click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Μπορεί ένα smartphone να χαλάσει από τον καθαρισμό; Pin Tweet Share

Μπορεί ένα smartphone να χαλάσει από τον καθαρισμό;

19/03/2020

Όλοι οι κατασκευαστές κινητών προειδοποιούν για τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε διότι θέλουν να αποφύγουν την καταστροφή της ολεοφοβικής επίστρωσης που διαθέτουν οι επιφάνειες των smartphone. Πρόκειται για μια προστατευτική επίστρωση που απωθεί το νερό και τη λιπαρότητα (πχ δαχτυλιές).

«Καθαριστικά προϊόντα με διαβρωτικά υλικά θα απομακρύνουν την ολεοφοβική επικάλυψη και μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές στο iPhone σου» γράφει χαρακτηριστικά η Apple στο site της.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση μην αποπειραθείς να καθαρίσεις το κινητό σου με χλωρίνη, καθαριστικό τζαμιών, καθαριστικό μπάνιου, πιάτων ή ακόμη και ασετόν. 

Η ολεοφοβική επίστρωση των smartphone απομακρύνεται έτσι κι αλλιώς με το πέρασμα του χρόνου και τη χρήση τους αλλά είναι κρίμα να την απομακρύνουν τα ισχυρά καθαριστικά πολύ νωρίτερα καθώς χωρίς αυτήν οι δαχτυλιές και οι λεκέδες φαίνονται ακόμη πιο έντονα.
 

Μπορείς να καθαρίσεις το κινητό σου με αντισηπτικά μαντηλάκια ή σύμφωνα με τους κατασκευαστές των smartphone μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρώς νωπό πανί από μικροίνες βουτηγμένο σε σαπουνόνερο.

Τα καθαριστικά αυτά όμως ελοχεύουν άλλο κίνδυνο, αυτόν του βραχυκυκλώματος. Πρέπει να είσαι απολύτως βέβαιος πως είτε το μαντηλάκι είτε το πανάκι που χρησιμοποιείς είναι ελαφρώς νωπά και πως δεν θα περάσει υγρασία στις εσοχές του κινητού για να το βραχυκυκλώσει. 

Ευτυχώς η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως μας προσφέρει και έναν ακόμη, εναλλακτικό τρόπο απολύμανσης του κινητού μας που είναι εντελώς ασφαλής και δεν πρόκειται να βλάψει σε καμία περίπτωση τη συσκευή μας. 

Πρόκειται για τη χρήση της ακτινοβολίας UV-C η οποία απομακρύνει το 99,9% των βακτηριδίων από τις επιφάνειες του smartphone. Απλά τοποθετείς το κινητό σου στην συσκευή ειδικής τεχνολογίας αποστείρωσης Sterilize Pro και σε μόλις 2 λεπτά είναι καθαρό και ασφαλές ξανά για χρήση.

Αν δεν θες να μπλέξεις με καθαριστικά και το φόβο να κάνεις ζημιά στη συσκευή σου μπορείς να βρεις την εναλλακτική μέθοδο απολύμανσης του smartphone σου δωρεάν σε όλα τα καταστήματα iRepair.