click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
10 τρόποι που η τεχνολογία μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή στο σπίτι Pin Tweet Share

10 τρόποι που η τεχνολογία μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή στο σπίτι

07/04/2020

Αυτήν την περίοδο όλοι γνωρίζουν το σοβαρό λόγο που χρειάζεται να παραμένουν στο σπίτι. Μπορεί οι κοινωνικές μας επαφές να έχουν περιοριστεί, αλλά η τεχνολογία μας βοηθά να τις διατηρούμε ενεργές. Το social media είναι εκεί για να επικοινωνούμε με τους φίλους μας και να απσχολούμαστε βλέποντας πράγματα που μας ενδιαφέρουν (ή και κάποια που δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου!)  

Διασκεδαστικό και εθιστικό, το διαδραστικό Τικ Τοκ, δεν λέμε,  εάν ειδικά κάποιος το’χει με τις χορευτικές φιγούρες και την παρωδία, είναι ιδανικό για χάσιμο χρόνου. Πώς αλλιώς όμως η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να διασκεδάσουμε και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας στο σπίτι; 

1. Κάνε πάρτυ στο Netflix

Ήξερες οτι ο Google Chrome διαθέτει το Netflix Party extension; Κι όμως ναι, και είναι και μια πολύ ωραία ιδέα για να κάνεις μαραθώνιους ταινιών ή να ανακαλύπτεις μια καινούργια σειρά και να την τελειώνεις μέσα σε μια μέρα, αλλά είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό να τα κάνεις όλα αυτά μαζί με τους φίλους σου! Το extension αυτό όχι μόνο συγχρονίζει την ταινία ή τη σειρά για να την παρακολουθείς ταυτόχρονα με τους φίλους σου, διαθέτει ακόμη και ομαδικό chat για να μπορείτε να σχολιάζετε αυτό που παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο.

2. Δώσε ραντεβού με τους δικούς σου για να φάτε ή να πιείτε μέσω FaceTime

Αντί να φας μόνος σου το βραδινό σου, κανόνισε να φας μαζί με ένα φίλο σου μέσω FaceTime. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε μαζί και την ίδια συνταγή όσο κάνετε video κλήση. Ακόμη, μπορείς να οργανώσεις happy hour μέσω βίντεο κλήσης με την παρέα σου και να πιείτε το κρασάκι ή το cocktail σας όσο συζητάτε τα νέα σας.

3. Παρακολούθησε μια virtual συναυλία

Μιας και τα περισσότερα μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες αυτή τη στιγμή έχουν ακυρωθεί, πολλοί μουσικοί κάνουν παραστάσεις μέσω live video από το σπίτι τους για να ψυχαγωγούν τους fans τους.

Πολλά μπαρ επίσης οργανώνουν live video στα social media με τους Djs τους για να μας κρατούν παρέα τα Σαββατοκύριακα με τις αγαπημένες μας μουσικές.

Υπάρχει ακόμη το Squad, μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να κάνεις screenshare με ένα φίλο σου και να παρακολουθήσετε παρέα μια συναυλία. Τουλάχιστον έτσι γλυτώνεις το στρίμωγμα και την ακριβή μπύρα!

Μπορείς να μπεις στο NPR για να βρεις μια λίστα με όλες τις προγραμματισμένες virtual συναυλίες.

4. Κάνε digital tour σε μουσεία

Λόγω του ιού όλα τα μουσεία έχουν κλείσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τα επισκεφτείς! Τα περισσότερα από τα πιο γνωστά μουσεία έχουν προνοήσει και παρέχουν δωρεάν online πλοήγηση στους χώρους τους. Μπορείς να δεις το μουσείο του Λούβρου ή το Βρετανικό μουσείο ακόμη και μουσεία που βρίσκονται σε άλλη ήπειρο, όπως το μουσείο του Salvador Dali στο Μαϊάμι!

5. Κάνε online μαθήματα μαγειρικής

Τώρα που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μπορείς να αναπτύξεις τις μαγειρικές σου δεξιότητες και γιατί όχι, να κάνεις ακόμη και μαθήματα μαγειρικής. 
Μπορείς να βρεις πολλές από τις συνταγές του Άκη online ή ακόμη και να ακολουθήσεις το πολύ δημοφιλές profile του σεφ Antoni Porowski στο Instagram, καθώς έχει ξεκινήσει την προβολή της σειράς με τίτλο “Quar Eye: Cooking Lessons in Quarantine”.

6. Παίξε online παιχνίδια με τους φίλους σου

Σχέδον όλα τα επιτραπέζια ή τα παιχνίδια με χαρτιά που μπορείς να σκεφτείς υπάρχουν σε online πλατφόρμες για να παίξεις με τους φίλους σου. Ακόμη και το Facebook έχει πολλά παιχνίδια στα οποία μπορείς να κάνεις challenge ένα φίλο και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

7. Κάνε γυμναστική

Μπορεί τα γυμναστήρια να έχουν κλείσει αλλά τα περισσότερα από αυτά παρέχουν προγράμματα γυμναστικής για το σπίτι, ακόμη και online sessions!

Μπορείς να βρεις online προγράμματα για yoga, pilates ακόμη και crossfit. Στη σελίδα του γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ με μια μικρή συνδρομή μπορείς να κάνεις live μαθήματα με δάσκαλο και να κάνεις παράλληλα γυμναστική με τους φίλους σου.

8. Έλα σε digital επαφή με τους γείτονές σου

Αν νιώθεις ότι έχεις χάσει επαφή με τα δρώμενα της γειτονιάς μια καλή επιλογή είναι το Nextdoor, μια εφαρμογή που επιτρέπει να μιλάς με τους γείτονές σου, να ξεκινάς συζητήσεις, να σχολιάζεις τα τοπικά νέα ακόμη και να προτίνεις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς και μπορεί να φανούν χρήσιμες για τους γείτονές σου. 

9. Κάνε εθελοντισμό

Υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες που σου δίνουν τη δυνατότητα να γίνεις εθελοντής χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι.

Κάποιες από αυτές είναι το Volunteer Match, το Idealist.org, DoSomething.org, LiveYourDream.org, το site του Ερυθρού Σταυρού κ.α.

10. Μάθε κάτι καινούργιο

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις Γαλλικά που ήθελες απο πάντα; Ή να αναπτύξεις τις καλιτεχνικές σου δεξιότητες; Ή να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού; Ή να μάθεις παραπάνω για κάτι που σε ενδιαφέρει; Ναι τώρα είναι η ώρα γιατί τώρα έχεις τον χρόνο. Δεκάδες ιστοσελίδες προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα εντελώς δωρεάν (ή εν μέρει δωρεάν) για όλους, σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων, όπου ο καθένας μπορεί να εγγραφεί και να τα παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό.

Μπες και αναζήτησε μαθήματα στο Coursera, FutureLearn, Udemy, MIT Open CourseWare, Udacity, CodeAcademy κ.α οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες!

Ο Αριστοτέλης είχε πει πως «ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και για να ευημερεί πρέπει να αισθάνεται μέρος ενός όλου, ενός κοινωνικού συνόλου». Σίγουρα το να κάνεις όλα τα παραπάνω σε live τόπο και χρόνο είναι καλύτερο από το να τα κάνεις πίσω από μια οθόνη, αλλά δεν παύει να είναι ένας τρόπος να έρθεις κοντά με τους αγαπημένους σου ή ακόμη και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες την ευκαιρία να το κάνεις!