click2call
Κλείσε ραντεβού για Express Επισκευή
Apple: Ανεβάζει στους ουρανούς drones για χάρτες καλύτερους από την Google Pin Tweet Share

Apple: Ανεβάζει στους ουρανούς drones για χάρτες καλύτερους από την Google

08/12/2016

Η Apple έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι των χαρτών και o στόχος της είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το μεγαθήριο που ονομάζεται Google Maps. 

Αν και η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, οι πληροφορίες λένε ότι o τρόπος που θα το καταφέρει αυτό είναι με indoor navigation features και drones που θα καταγράφουν πληροφορίες όπως τα σήματα στους δρόμους, τις τυχόν αλλαγές ή περιοχές που είναι υπό κατασκευή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η εταιρία έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών στη ρομποτική και στη συλλογή δεδομένων η οποία θα συλλέγει και θα αναβαθμίζει τις πληροφορίες των χαρτών πολύ πιο γρήγορα απ΄ ότι γίνεται τώρα.

Με τα drones η αποστολή των δεδομένων θα είναι άμεση κι έτσι το ίδιο άμεση θα είναι και η αναβάθμιση δεδομένων στους χάρτες που θα ενημερώνονται και θα προβάλλουν γρήγορα τις πιο πρόσφατες αλλαγές. Όσον αφορά το indoor navigation, οι πληροφορίες λένε ότι θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα να δεις μέσα σε κτίρια, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται βελτιώσεις και στο car navigation.

Το 2012 η Apple λάνσαρε τη δική της εφαρμογή χαρτών αλλά η απήχηση τους στους χρήστες δεν ήταν ενθαρρυντική. Ωστόσο φροντίζει να είναι συστηματική στις βελτιώσεις, κι έχει κάνει αρκετές, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετές για να καταφέρει μέχρι τώρα να πλησιάσει την Google.