click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
«Hello World!» – Τι συμβολίζει η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού Pin Tweet Share

«Hello World!» – Τι συμβολίζει η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού

21/11/2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού, στις 21 Νοεμβρίου, αναγνωρίζει τον ρόλο που παίζει η επικοινωνία για τη διατήρηση της ειρήνης. Η ημέρα ενθαρρύνει επίσης τους παγκόσμιους ηγέτες να χρησιμοποιούν την επικοινωνία αντί για τη βία για τη διευθέτηση των συγκρούσεων.

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πείτε ένα γεια, άλλωστε στην Ελλάδα μας αρέσει πολύ να χαιρετάμε! Είναι μια μικρή λέξη που σημαίνει πάρα πολλά. Το Γεια δείχνει ότι είστε φιλικοί. Δείχνει ότι θέλετε να συνδεθείτε με κάποιον. Το να πείτε ένα γεια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση. Γενικά, όταν λες ένα γεια σε κάποιον, σου απαντάει.

Παρέχει έναν τρόπο επικοινωνίας με όλους, από μέλη της οικογένειας έως συναδέλφους. Μπορείτε ακόμη και να χαιρετήσετε αγνώστους που περνάτε στο πεζοδρόμιο ή στο διάδρομο. Το να πείτε ένα γεια με ένα χαμόγελο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ομορφύνετε τη μέρα κάποιου. Είναι απίστευτο πώς μια μικρή λέξη φέρνει τόση καλοσύνη στον κόσμο.

Fun facts για τη λέξη «Γεια»

  • Το «Γεια» είναι συχνά μια από τις πρώτες λέξεις που λέει ένα μωρό.
  • Ο Τόμας Έντισον ήταν ο πρώτος που είπε ένα Γεια μόλις έλαβε ένα τηλεφώνημα.
  • Το Hello πιστεύεται ότι προέρχεται από τη λέξη χαλάζι, η οποία χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.Το «Γεια» σχετίζεται με άλλες λέξεις που σημαίνουν υγεία.
  • Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1800 αλλά χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει την έκπληξη.
  • Hola, Bonjour, Guten tag, Ciao, Namaste, Salaam, Ohayo, Jambo και Nay hoh, είναι όλοι τρόποι για να πείτε ένα Γεια σε άλλες γλώσσες.
  • Υπάρχουν περίπου 6.500 γλώσσες που ομιλούνται στον κόσμο. Είναι πολλοί τρόποι για να πεις ένα γεια! Ο χαιρετισμός «γειά σου» σχετίζεται με την ερώτηση «Τι κάνεις;»
  • Σήμερα πάνω από 180 χώρες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού.