Big Brother».

Ενώ στην αρχή υπήρξε θέμα διαμάχης εντός της Apple για τον αν θα επιλεχθεί αυτό το διαφημιστικό, ο Steve Jobs πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αποφάσισε υπέρ του. Το σποτ εν τέλη χαρακτηρίστηκε αριστούργημα και το 1995 προστέθηκε στο Hall of Fame, ενώ το Advertising Age το κατέταξε στη λίστα της με τα 50 καλύτερα διαφημιστικά που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Ακολουθεί ολόκληρο το σποτ: