click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Βράχηκε το laptop; Στα iRepair έχουμε τη λύση Pin Tweet Share

Βράχηκε το laptop; Στα iRepair έχουμε τη λύση

03/12/2019
Έριξες καφέ, χυμό ή απλά ένα ποτήρι νερό πάνω στο laptop σου; Μην πανικοβάλλεσαι, στα iRepair το επισκευάζουμε και αυτό! Υπάρχουν όμως και ένα δύο πραγματάκια που μπορείς να κάνεις εσύ προτού το πας για επισκευή για να αυξηθούν οι πιθανότητες της συσκευής σου να σωθεί.

Η πρώτη κίνηση αν σου πέσει το υγρό πάνω στο laptop είναι να βεβαιωθείς πως τα χέρια σου και το on/off κουμπί της συσκευής είναι στεγνά και απενεργοποίησέ το άμεσα – όχι με τον κλασικό τρόπο που το κάνεις πάντα αλλά με τον άμεσο: πάτησε παρατεταμένα το κουμπί on/off για να απενεργοποιηθεί πλήρως σε μερικά δευτερόλεπτα. 

Έπειτα, σκούπισέ το με μια πετσέτα και αποσυνέδεσε το από το φορτιστή του και κατ’ επέκταση την πρίζα. Αν έχεις τη δυνατότητα αφαίρεσε του και την μπαταρία.

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω, για να αποφύγεις το βραχυκύκλωμα, αποσυνέδεσε οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα έχεις στο laptop σου όπως ποντίκι, καλώδια, USB κλπ

Τέλος, καλό είναι να το τοποθετήσεις τελείως ανοιχτό επάνω σε μια πετσέτα με τα πλήκτρα και την οθόνη του να κοιτούν προς τα κάτω. Άφησέ το σε αυτή τη θέση μέχρι να καταφέρεις να το φέρεις σε ένα κατάστημα iRepair για τεχνικό έλεγχο.

Τα υγρά με τις ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι συνήθως καλός συνδυασμός. Μια μικρή ποσότητα υγρού μπορεί να καταστρέψει τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει και μια σοβαρή ηλεκτροπληξία αν δεν είσαι προσεκτικός γι’ αυτό μην χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου μέχρι να σιγουρευτείς πως όλα έχουν στεγνώσει. 

Στα iRepair πραγματοποιούμε επαγγελματικό καθαρισμό laptop και εξασφαλίζουμε πως ο υπολογιστής σου θα είναι ξανά λειτουργικός άμεσα ακόμη και αν βραχεί!