click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
iPhone SE: Πόσο αντέχει μέσα στο νερό; [video] Pin Tweet Share

iPhone SE: Πόσο αντέχει μέσα στο νερό; [video]

15/04/2016

Ένα τεστ δοκιμάζει ταυτόχρονα ένα iPhone 5S, ένα iPhone 6S ένα iPhone SE βυθίζοντας τα σε δοχεία με νερό. Η Apple έχει κάνει προσπάθειες να κάνει τα iPhone 6S και 6S Plus πιο ανθεκτικά στο νερό κι αν και οι φήμες θέλουν το επερχόμενο iPhone 7 να είναι αδιάβροχο, μέχρι σήμερα κανένα μοντέλο δεν διαθέτει IP πιστοποίηση.

Παρομοίως και με το ολοκαίνουργιο iPhone SE που φαίνεται και αυτό να έχει αντοχή στο νερό καθώς η Apple έχει ενισχύσει την προστασία στις συνδέσεις, στη μητρική πλακέτα, στην κάμερα και στα κουμπιά αυξομείωσης ήχου ωστόσο δεν έχει ενισχύσει την προστασία από νερό σε βάση σύνδεσης, LCD digitizer και μπαταρία.

Το iPhone 5S έδειξε να δυσκολεύεται και στα πρώτα 5 λεπτά βρέθηκε εκτός λειτουργίας όσο το iPhone 6S και iPhone SE συνέχιζαν κανονικά. Σε κάποιο σημείο παρατηρούμε την οθόνη του iPhone SE να σβήνει αλλά στη συνέχεια φάνηκε ότι το χρονόμετρο του συνέχισε να λειτουργεί και να καταγράφει κανονικά. 

Το video δείχνει ότι μετά από μια ώρα βύθισης στο νερό, iPhone 6S και iPhone SE κατάφεραν να επιζήσουν και να δείχνουν πως λειτουργούν κανονικά. Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη ποσότητα του νερού που κατάφερε να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους και τις βλάβες που μπορεί να προκύψουν στη συνέχεια στην ορθή λειτουργία των συσκευών καθώς η Apple δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι τελευταία της μοντέλα είναι αδιάβροχα ή ανθεκτικά στο νερό.