click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Ένα Apple Watch «τρέχει» λογισμικό Mac του 1996! Pin Tweet Share

Ένα Apple Watch «τρέχει» λογισμικό Mac του 1996!

10/11/2015

Τότε που η Apple έφτιαχνε τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές – που από άποψη όγκου έπιαναν σημαντικό χώρο μέσα σε ένα δωμάτιο – είναι εντυπωσιακό το πώς η εταιρία μπόρεσε να δημιουργήσει τέτοιες μικρές και συμπαγείς συσκευές. Κανείς από αυτούς που τότε ασχολούνταν με την ανάπτυξη του Mac OS θα πίστευε πως μερικές δεκαετίες αργότερα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φορέσουν έναν υπολογιστή στον καρπό τους. 

Χάρη σε ένα έξυπνο hacking από έναν προγραμματιστή, το Mac OS έρχεται από το παρελθόν, στο μέλλον. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Mini vMac, ο προγραμματιστής κατάφερε να συρρικνώσει το 19 χρόνων παλιό λειτουργικό σύστημα Mac OS 7.5.5 και να το «τρέξει» σε ένα Apple Watch. 

Το Apple watch που τρέχει το λειτουργικό σύστημα OS2, πάει πίσω στον χρόνο με αυτό το λειτουργικό σύστημα που πρωτοεμφανίστηκε το 1996. Το Mac OS 7.5.5 ήταν μια από τις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος 7 και χρειαζόταν ένας PowerPC για να το «τρέξει». Στη δεκαετία του 90 αυτό θα σήμαινε ότι χρειαζόταν ένα ογκώδη, βαρύ και άβολο υπολογιστή για να λειτουργήσει το OS, αλλά από τότε η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλα και σημαντικά βήματα.

Φυσικά, επειδή ένα Apple Watch μπορεί να «τρέξει» έναν μακρινό OS πρόγονο του αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος για να το κάνει καθώς το λειτουργικό σύστημα στην ουσία είναι δεν έχει καμία χρήση στην οθόνη αφής του Apple Watch. Ξεκινάει και φορτώνει την επιφάνεια εργασίας και αυτό είναι όλα όσα μπορεί να κάνει καθώς η διεπαφή αφής δεν ήταν ψηλά στην λίστα των προγραμματιστών των 90s.