click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
How to: Σύνδεση κινητού με τηλεόραση Pin Tweet Share

How to: Σύνδεση κινητού με τηλεόραση

02/06/2021
Θέλεις να δεις netflix από κινητό σε τηλεόραση και έχεις κάθε δικαίωμα. Εμείς θα σου προτείνουμε και έναν οδηγό για να επιτύχεις σύνδεση κινητού με τηλεόραση, γρήγορα και χωρίς να «μπελαλίδικες» διαδικασίες. 

Πώς συνδέω το κινητό με την τηλεόραση ασύρματα;
 

Σύνδεση κινητού με Smart TV

Αν έχεις έξυπνη τηλεόραση, όλα γίνονται πολύ εύκολα, χωρίς να μπλέκονται καλώδια στα πόδια σου. Μόνη προϋπόθεση για τη σύνδεση κινητού με tv είναι να υποστηρίζεται το DLNA ή το Miracast/AirPlay. Πάμε να δούμε τις επιλογές που έχουμε για ασύρματη σύνδεση τηλεόρασης με κινητό:

DLNA
Με DLNA ουσιαστικά μπορείς να κάνεις streaming χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή. Αυτά που ξεχωρίζουμε είναι το Case to TV που θα σου εμφανίσει έναν browser για να παίζεις όποιο βίντεο θέλεις στην τηλεόραση, το DLNΑ browser, το Web Video Cast για iOS και Android, το Hi-Fi Cast + DLNA για Android και το Kodi για iOS και Android

Miracast/AirPlay
Η δεύτερη επιλογή είναι ενσωματωμένη στο κινητό σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδεθείς στο οικιακό δίκτυο και να βρεις στο μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασης την λειτουργία της ασύρματης προβολής π.χ. “Screen Mirroring”. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρεις την ίδια λειτουργία που έχει το κινητό σου με το ίδιο πρότυπο π.χ. “Screen Mirroring” και να το ενεργοποιήσεις. Αυτό θα βρει τη συμβατή συσκευή για να συνδεθεί με την οθόνη της τηλεόρασης. Σε αυτή τη διαδικασία το μόνο μικρό εμπόδιο είναι το όνομα του προτύπου της τηλεόρασης σου π.χ. αν είναι LG είναι “SmartShare”, η Samsung ως “Smart View” κτλ. 
 

Αυτή η λειτουργία σύνδεσης ονομάζεται Miracast στις Android συσκευές και AirPlay στις iOS. Το καλό νέο για τα iPhone είναι πως στις νεότερες τηλεοράσεις LG, Sony ή Samsung πλέον η λειτουργία AirPlay2 είναι ενσωματωμένη και έτσι μπορείς μέσω του AirPlay να συνδέσεις iPhone με τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεσαι Apple TV. Δοκίμασέ το!

1. Συνδέεις iPhone με Smart TV συμβατή με AirPlay 2
2. Ανοίγεις κέντρο ελέγχου και βρίσκεις Κατοπτρισμός οθόνης
3. Συνδέεις με Smart TV συμβατή με AirPlay 2 και βάζεις PIN
 

Ασύρματη σύνδεση τηλεόρασης με κινητό μέσω Chromecaste

Μία all time classic λύση είναι το Google Chromecast που παίζει και σε iOS και σε Android. Γι’ αυτό θα χρειαστείς μια συσκευή chromecast που ουσιαστικά συνδέει την τηλεόρασή σου και της χαρίζει πρόσβαση στο internet. Μετά κατεβάζεις το Google Home στο κινητό σου και το συγχρονίζεις με “Cast screen/audio” ρύθμιση και είσαι ready. Μπορεί βέβαια το chromecast να υπάρχει ήδη στην TV σου, ίσως στο soundbar και να μη χρειαστεί να κάνεις επιπλέον έξοδα για να αγοράσεις τη συσκευή. 

Ενσύρματη σύνδεση: καλώδιο hdmi απο κινητο σε τηλεόραση

Καταρχάς είναι μύθος ότι το HDMI είναι το καλώδιο που συνδέει κινητό με τηλεόραση. Χρειάζεται και καλώδιο και έναν αντάπτορα ως «γέφυρα» επικοινωνίας.

Τώρα, αν η τηλεόρασή σου είναι παλιά και δεν υποστηρίζει πρότυπο HDMI, αλλά  DisplayPort, DVI ή VGA, τότε μάλλον θα χρειαστείς ένα καλώδιο slimport.

Αν η τηλεόραση σου είναι πιο καινούργια και έχεις ήδη HDMI, σου λείπει ο FoneFX Αντάπτορας Type-C σε HDMI 3 σε 1. Έχει θύρα HDMI για να συνδέσεις το κινητό σου με Xbox, οθόνη ή τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται πρόγραμμα εγκατάστασης, χάρη στην λειτουργία plug-and-play. Ο αντάπτορας αυτός έχει τιμή 24.99€ και θα είναι ένα πραγματικό πολύ-εργαλείο στα χέρια σου, αφού έχει και δύο USB θύρες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις ακόμα και σύνδεση κινητού με τηλεόραση όχι smart. Άλλωστε, έχει το κινητό σου όλη την «εξυπνάδα» που χρειάζεται και το iRepair E-shop τα αξεσουάρ για να το πραγματοποιήσει. Καλό streaming!