click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
iPhone 6/Plus: Πρόβλημα με γκρίζα γραμμή και οθόνη που δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα Pin Tweet Share

iPhone 6/Plus: Πρόβλημα με γκρίζα γραμμή και οθόνη που δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα

25/08/2016

Δραματικά αυξανόμενος φαίνεται να είναι ο αριθμός των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus που η οθόνη τους δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα. Σύμφωνα με δημοσιεύεις χρηστών στο forum της Apple φαίνεται πώς το πρόβλημα έχει διογκωθεί, αν και ήταν υπαρκτό από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας των μοντέλων.

Το πρόβλημα εμφανίζεται σε συσκευές iPhone 6 και το iPhone 6 Plus όπου στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μια γκρίζα οριζόντια γραμμή που τρεμοπαίζει ενώ ταυτόχρονα η οθόνη σταματά να ανταποκρίνεται στο άγγιγμα του χρήστη. 

Δείτε το πρόβλημα στο παρακάτω video:

Στα καταστήματα iRepair έχουν επισκευαστεί ήδη εκατοντάδες συσκευές που εμφάνιζαν το παραπάνω πρόβλημα, αλλά τώρα το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς οι χρήστες αναφέρουν τόσα πολλά περιστατικά που φτάνουν σε διαστάσεις επιδημίας.

Αρχικά, οι χρήστες παρατηρούν μια γκρίζα γραμμή που τρεμοπαίζει στο πάνω μέρος της οθόνης τους. Στρίβοντας το τηλέφωνο σε άλλη θέση ή ασκώντας κάποια πίεση στην οθόνη, η γκρίζα γραμμή μπορεί να εξαφανιστεί. Ωστόσο είναι προσωρινό καθώς μετά από μια σύντομη ύφεση, η «ασθένεια» χειροτερεύει και η γκρίζα γραμμή εξαπλώνεται. Η οθόνη αφής αρχίζει και «κολλάει» έως ότου χάσει εντελώς τη λειτουργικότητά της και σταματήσει εντελώς να ανταποκρίνεται στο άγγιγμα.

Το πρόβλημα φαίνεται πώς είναι κατασκευαστικό και η αντικατάσταση της οθόνης αφής δεν βοηθά στο να λυθεί, καθώς η γκρίζα γραμμή θα εμφανιστεί και στην νέα οθόνη. Αυτό συμβαίνει γιατί το πρόβλημα δεν είναι η οθόνη, αλλά εντοπίζεται στα τσιπάκια ελέγχου οθόνης αφής (Touch IC chips) πάνω στη μητρική πλακέτα και αυτό είναι μια μη αναμενόμενη, μακροπρόθεσμη συνέπεια του Bendgate.

Τόσο στο iPhone 6 όσο και στο iPhone 6s, τα τσιπάκια Touch IC συνδέονται στη μητρική πλακέτα μέσω μιας σειράς από κολλημένες μπάλες. Με την πάροδο του χρόνου, όπως το τηλέφωνο λυγίζει ή αναποδογυρίζει, οι κολλημένες μπάλες ραγίζουν και αρχίζουν να χάνουν την επαφή με τη μητρική πλακέτα. Στην αρχή, μπορεί να μην υπάρχει καθόλου ελάττωμα. Στη συνέχεια όμως μπορεί να παρατηρήσετε ότι η οθόνη μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται, αλλά ότι επανέρχεται γρήγορα με ένα hard reset. Όσο όμως η ρωγμή βαθαίνει φτάνοντας στο πλήρη διαχωρισμό της σύνδεσης τσιπ-μητρικής πλακέτας, οι περίοδοι που η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται γίνονται όλο πιο συχνές.

Η Apple δεν αναγνωρίζει επίσημα το πρόβλημα και η μόνη λύση για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα είναι να επέμβουμε στην μητρική πλακέτα αντικαθιστώντας τα τσιπάκια Touch IC. Τα iRepair βρήκαν τη λύση επιδιόρθωσης του προβλήματος από τη στιγμή που εμφανίστηκε, ενώ ήδη έχουμε επιδιορθώσει με επιτυχία εκατοντάδες συσκευές πελατών που παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στην συσκευή σας με την εμφάνιση της γκρίζας οριζόντιας γραμμής και την έλλειψη απόκρισης της οθόνης, τα iRepair είναι τα μόνα καταστήματα επιδιόρθωσης ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα που προσφέρουν επισκευή μητρικής πλακέτας και επιτυγχάνουν την αντιμετώπιση του προβλήματος.