click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς να δημιουργήσεις GIFs με το κινητό σου Pin Tweet Share

Πώς να δημιουργήσεις GIFs με το κινητό σου

23/01/2020
Σε όποιο news feed και αν κάνεις scroll, θα συναντήσεις σίγουρα αρκετά GIFs: αυτά τα βίντεο που διαρκούν μόλις μερικά δευτερόλεπτα και είναι συνήθως πολύ ευχάριστα να βλέπεις.

Υπάρχουν αμέτρητα διαθέσιμα GIF’s online αλλά και το να δημιουργήσεις το δικό σου είναι εξαιρετικά απλό. 

Ακολουθούν οδηγίες για να δημιουργήσεις το δικό σου GIF εύκολα, γρήγορα, δωρεάν και κατευθείαν απ’ το κινητό σου!

Πώς να δημιουργήσεις GIF με το iPhone σου

Αν χρησιμοποιείς iPhone 6s ή μεταγενέστερο, μπορείς να δημιουργήσεις GIF’s με τις Live Photos. 

Πώς ξέρεις ότι βγάζεις Live Photo; Δες το μικρό εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη σου όταν έχεις ανοιχτή την κάμερα. Όταν είναι ενεργοποιημένο είναι κίτρινο ενώ όταν είναι απενεργοποιημένο, λευκό, με μια έξτρα, διαγώνια γραμμή.

Αφού βγάλεις τη φωτογραφία σου βρες τη στο gallery και κάνε swipe up. Διάλεξε είτε το Loop είτε το Bounce και δημιούργησε το GIF σου.
 

Πώς να δημιουργήσεις GIF σε Android

Αν χρησιμοποιείς μοντέλο Pixel του 2017 η μεταγενέστερο μπορείς να δημιουργήσεις απευθείας GIF με το κινητό σου.

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχεις ανανεώσει το λογισμικό σου στην τελευταία έκδοσή του για να έχεις πρόσβαση στις Motion Photos. Άνοιξε τις ρυθμίσεις τις κάμερας πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι στην πάνω αριστερή γωνία του photo app. Από εκεί ενεργοποίησε το Motion photo και έπειτα τράβα τη φωτογραφία σου.
 

Για να μετατρέψεις τη Motion photo σε GIF άνοιξε τις Google Photos και επέλεξε τη Motion Photo που θες να μετατρέψεις. Πάτα το εικονίδιο με τις τρεις τελείες και επέλεξε το Export.
 
Μπορείς να επιλέξεις πως θες να κάνεις export τη Motion Photo σου, επομένως λοιπόν πάτησε την επιλογή GIF. Όταν η μετατροπή είναι έτοιμη θα λάβεις και μια ειδοποίηση.
 
Πώς να δημιουργήσεις GIF μέσω app

Αν δεν χρησιμοποιείς iPhone ή Pixel μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή. Δοκίμασε λοιπόν την GIPHY Cam με την οποία δημιουργείς εύκολα τα GIFs σου και μπορείς να τους προσθέσεις ακόμη και ειδικά εφέ.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iPhone και Android και μπορείς να κάνεις εγγραφή μέσω των social media account σου.

Θα χρειαστεί να δώσεις στην εφαρμογή πρόσβαση στην κάμερα και στο photo library και όταν θα δημιουργείς τα GIFs θα έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις και φίλτρα αν το επιθυμείς. Αφού τελειώσεις τη επεξεργασία κάνε save και βρες το GIF σου στο photo app.