click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Πώς θα σώσεις ένα βρεγμένο MacBook Pin Tweet Share

Πώς θα σώσεις ένα βρεγμένο MacBook

25/07/2019

Το ατύχημα έχει συμβεί. Κάθεσαι στο γραφείο σου, ή συνήθως αυτές τις μέρες δίπλα σε μια πισίνα απολαμβάνοντας τον παγωμένο σου καφέ μαζί με το Macbook σου και κάνεις μια απότομη κίνηση. Απλώνεται το χέρι σου και κατά λάθος ρίχνεις το ποτήρι με το νερό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο laptop σου. Δεν προέβλεψες ούτε πρόλαβες αυτή την καταστροφή και βρίσκεσαι τώρα σαστισμένος μπροστά στο συμβάν που δεν μπορείς να αποτρέψεις.

Η πρώτη αντίδραση: ΠΑΝΙΚΟΣ.

Θα σου δώσουμε μερικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις άμεσα ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να επιβιώσει το MacBook σου.

1. Εάν έριξες οποιοδήποτε υγρό πάνω στο MacBook το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποσυνδέσεις τη συσκευή σου από την παροχή ρεύματος. Βγάλε το από την πρίζα, αφαίρεσε το καλώδιο. 

2. Κλείσε τον υπολογιστή σου. Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά βλέπουμε να γίνεται το αντίθετο.

3. Κρατώντας ανοιχτά σε απόσταση την οθόνη από το πληκτρολόγιο αναποδογυρίσε το MacBook. Αυτό το κάνεις με την ελπίδα να προλάβεις το υγρό να μην εισχωρήσει ακόμη πιο βαθιά στο εσωτερικό του υπολογιστή και να φτάσει στην μητρική πλακέτα. Κρατήσε την οθόνη ανοιχτή ώστε το υγρό να μην λιμνάσει και στεγνώσει στο εσωτερικό της. 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

4. Αφαίρεσε την μπαταρία. Η μπαταρία μπορεί να έχει συγκρατήσει ρεύμα και θέλεις να κόψεις κάθε επαφή με οποιαδήποτε πηγή ηλεκτρισμού όσο πιο σύντομα είναι δυνατό. 

5. Κρατώντας το MacBook συνεχώς ανάποδα, σκούπισε το σχολαστικά με απορροφητικό χαρτί.

6. Mετά από αυτά τα βήματα μην προσπαθήσεις σε καμία περίπτωση να ενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου για τις επόμενες 12-48 ώρες. Φέρε το MacBook σε ένα κατάστημα iRepair όσο πιο σύντομα είναι δυνατό για να δεχτεί επαγγελματική φροντίδα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επιπλέον βλάβη.

Εάν ακολουθήσεις τα παραπάνω απλά βήματα, αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες να «σώσεις» το MacBook σου. Με γρήγορες κινήσεις, λίγη καλή τύχη και θετική ενέργεια μπορεί να καταφέρεις να βοηθήσεις σημαντικά στη διάσωση του υπολογιστή σου. Σε παρόμοια ατυχή περιστατικά με υγρό, το πιο σημαντικό είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος που θα ωφελήσει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του MacBook σου. 

Δεν προτείνουμε να βάλεις το Macbook σου μέσα σε ρύζι καθώς αυτό θα αφήσει υπολείμματα σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Στα iRepair αναλαμβάνουμε την επαγγελματική φροντίδα το laptop σου ώστε να καθαριστεί σωστά αλλά και να επισκευάσουμε με επιτυχία μια ενδεχόμενη βλάβη στην μητρική πλακέτα. Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία κάλεσε σε ένα κατάστημα iRepair για να μιλήσεις απευθείας με έναν τεχνικό μας.